Bozic i shopping.

Ne mogu da ne primetim da ni jedan bozicni ukras u prodavnicama nema motiv Bozica.
Isus, Josip, Marija, Betlehem, hellouu?

Valjda to nije kul ljudima...
Ne mogu ni da primetim jer me ne zanimaju te drangulije. Očekivano je da prodavci imaju razne dosetke da namame novac u svoju kasu, ali nijedan me još nije prisiljavao da kupim išta. Kako se bliži NG, meni još, čini mi se, iz detinjstva zvoni glavom džingl :"Praznici nam stižu!"X10 iz reklame za jedno piće za mladiće... i evo me, imam podosta godina, a ne bih taj sok ponela kući ni da ga dele džabe.

Iz Srbije.
Sto se pravis majmun da nema?
Бетлехем се ретко каже у Србији. Јосип и Марија такође се слабо говори, ми говоримо Витлејем а не Бетлехем.
U BIGu je okicena jelka jos krajem novembra. Juce sam bio u LIDL, Pepco, Sinsay sve je puno bozicnih motiva.
Слабо посећујем Ушће и сличне шопинг молове.
Излози у граду имају можда новогодишње мотиве, али божићне слабо.
Нисам рекао да нема новогодишњих украса.

Бетлехем се не каже у Србији.

Слабо посећујем Ушће и сличне шопинг молове.
Излози у граду имају можда новогодишње мотиве, али божићне слабо.
Нисам рекао да нема новогодишњих украса.

Nije moja krivica sto slabo posecujes soping molove. Onda ova tema nije za tebe i mozes je preskociti.
Koliko znam u hriscanstvu su akteri isti, ne znam kakvu razliku sada pravis zato sto sam ja katolik?

Nije moja krivica sto slabo posecujes soping molove. Onda ova tema nije za tebe i mozes je preskociti.
Ти пишеш да је све пуно божићних мотива па кажеш да је постављена јелка.
Нисам ни рекао да нема јелки већ да у децембру у излозима у Србији нема божићних мотива
Неспоразум.
Koliko znam u hriscanstvu su akteri isti, ne znam kakvu razliku sada pravis zato sto sam ja katolik?
Јесу исти нема љутње.
Само сада је у иностранству период адвента, код нас није.
Разликује се мало.
Овде људи не разумеју шта је Бетлехем јер се слабо користи тај израз.

Pa nije kod nas u tolikom zamahu kao na Zapadu, ali me ne cudi da i ovde krene full advent hepening itd.

Ali motivi su tu jos pre decembra, sto je meni glupo ali mi je jasno-cilj je maksimalno izmusti potrosace.
Eto ja ne kitim pre sredine decembra.

Da se vratim tim motivima. Sve neke budalastine, nigde nikakve veze sa Bozicem kao praznikom i sta on predstavlja.

Npr. vidim neku majicu Deda Mraz na motoru. Pa sta fali mogli su staviti Josipa kako ganja Harlija ili on nije dovoljno kul?

Ko ne zna neka sada čuje tj. čita: na velike crkvene praznike (crveno slovo) ne treba se upuštati u seksualne odnose kako to često čine na bolesnom Zapadu. To je greh i mnogi to čine iz neznanja. A svaki greh povlači i posledice.

Ne mogu ni da primetim jer me ne zanimaju te drangulije. Očekivano je da prodavci imaju razne dosetke da namame novac u svoju kasu, ali nijedan me još nije prisiljavao da kupim išta. Kako se bliži NG, meni još, čini mi se, iz detinjstva zvoni glavom džingl :"Praznici nam stižu!"X10 iz reklame za jedno piće za mladiće... i evo me, imam podosta godina, a ne bih taj sok ponela kući ni da ga dele džabe.
Slatko se nasmejah :)

Ko ne zna neka sada čuje tj. čita: na velike crkvene praznike (crveno slovo) ne treba se upuštati u seksualne odnose kako to često čine na bolesnom Zapadu. To je greh i mnogi to čine iz neznanja. A svaki greh povlači i posledice.
Gde ovo u Bibliji piše :think: ?

@ tema
Ne smetaju mi praznična obeležja, radujem im se uglavnom.

Ти пишеш да је све пуно божићних мотива па кажеш да је постављена јелка.
Нисам ни рекао да нема јелки већ да у децембру у излозима у Србији нема божићних мотива
гледа много америчке Божићне филмове
а не рече ли да је католик.
на крсти све мање и мање Срба :(

Back