Bosnjacki islamski lider Mustafa Ceric trazi da serijat postane deo ustava BIH!

Taj Ceric je najobicnija budaletina i citala sam na bosanskim sajtovima kako ga ismejavaju. Takodje, ne moze se porediti BiH sa Malezijom ili nekom slicnom drzavom, zaista preterujete. I ja sam ocekivala svasta, pa sam bila prijatno iznenadjena, kad sam bila u Bosni prosle godine. Ljudi zive, oblace se, piju, izlaze i ponasaju kao i svi na ovim prostorima. Istina, videla sam dve guske u nekim dugim haljinama (svetle boje) i sa maramom na glavi, ali tik pored njih prolazile su devojke u mini suknjama, sortsevima, sa golim stomacima i dekolteima. Normalno se pije, pusi, parovi idu zagrljeni... Ima mnogo predrasuda, ali nije to bas tako. Naravno, ima i ekstrema, ali toga ima svugde, pa i na ovom forumu.

Naravno da je ceric budaletina uostalom kao sve verske vodje na ovom nasem ebenom balkanu.
to sto ljudi preteruju, to je klasika, nije da oni ne znaju kako je u stvari u sarejevu/bosni, nego je lakse da se kaze da tamo zive neki cudni ljudi, koji kastriraju zene i ne piju pivo, nego da se suoce sa ne tako dalekom prosloscu, kada su se ti ljudi ubijali planski.

Slicne primere mozes naci kroz istoriju, sevrena emreika/ juzna amerika/ afrika.
Civilizovani englezi, spanci i ostali kreteni su pod kliseom civilizacije radili isto
Ucili su ih civilizaciojom tako sto su im silovali zene i na kraju ih istrebili, i to sve za njihovo dobro.
To sto su ostali na njihovoj zemlji...to cemo da zanemarimo, jer smo ipak civilizovani!

Slicne primere mozes naci kroz istoriju, sevrena emreika/ juzna amerika/ afrika.
Civilizovani englezi, spanci i ostali kreteni su pod kliseom civilizacije radili isto
Ucili su ih civilizaciojom tako sto su im silovali zene i na kraju ih istrebili, i to sve za njihovo dobro.
To sto su ostali na njihovoj zemlji...to cemo da zanemarimo, jer smo ipak civilizovani!
Ccc...dobro da nekad napišeš nešto normalno i ne kukaš što Srbi neće džamije.:lol:

Kazem da nema sanse da to tamo prodje. Ima i kod nas budala koje bi da postanemo ruska gubernija ili pravoslavna dzamahirija, u kojoj ce bii zabranjen abortus, a popovi se petljati u sve i svasta.

isto ko sto nije imalo sanse da za predsednika izglasaju aliju izetbegovica tvorca islamske deklaracije po kojoj BIH treba urediti kao islamsku drzavu sa serijatskim pravom...

mnogo si ti naivna......

Naravno da je ceric budaletina uostalom kao sve verske vodje na ovom nasem ebenom balkanu.
to sto ljudi preteruju, to je klasika, nije da oni ne znaju kako je u stvari u sarejevu/bosni, nego je lakse da se kaze da tamo zive neki cudni ljudi, koji kastriraju zene i ne piju pivo, nego da se suoce sa ne tako dalekom prosloscu, kada su se ti ljudi ubijali planski.

ako ceric nema podrsku sto ste uveli islamsku veronauku po serijatu deci u zabavista?

i to ne u vasa islamska zabavista, vec ova SEKULARNA - DRZAVNA?

zasto?

znam te pusko kad si pistolj bila.

Slazem se, ali mene boli sto je kod nas uvedena veronauka u skole, i to ne privatne, nego drzavne.

vidi se da nemas pojma o islamu.

kod nas nema veronauke u vrticima vec samo u skolama, i to kao izborni predmet - to je uveo tvoj ljubljeni Djindjic

znaci sama deca biraju dal hoce da idu ili ne, dok je u Sarajevu i u ostalim mestima Bosnjakistanske dzamahirije, uvedeno DA SVA DECA U VRTICU imaju islamsku veronauku - bila ona hriscani ili muslimani.

Drugo nasa religija je miroljubiva, propagira ljubav, okretanje drugog obraza, mir , smernost dok njihova religija propagira sirenje islama nozem i macem i unistenje svih onih koji nisu muslimani. Takodje njihova religija zabranjuje muslimanima da budu prijatelji sa hriscanima i jevrejima

Hriscanstvo je religija ljubavi i mira a Islam religija iskljucivosti mrznje i zla.

Evo odlomka iz Kurana u kom to pise

to je u suri MUSLIMANI I NEPRIJATELJI - sto znaci da su za sve prave muslimane hriscani i jevreji - NEPRIJATELJI

Takodje tu lepo pise da SVAKI MUSLIMAN KOJI JE PRIJATELJ SA HRISCANIMA NIJE MUSLIMAN - to je ova odredba "njihov je onaj od vas ko je sa njima prijatelj"

54. O vjernici! Ne uzimajte Zidove i krscane za prijatelje! Oni su jedni drugima prijatelji. Njihov je i onaj od vas ko ih uzima za prijatelje, zaista Allah nece uputiti silnike na pravi put..

Kuran4.jpg

Zatim ovde pogledajte suru Muhammed

Ovde njima Allah govori sta treba da rade kad sretnu nas nevernike tj one koji nisu muslimani

Kuran2.jpg

Ovde lepo pise u stihu/ajetu 4 da kad sretnu nas nevernike da treba da nas pobiju ili zarobe.

Nadjite mi u Bibliji u novom zavetu gde pise da treba unistiti sve one koji nisu hriscani?

Nisu svi muslimani losi ljudi ali SRZ njihove religije je ZLO . I samim tim oni sto su veci vernici to su vise zli i vise zadojeni mrznjom prema onima koji nisu muslimani.

Dok kod nas Hriscana je suprotno , sto je covek veci hriscanin , to je vise odmeren, smeran i ispunjen ljubavlju prema svima pa i prema onima koji nisu Hriscani.

Nasa religija propagira okretanje drugog obraza dok njihova religija propagira unistenje svih onih koji nisu muslimani!

Zato je indijski pesnik nazvao ovu njihovu svetu knjigu Kuran - Satanskim stihovima. I zato su ga osudili na smrt i raspisali nagradu od 20 miliona dolara za njegovu glavu.

1988 godine Salman Ruzdi je objavio svoju novelu Satanski stihovi baziranu na zivotu islamskog proroka Muhameda . Sledece godine Ajatolah Homeini, je izdao fatvu u kojoj kaze da je duznost svih onih koji su Muslimani da ubiju Salmana Ruzdija i izdavace i sve one koji su povezani sa knjigom Satanski Stihovi, ili da drugima ukazu na nacin kako da ih ubiju.

Salman Ruzdi je nakon toga stavljen pod policijsku zastitu i skoro se vise nije nikad pojavljivao u javnosti, dok su mnogi drugi izdavaci i prevodioci povezani sa ovom knjigom ubijeni

As of early 2009 Rushdie has not been physically harmed, but others connected with the book have suffered violent attacks. Hitoshi Igarashi, the Japanese language translator of the book, was stabbed to death on July 11, 1991; Ettore Capriolo, the Italian language translator, was seriously injured in a stabbing the same month; William Nygaard, the publisher in Norway, barely survived an attempted assassination in Oslo in October 1993, and Aziz Nesin, the Turkish language translator, was the intended target in the events that led to the Sivas massacre on July 2, 1993 in Sivas, Turkey which resulted in the deaths of 37 persons.

Najmanje 40 ljudi dosad je ubijeno zbog fatwe izdate da se ubiju svi oni koji su povezani sa knjigom Satanski stihovi

ISLAM JE RELIGIJA MRZNJE KOJA PROPAGIRA UNISTENJE SVIH ONIH KOJI NISU MUSLIMANI

Tihi a i tihome slicni: sa vama raspravljati o kuranu/bibliji/vedama je gubljenje vremena.
Umetnost ovce, da sazvace travu i izbaci kliker je vas domen!!

naravno da nemas zelju da raspravljas samnom jer te ja MATIRAM TVOJOM KNJIGOM

U tvojoj svetoj knjizi prevedenoj na tvoj jezik pise sve ovo sto ja iznosim

Kuran

prevod bivsi vrhovni reis ulema SFR Jugoslavije - Dzemaludin Causevic

Vi vasu decu i sve vase muslimane ucite stihovima iz ove knjige da ne budu nikada prijateji sa hriscanima i jevrejima i da uniste nevernike gde god mogu i stignu.

Tako pise uostalom u vasoj svetoj knjizi.

Kuran5.jpg

Kuran6.jpg

pogledajte zatim ovu stranicu sure Muhammed

Kuran1.jpg

stih/ajet 35 recimo. Tu se muslimanima nalaze da kad god su mocniji VODE RATOVE PROTIV NEVERNIKA.

Pise lepo u ajetu 35 NE TRAZITE MIRA KAD STE NADMOCNIJI . To znaci RATUJTE PROTIV NEVERNIKA KAD GOD STE JACI OD NJIH

I zato su svugde gde zive muslimani na dodiru sa drugim religijama i kulturama - KONSTANTNI RATOVI

Jer je muslimanima to nalozeno po njihovoj religiji da UVEK RATUJU PROTIV NAS NEVERNIKA KAD GOD SU MOCNIJI ILI MISLE DA SU MOCNIJI OD NAS.

Drugo u stihu 36 im se kaze da im je ovaj ovozemaljski zivot nista drugo do igra i zabava, i da ako ratuju na putu Allaha i sirenja islama i na njemu jos poginu, RAJ IM JE ZAGARANTOVAN i u raju svakom od njih 13 hurija tj devica

ISLAM JE KAO STO VIDITE ESENCIJA ZLA

Poslednja izmena:
Što si ljut?Da nećeš da kažeš da je Kuran vrhunsko filozofsko štivo a ne materija pisana za ovce koje će da urade baš to što tu piše za svog gazdu?

ne on hoce da kaze da smo mi glupi da razumemo Kuran :hahaha:

a on je satro pametan

i to sto pise u kuranu kako pise, nije to tako, nego drugacije ne razumemo mi to , i treba da pitamo njega da nam objasni z:D

Oj Turci ko vas ne zna - skupo bi vas platio

Pa setimo se samo kako je zivelo i sta je radilo Osmanli9jsko Carstvo. Pa to je bilo vojno drustvo koje je nonstop bilo u ratu protiv svih koji nisu muslimani

A to je zato sto su oni sledili naredjenja iz Kurana i svog poslanika Muhameda.

Islam se sirio ognjem i macem , ubijanjem silovanjem i nasilnim prevodjenjem na islam , i porobljavanjem svih onih koji bi odbili da budu muslimani

U Osmanlijskom carstvu sve do 19 veka, je hriscanima bilo nedozvoljeno da poseduju bilo kakvu imovinu .

Gradnja crkava je bila zabranjena kao i opravljanje starih crkava....

Crkvena zvona su takodje bila zabranjena....

I mesto da mi njima sada vratimo istom merom , mi muslimane tetosimo u nasim zemljama i dajemo im neka demokratska prava?

I ako u njihovim zemljama hriscanin i dalje nema nikakva prava.

Poslednja izmena:
Meni je samo zao sto vi ne procitate Kuran. Kuran je delo koji SVAKI HRISCANIN a pogotovo Hriscanin koji zivi na granici prema muslimanima treba da procita - jer u tom delu se nalaze svi odgovori st ose tice muslimana.

Kuran nije samo religijska knjiga , kuran je bukvalno njihov USTAV , njihov kodeks ponasanja , i sve sto muslimani treba da rade u kuranu pise kako treba da rade.

Samim tim hriscani treba da procitaju Kuran, da cisto znaju sta od muslimana sve moze da ih doceka, i sta mogu da ocekuju od onih koji su pravoverni muslimani .

A kao sto sam vam sa ppar citata iz Kurana i skeniranih stranica Kurana pokazao - nista dobro.

Što si ljut?Da nećeš da kažeš da je Kuran vrhunsko filozofsko štivo a ne materija pisana za ovce koje će da urade baš to što tu piše za svog gazdu?

Sta, prepoznao si se debeli? iskreno iznenadjen sam, nisam smatrao da si u rangu gazde tikomira.
Kuran kao biblija, vede itd, su duhovne knjige, koje zahtevaju iscitavanje, da bi se razumele/ ne razumele.
donosenje zakljucaka na osnovu tabloida/ vadjenja iz konteksta je veoma nezhvalno i povrsno i postoji rizik da ispadnes smesan. Duhovne knjige su malo slozenije stivo i nisu u rangu stripova s tim i zahtevaju udubljivanje i meditaciju. Da ne bude zabune, ja to mislim za sve duhovne knjige.

Sta, prepoznao si se debeli? iskreno iznenadjen sam, nisam smatrao da si u rangu gazde tikomira.
Kuran kao biblija, vede itd, su duhovne knjige, koje zahtevaju iscitavanje, da bi se razumele/ ne razumele.
donosenje zakljucaka na osnovu tabloida/ vadjenja iz konteksta je veoma nezhvalno i povrsno i postoji rizik da ispadnes smesan. Duhovne knjige su malo slozenije stivo i nisu u rangu stripova s tim i zahtevaju udubljivanje i meditaciju. Da ne bude zabune, ja to mislim za sve duhovne knjige.

i kako bi mi ti protumacio ovaj ajet broj 54 sure Maide, dela 8 . Muslimani i Neprijatelji

Kuran4.jpg

Zasto se mi hriscani i jevreji pominjemo u odeljku sure Maide - muslimani i neprijatelji, tj ubrajamo u muslimanske neprijatelje?

Zasto je muslimanima zabranjeno da budu prijatelji sa hriscanima i jevrejima?

Ma da...Ja to volim prvo da shvatim bukvalno da me ne bi neka budala koja vidi ''uzvišene'' ideje skratila za neke pare ili život,jer život je jedan a knjigama mogu i da potpaljujem vatru ako budem preživeo neki rat ili kataklizmu.

Back