Бошњакистан-јуче, данас, прекосутра

Poruka
22.423
:zelenko:

Поган језик и чисте руке

„Иди опери сад руке кад се рукујеш са Србима", рекао Свен Алкалај, министар иностраних послова БиХ, свом сараднику Бошњаку, који се претходно руковао са колегом исте националности!

Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) покренула је поступак против тројице својих припадника, јер нису пријавили министра иностраних послова БиХ Свена Алкалаја, који је у среду увече, у кафе-бару "Бугати", вређао двојицу запослених сарадника из МИП-а бошњачке националност, тврдећи да се ради о Србима, пишу у јучерашњем издању бањалучке "Независне новине".


Министар Алкалај је у среду, након новогодишњег пријема у Министарству, на којем се готово нико од званица није појавио, у кафе-бару "Бугати", на запрепашћење свих гостију, вербално напао секретара Министарства Аднана Хаџикапетановића, који, такође, није био на пријему.

"Србине! Србине! Он је Србин! Срби су те наговорили да не дођеш на пријем", викао је Алкалај на Хаџикапетановића.

У међувремену, у кафе-бар је ушао и његов саветник, бивши запосленик ОСЕ, Сенад Бужимчић, који се сасвим нормално руковао са Аднаном Хаџикапетановићем, што је додатно изиритирало министра Алкалаја.

"Што се рукујеш са Србима?! Он је Србин! Иди опери сад руке кад се рукујеш са Србима", галамио је Алкалај.

Све ово сасвим су посматрала три припадника СИПА, који нису сутрадан пријавили надлежнима скандал који је изазвао министар Алкалај, а поступак је против њих покренут након што се за овај несвакидашњи излив мржње сазнало у институцијама БиХ, пишу „Независне"

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/Регион/816500/Поган+језик+и+чисте+руке.html
 

Back
Top