Bosonogi park

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
39.384
U stopalima ima i mnogo slobodnih nerava preko kojih se primaju impulsi. Tako telo prima nove signale. I to može imati pozitivan efekat. Na primer, bol u vratu, leđima ili lumbalnoj kičmi može se smanjiti, kaže Manke. I to nije sve: petni trn, često bolno okoštavanje na peti nalik trnu, često je uzrokovano neuvežbanim mišićima stopala. Hodanje bosi može da se suprotstavi tome.

Mala deca bi trebali da uche hodati , ako je moguće, bez prvih cipela ili čarapa kako bi prirodno razvila stopala.

Kome je pogodno Bosonogo hodanje , a kome ne?

Bosonogo hodanje je zapravo namenjeno svima“, kaže doktor. Ali postoje ograničenja. Na primer, za osobe sa polineuropatijom, gde je osećaj u stopalima smanjen ili više nije prisutan. „Tada je rizik od povrede veliki jer ne primećujemo da nam je noga oštećena. I dijabetičari ovde treba da budu oprezni.A ako redovno ne hodate bez cipela, najbolje je da ne žurite u to - i samo hodate bosi ceo dan. „Trebalo bi da pristupite tome polako“, savetuje Manke.

To znači: prvo naviknite nogu na ovaj drugačiji način hodanja po travi ili peščanoj plaži.

1722679050163.jpeg

1722679073283.jpeg

1722679087641.jpeg

1722679119679.jpeg

Staza za bosonoge u Bad Sobernhajmu an der Nae nije samo jedna od najpopularnijih izletničkih destinacija u regionu, već i prva nemačka staza za bosonoge. Na kružnoj ruti dugoj 3,5 kilometara hodate bosih nogu kroz prohladno blato, preko malča od kore, kamenja i peska. Na putu postoji nekoliko prepreka koje zahtevaju ravnotežu, a struja mora biti hrabra kada prelazite reku.

Početkom prošlog veka, čuveni „pastor od gline“ Emanuel Felke uspešno je preporučivao svojim pacijentima hodanje bosonog u kombinaciji sa glinenim kupkama u lekovitoj glini. Inspirisana ovim, nastala je ideja da se bosi hoda kroz stazu napravljenu od vode i gline koristeći elemente zemlje, svetlosti, vode i vazduha. Iako je podržan izveštajem Univerziteta u Triru, neki su projekat u to vreme odbacili kao lud, a predložena ruta je odbijena kao predugačka. Posle dve godine diskusija i planiranja, staza bosonoge je otvorena 1992. godine kao prva te vrste u Nemačkoj i od tada je veoma dobro prihvaćena od strane posetilaca.

1722679420779.jpeg

1722679440647.jpeg

Link

Nista sladje i nista zdravije,nego ici bos.Nisam bio,ali cesto izadjem napolje na treavu i idem bos.Ispd trave ima kamencica i neravnina,tako da je lep osecaj.Pisao sam ranije kada sam bio mali,nisam leti obuvao obucu ni po subncu ni po kisi.Ranije su bile tople kise,pa nisi morao ni da se krijes od njih.

Nista sladje i nista zdravije,nego ici bos.Nisam bio,ali cesto izadjem napolje na treavu i idem bos.Ispd trave ima kamencica i neravnina,tako da je lep osecaj.Pisao sam ranije kada sam bio mali,nisam leti obuvao obucu ni po subncu ni po kisi.Ranije su bile tople kise,pa nisi morao ni da se krijes od njih.

nista ljepse nego posle letnje kise trcati po lokvama :)

Evropa će biti obogaćena atrakcijom 2. juna 2023. u 11 časova otvara se najduži park za bosonoge na kontinentu u Ecelu, okrugu Frideburga, u ulici Hohejolster. Do kraja oktobra, svakog vikenda od 10 do 18 časova moguća je posebna bosonoga zabava na ekološki uređenim stazama.

1722681992895.png

:rotf: :rotf: :rotf:

eh...

Dobro, kad si već pobegla tamo kod njih, oprošteno ti je. Divi im se.

Nego, da se vrnemo na temu. Jel mora park da bi hodali bosi?

pa recimo nije nuzhno potreban park ali za osobe koje zhive u gradu lepa je ideja da postoji upravo takav park

koji se odrzhava i neguje i gde komotno mozhesh hodati bos gde je jedina opasnost da ces se ubosti na kamen a ne na staklo ili bachenih inekcija i sta vec ne

Ma nek je rođena de oće.. mislim, tolike predrasude prema nekom narodu
su presmešne.. čak nije ni bitno da li je to tvoj narod..

da bash sad kad sam bila pa u uskoplju dim katastrofa pale smetje u dvorishtu

shta da ja mislim i ochekujem ?

kako su nadasve pametni? i puni korisnih ideja? da rade na dobrobit svog naroda?

pa pali smetje, plastiku u dvorishtu

alo?

da bash sad kad sam bila pa u uskoplju dim katastrofa pale smetje u dvorishtu

shta da ja mislim i ochekujem ?

kako su nadasve pametni? i puni korisnih ideja? da rade na dobrobit svog naroda?

pa pali smetje, plastiku u dvorishtu

alo?
Treba da očekuješ da u svakom narodu imaš razne ljude. Ako ćeš da
promovišeš haj hitler nemačku i superiornu arijevsku rasu, za to ja
mislim i neki zakoni postoje.

Tako da, hajde se uozbilji i kao da ništa nismo ni pričale.

A brate Jaki. Moze neko da bude nemacki patriota a da mu se ne kaci Hitler na vrat 😄
Nemacka je svakako superiorna u celoj Evropi na planu zastite zivotne sredine (druga je prica sto mi najebasmo zbog toga).

Pa teško je sad praviti kao da ništa nije bilo

:zloca:

Počela o bosonogom parku a ti ubacuješ Osmana u igru kao on to već odavno ima

Back