Plant
Poznat
- Poruka
- 7.918
U želji da bar jednom osetim čari ruske zime, obresmo se u Moskvi, u nekom jeftinom hostelu u Arbatskoj ulici. Šest dana.
Ulica važi za stari boemski kraj, (a-la Skadarlija), prepuna je turista, veselih prodavaca, uličnih svirača, ukusno uređenih izloga, blistavih novogodišnjih ukrasa, praznične atmosfere,..
Preko puta našeg hostela nalazio se pamjatnik Puškinu i Nataliji Gončarevoj.
Spomenik je sve vreme bio u centru pažnje turista i njihovih foto objektiva,..
Neki mi je instikt govorio da sam trebao bolje paziti na časovima književnosti u gimnaziji.
Natalija Gončarova,.. nisam se mogao setiti,.. o njoj baš ničega,.. ni imena,..
Moskva za novogodišnje i Božićne praznike 2014.g
Prekoputa (meni iza leđa,.. dok sam fotkao) je Boljšoj teatar, a sa leve strane je spomenik Karlu Marksu.
Slikano je neposredno ispred naših ulaznih vrata (Hostel Narnia u Arbatskoj ulici, u Moskvi).
Zgrada iza mojih leđa (pri fotkanju) je Natalijin i Puškinov muzej,.. kuća - muzej,.. tu su stanovali neposredno nakon venčanja.
Prekoputa - na slici - skroz levo se vidi spomenik ispred zgrade u kojoj su se venčali, 1831.g.
U prednjem planu je izložba "starih zanata" na Arbat-u (Arbatsku ulicu Moskovljani nazivaju - stari Arbat - )
Želeo bih da ovo bude (opet) jedan (samo malo) drugačiji putopis - iz srca,..
*( "putopis, pre svega treba biti autobiografija jednog srca i jedne pameti" J. Dučić)
** Plant=Lunjo - u vezi autorskih prava
Ulica važi za stari boemski kraj, (a-la Skadarlija), prepuna je turista, veselih prodavaca, uličnih svirača, ukusno uređenih izloga, blistavih novogodišnjih ukrasa, praznične atmosfere,..
Preko puta našeg hostela nalazio se pamjatnik Puškinu i Nataliji Gončarevoj.
Spomenik je sve vreme bio u centru pažnje turista i njihovih foto objektiva,..
Neki mi je instikt govorio da sam trebao bolje paziti na časovima književnosti u gimnaziji.
Natalija Gončarova,.. nisam se mogao setiti,.. o njoj baš ničega,.. ni imena,..
Moskva za novogodišnje i Božićne praznike 2014.g
Prekoputa (meni iza leđa,.. dok sam fotkao) je Boljšoj teatar, a sa leve strane je spomenik Karlu Marksu.
Slikano je neposredno ispred naših ulaznih vrata (Hostel Narnia u Arbatskoj ulici, u Moskvi).
Zgrada iza mojih leđa (pri fotkanju) je Natalijin i Puškinov muzej,.. kuća - muzej,.. tu su stanovali neposredno nakon venčanja.
Prekoputa - na slici - skroz levo se vidi spomenik ispred zgrade u kojoj su se venčali, 1831.g.
U prednjem planu je izložba "starih zanata" na Arbat-u (Arbatsku ulicu Moskovljani nazivaju - stari Arbat - )
Želeo bih da ovo bude (opet) jedan (samo malo) drugačiji putopis - iz srca,..
*( "putopis, pre svega treba biti autobiografija jednog srca i jedne pameti" J. Dučić)
** Plant=Lunjo - u vezi autorskih prava