Da li su Bošnjaci trebali nazvati svoj jezik bošnjačkim ili bosanskim? Ja ne znam za slučaj da je neki narod nazvao svoj jezik po imenu države ili po teritorijalnoj odrednici nego se imena jezika izvode iz imena naroda.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tačno...ali kod muslimana Bošnjaka sve moze, koja god im konstrukcija padne na pamet...a ova koju su odabrali je vise nego providna....Da li su Bošnjaci trebali nazvati svoj jezik bošnjačkim ili bosanskim? Ja ne znam za slučaj da je neki narod nazvao svoj jezik po imenu države ili po teritorijalnoj odrednici nego se imena jezika izvode iz imena naroda.
meni je samo fora sto se ceo svet smeje ....tipa svi govorite isti jezik, a zovete ga sa 10 imena, ima oh i szo za Vojvodjanski jezik zalazu. Eto neka moja skolska i ti auzonomasi njeni.Pa ako smatraju da je BOSNJAK narodnost, a ne nacija, pa zato BOSNJAK moze biti i neko iz Sandzaka, i neko iz CG, i neko iz Hrvatske, onda jezik mora biti bosnjacki a ne bosanski. Istom logikom je jezik srpski, a ne srbijanski. Ali sta znaju ljudi koji su svoju narodnost izmislili nakon devedesetih godina. Do tada im je nacionalnost i narodnost bila MUSLIMAN i u tome nista cudno nisu videli![]()
Znas sta je meni jos smesnije? Ajde i da svako zove jezik kako hoce, ali kad tvrde da je to razliciti jezik i da se ne razumemo e to je stvarno nesto neprevazidjeno. Znaci vecih teskoca ima jedan amerikanac u razgovoru sa englezom nego srbin sa hrvatom ili bosancem itd. Ali zivi nece da ne priznaju da je jezik isti. Sto puta sam pricao sa njima i kazem im "Zovi jezik kako hoces, zabole me, cak ako hoces kazi da ja u stvari govorim hrvatskim i da smo mi Srbi ukrali jezik, ali ne vredjaj mi inteligenciju time da navodno govorimo razlicitim jezicima" ali dzabe pricas zidu.meni je samo fora sto se ceo svet smeje ....tipa svi govorite isti jezik, a zovete ga sa 10 imena, ima oh i szo za Vojvodjanski jezik zalazu. Eto neka moja skolska i ti auzonomasi njeni.
A Nemac sa severa i Bavarac se nerazumeju, a i svi plus Austrijanci i Svajcarci nemaju problem da jezik zovu nemackim
Da li su Bošnjaci trebali nazvati svoj jezik bošnjačkim ili bosanskim? Ja ne znam za slučaj da je neki narod nazvao svoj jezik po imenu države ili po teritorijalnoj odrednici nego se imena jezika izvode iz imena naroda.
ili Hrvat HrvataZnas sta je meni jos smesnije? Ajde i da svako zove jezik kako hoce, ali kad tvrde da je to razliciti jezik i da se ne razumemo e to je stvarno nesto neprevazidjeno. Znaci vecih teskoca ima jedan amerikanac u razgovoru sa englezom nego srbin sa hrvatom ili bosancem itd. Ali zivi nece da ne priznaju da je jezik isti. Sto puta sam pricao sa njima i kazem im "Zovi jezik kako hoces, zabole me, cak ako hoces kazi da ja u stvari govorim hrvatskim i da smo mi Srbi ukrali jezik, ali ne vredjaj mi inteligenciju time da navodno govorimo razlicitim jezicima" ali dzabe pricas zidu.
Pa da, upravo to, odlican primer. A kad se neki Bata Djosa i Tika Spic pojave u Novom Sadu npr, koga lakse razume Novosadjanin? Njih ili nekog purgera iz Zagreba?ili Hrvat HrvataKajkavski i Cakavski , imas ta dva dijalekta u HR. I onda je ovo Hrvatski, i nas je hrvatski, i taj treci je Hrvatski, al zato srpski i hrvatski nisu isto
definitivnoPa da, upravo to, odlican primer. A kad se neki Bata Djosa i Tika Spic pojave u Novom Sadu npr, koga lakse razume Novosadjanin? Njih ili nekog purgera iz Zagreba?Mi smo svi kolektivno ludi, nema sta.