Bošnjački toponimi usred Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neka njih gdje jesu .. samo ne treba zaboraviti da je u Dejtonu potpisan povratak svih na svoje ..
Tako da treba ,umjesto bulažnjenja o nekakvoj srpskoj vjekovnoj zemlji, stvarati uslove za Povratak protjeranih ..
Umjesto toga stvaraju uslove za odlazak ,iz egzistencijalnih razloga ,sadašnjeg stanovništva ..

Pa slazem se...,mogli bi i Srbi da se vrate odakle su proterani. Cenim da u tom slucaju u Sarajevu ne bi bilo vishe Kineza nego Srba i Hrvata zajedno.

Ti izgleda samo u Tarabiće vjeruješ .. Pa i Ćosić-Qosja vam je porijeklom Arbanas , ti srbizirani su vam u pravilu najžešći ..

"Deda po ocu Karađorđa Petrovića, vođe Prvog srpskog ustanka, bio je Albanac i zvao se Đin Maraš Klimenta, navodi se u knjizi "Karađorđevići - sakrivena istorija". Knjiga je objavljena prošle sedmice, a autori su Milorad Bošnjak, novinar, i Slobodan Jakovljević, mašinski inženjer, koji je direktni potomak Jakova Obrenovića, polubrata srpskog kneza Miloša Obrenovića."
http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2006/10/24/srpski/T06102303.shtml

Mene bi bilo sramota da pišem ovakve budalaštine, ali Vi se time ponosite.

Ma kakav Dositej ubica.. Dositej je bio kako treba , s njim je u Srbiju došlo obrazovanje , humanizam ..
A Karađorđe jeste bio Vlah , oko sebe je okupio Vlaha (npr. vojvodu Sinđelića) , nakon što su protjerali muslimansku vlastelu ,
navali su na običan narod da i njih popljačkaju .. I tu ste postali nacija jedne vjere ..

Karadjordje je moguce i bio delom Albanac,ali nikakav Vlah nikad nije bio( p.s. Hebali te Vlasi vishe) A o Stefanu Sindjelicu necu ni da pricham. Aman zeno shta si navalila ko besna sa tim Vlasima kao da ih je ovde bilo 20 miliona :roll: Stvarno i ja sam se uvek smejem nekim nashim mitovima,ali vi bosnje se stvarno nenadhebivi u ovakvim glupostima. A oko "muslimanske vlastele" necu ni da troshim rechi. Jel to beshe ona fina i kulturna vlastela koja je ljude nabijala na kolac i od njihovih lobanja pravila kule? Za vas verujem da je bila,ali shto se nas tiche super su i proshli kako su trebali da prodju.

Nije se više radilo o SFRJ , nego o obnavljanu Otomanskog carstva by Serbs ..
Relax ..

Opet ti o bogumilima!
Odgovori na sva ova pitanja, objasni! Ako to ne uradis, onda nema svrhe da diskutujes dalje i pises bez veze!
Objasni to tvoje sto kazes! Srbi da obnove otomansko carstvo?
Ti tvrdis da ste:
1. Bogumili, a zna se da su to Srbi koji su uzeli to ucenje, koje se sirilo iz Bugarske i koji proterani iz Srbije!
Ako tvrdis da niste ti Srbi, a da ste bogumili, a bogumili nisu nikakav narod i nacija, vec sledbenici bogumilskog ucenja i pokreta, objasni nam, ko su onda ti bogumili!
2. Tvrdis da ste patareni, a zna se da je patarena bilo u Italiji. Patarenski pokret je nastao u Milanu i sirio se do Firence.
Objasni mi i daj dokaze, kad tvrdis da ste patareni!!!
3. Objasni koja je to vera "srbizam" i "hrvatizam", posto kazes da su tako nastali Srbi i Hrvati i ko su bili Srbi i Hrvati, pre nego sto su postali Srbi i Hrvati?

Niti su bili , niti su prihvatili ijekavski ..
Ijekavicu je Vuk donio iz CG - to mu je maternji jezik ..
Ni Vuk nije po porijeklu Srbin - i Karadžići su Vlasi .. jedino im je prezime tursko ..

Od kad je Vlasima maternji srpski jezik?
Da li znas nesto drugo da pises sem da su svi Vlasi?
Objasni nam tu tvoju viziju da su svi Vlasi ili prestani da pises na forumu vise!

Opet ti o bogumilima!
Odgovori na sva ova pitanja, objasni! Ako to ne uradis, onda nema svrhe da diskutujes dalje i pises bez veze!
Objasni to tvoje sto kazes! Srbi da obnove otomansko carstvo?
Ti tvrdis da ste:
1. Bogumili, a zna se da su to Srbi koji su uzeli to ucenje, koje se sirilo iz Bugarske i koji proterani iz Srbije!
Ako tvrdis da niste ti Srbi, a da ste bogumili, a bogumili nisu nikakav narod i nacija, vec sledbenici bogumilskog ucenja i pokreta, objasni nam, ko su onda ti bogumili!
2. Tvrdis da ste patareni, a zna se da je patarena bilo u Italiji. Patarenski pokret je nastao u Milanu i sirio se do Firence.
Objasni mi i daj dokaze, kad tvrdis da ste patareni!!!
3. Objasni koja je to vera "srbizam" i "hrvatizam", posto kazes da su tako nastali Srbi i Hrvati i ko su bili Srbi i Hrvati, pre nego sto su postali Srbi i Hrvati?

Ma kakvi Srbi - Srbi su oni što su prihvatili Srpsku pravoslavnu crkvu .. Ima tu Slavena , ilira, Arbanasa , Bugara , raznih Vlaha ..
Zar ti opet moram ponavljati - Kulin ban se 1203. god. (prividno) odrekao bogumilstva ..
Crkva bosanska je okupljala bosanske kristjane (ni katolike , ni pravoslavce), bogumile, patarene ..

Objavljujući "Sovjete zdravoga razuma", Dositej veli da će biti pisani "na našem prostom srbskom jeziku" i štampani "graždanskim slovima", tako da ih mogu razumeti "svi srbski sinovi i kćeri, od Crne Gore do Smedereva i Banata".

:mrgreen:

Reko sam vec da Dositej nije pisao narodnim jezikom.

Nemozes ni ti razumeti neki latinski spis napisan od Hrvata.

A i mrzime da se ponavljam vec sam reko gospodji citadeli isto.

Od kad je Vlasima maternji srpski jezik?
Da li znas nesto drugo da pises sem da su svi Vlasi?
Objasni nam tu tvoju viziju da su svi Vlasi ili prestani da pises na forumu vise!

Od kako su slavenizirani .. a nije svima srpski - asimilirani su i u druge nacije ..
A zašto ti ne bi ponešto odgovarala , recimo - zašto se Karadžići prezivaju po turski ?

Ma kakvi Srbi - Srbi su oni što su prihvatili Srpsku pravoslavnu crkvu .. Ima tu Slavena , ilira, Arbanasa , Bugara , raznih Vlaha ..
Zar ti opet moram ponavljati - Kulin ban se 1203. god. (prividno) odrekao bogumilstva ..
Crkva bosanska je okupljala bosanske kristjane (ni katolike , ni pravoslavce), bogumile, patarene ..

Ama zeno bre, objasni, idi pitanje po pitanje i daj odgovor, konkretan, nemoj da pises nevezano, nesto sto nema blage veze sa pitanjima!
Uz to da ti bude lakse!
4. Definisi mi termin Ilir!
5. Definisi mi termin Arbanasi!
6. Definisi mi termin Vlasi!
7. Definisi mi termin Bugari!

Ocekujem ozbiljan odgovor.

Od kako su slavenizirani .. a nije svima srpski - asimilirani su i u druge nacije ..
A zašto ti ne bi ponešto odgovarala , recimo - zašto se Karadžići prezivaju po turski ?

Ko je bre asimilirao, slavenizirao (kako ti kazes) koga? Objasni! Stani i objasni prvo sva pitanja koja sam ti postavila, pa onda skaci na druge stvari!
Nemoj da mi odgovaras pitanjima. Ti iznosis neke tvrdnje i moras da dokazes da je to tacno sto tvrdis, zato te i pitam.
Ako si iole ozbiljan sagovornik, objasnices, a ako nisi onda nazalost, trebaju te svi ignorisati.

Ama zeno bre, objasni, idi pitanje po pitanje i daj odgovor, konkretan, nemoj da pises nevezano, nesto sto nema blage veze sa pitanjima!
Uz to da ti bude lakse!
4. Definisi mi termin Ilir!
5. Definisi mi termin Arbanasi!
6. Definisi mi termin Vlasi!
7. Definisi mi termin Bugari!

Ocekujem ozbiljan odgovor.

Ženska glavo , ja nit sam predavač , niti sam na ispitu kod tebe ..
Pisaću ono što mi se piše ..
A za nauk se pobrini sama ( dobra ti je i wiki) ..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back