Bošnjačka politika će "ostaviti SNSD u vlasti" zbog SNSD-ove politike kontra Zapada?!

Mehmedalija Nemanja

Ističe se
Poruka
2.829
Završili su se izbori u BiH.Nastupilo je vrijeme "utrke" za koalicijske partnere, i ko će s kim koalirati, ko će praviti vlasti, ko će se skim "splizati"?Znači "teške predizborne riječi su iza" sada nastupa "umiljvanje i uvlačenje jednih drugima"?

U Republici Srpskoj SNSD-ovska koalicija ima "svojih sigurnih" 39 mandata, plus "neigurna tri madata" koja mogu otići i SDS-ovskom Savezu za promjene u zagrljaj.U takvom slučaju "jezičak na vagi" je bošnjačka koalicija "Domovina" koja računa da će dobiti i do 6 mandata (3 već dobivena i čekaju se glasovi dijaspore?) u Republici Srpskoj i jedan direktan mandat (koji je već obezbjeđen) iz Republike Srpske u institucijama BiH (Parlamentarnoj Skupštini BiH)?! Barem tako javno izjavljuje izabrani potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, koji je dobio manadat kao predstavnik te koalicije?!

Znači koalcija "Domovina" kao "jezičak na vagi" je sada u poziciji da bira kojem će se "jajtu prikloniti" i koga će "ostaviti ili dovesti na vlast", da li SNSD-ovsku koaliciju ili SDS-ovsku koaliciju?

Moje lično mišljenje je da će podržati SNSD-ovsku koaliciju jer im strateški politički odgovara to stalno političko sukobljavanje Mileta Dodika sa Zapadom, kontriranje Zapadu, njegovo kontriranje Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i dr, nadajući se i prižekljujući da Zapadu "pukne film" te da se "Zapadnjaci" (koji su i stvorili Dejton) odluče na radikalnu reviziju "Dejtona", na političko i faktičko mijenjanje "Dejtonskih" pozicija?Naravno tu su i javna obećanja Mileta Dodika o proglašenju nezavisnosti Republike Srpske a što nema podršku Zapada, pa ni same zvanične (vlasti) Srbije? Uz već poznati kontra stav onih koji graniče nekih 2000 kilometara (Republika Hrvatska i Federacija BiH).

Znači radi svog strateškog interesa bošnjačka politika će Dodikov SNSD ostaviti u vlasti kako u Republici Srpskoj tako i na nivou BiH instituacija?!

Mislim da bošnjačkoj politici strateški ne odgovara srpska politika koja bi gradila jako dobre ili odlične odnose sa Zapadom u Republici Srpskoj (koju zagovora SDS-ovska koalicija, po ugledu na SNS u Srbiji), jer bi time jačala Srpska, a ovako u političkom kontriranju Zapadu kako politiku vodi Mile Dodik, bošnjačka politika vidi svoju stratešku prednost i šansu za ostvarenje svoje strateške politike.

Poslednja izmena:
Mislim da bošnjačkoj politici strateški ne odgovara srpska politika koja bi gradila jako dobre ili odlične odnose sa Zapadom u Republici Srpskoj (koju zagovora SDS-ovska koalicija, po ugledu na SNS u Srbiji), jer bi time jačala Srpska, a ovako u političkom kontriranju Zapadu kako politiku vodi Mile Dodik, bošnjačka politika vidi svoju stratešku prednost i šansu za ostvarenje svoje strateške politike.

Врло добри и одлични односи са западом, по њиховом схватању, значе ропску послушност и одрицање од сопствених интереса.

Врло добри и одлични односи са западом, по њиховом схватању, значе ропску послушност и одрицање од сопствених интереса.

To smo imali u proslosti,upravo zagovornik takve politike je bio Dodik..i vidimo gde nas je to dovelo,dejtonski sporazum srusen ,80 nadleznosti RS oteto..i sad bi neki da se vracaju na staro

Znači radi svog strateškog interesa bošnjačka politika će Dodikov SNSD ostaviti u vlasti kako u Republici Srpskoj tako i na nivou BiH instituacija?!

Muslimani ce najverovatnije ostaviti SNSD u vlasti na nivou BIH jer znaju da ako bi ih izostavili bilo bi to lose za BIH jer bi ovi onda otvoreno i konkretno krenuli radit protiv BIH.
Osim toga dom naroda bira skupstina RS,a Dodik ce imati vecinu i poslati svoje ljude,a nema ni jedne odluke bez doma naroda

Muslimani ce najverovatnije ostaviti SNSD u vlasti na nivou BIH ...

Moje lično mišljenje je da će podržati SNSD-ovsku koaliciju jer im strateški politički odgovara to stalno političko sukobljavanje Mileta Dodika sa Zapadom, kontriranje Zapadu, njegovo kontriranje Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i dr, nadajući se i prižekljujući da Zapadu "pukne film" te da se "Zapadnjaci" (koji su i stvorili Dejton) odluče na radikalnu reviziju "Dejtona", na političko i faktičko mijenjanje "Dejtonskih" pozicija?Naravno tu su i javna obećanja Mileta Dodika o proglašenju nezavisnosti Republike Srpske a što nema podršku Zapada, pa ni same zvanične (vlasti) Srbije?

Poslednja izmena:
Koalicija SNSD-DNS-SP će najverovatnije imati 44 poslanika u skupštini, a ne 39.
To je sasvim dosta da se oformi stabilna skupštinska većina.
Prema tome, koliko god priželjkuješ Domovinu u vlasti, to se neće desiti.

Mesecima unazad pišeš neverovatne gluposti, a evo sad još i otvaraš temu na osnovu tvog ličnog mišljenja.
Idi se igraj izbora negde drugde.

Mилорад Додик: Jелко Kацин је потпуно неприхватљив кандидат за новог шефа делегациjе ЕУ у БиХ, ја нећу са њим да разговарам
субота, 18. октобар 2014.
БEOГРAД - Председник Републике Српске Mилорад Додик сматра да jе Jелко Kацин неприхватљив као кандидат за новог шефа делегациjе Eвропске униjе у Босни и Херцеговини.

"Он је политичка вуцибатина, која покушава да одржи неки свој утицај. Оријентисан је промуслимански, као што је био оријентисан прошиптарски у случају Косова", истакао је Додик за "Политику".

Он је нагласио да би пристајање Брисела на приједлог Словеније да Кацин буде постављен за новог шефа Делегације ЕУ у БиХ значило да Европа не ради озбиљно и да потуно игнорише реалност.

"Кацин је потпуно неприхватљив сарадник", напоменуо је Додик.

Предсједник Српске је оцијенио да ће, уколико Кацин дође у БиХ, сви разговори БиХ о Европи бити заустављени.

"Aко се коjим случаjем деси да га Eвропа пошаље као новог шефа делегациjе EУ у БиХ, онда jе послала човека коjи ће зауставити било какве разговоре о EУ. Jа нећу са њим да разговарам", рекао jе Додик за "Политику".

Према мишљењу Додика, Kацин се показао као антисрпски ориjентисан и с њим нема никакве врсте разговора, већ би само покушавао да "нас jош више оцрни".

Додик сматра да Eвропа неће бити "толико неозбиљна", као и да би сама поjава Kацина у БиХ даље "усложнила" односе са Eвропом.

(Танјуг)

Upravo, to je to?! Politika kontra Zapada i EU?! Kao da Mile Dodik može upravljati ili narediti koga će EU poslati?! Sa Amerikom se posvađao sada treba i sa EU?! Glupo, jako politički glupo?

Poslednja izmena:
Као да се тзв бошњачка политика нешто пита у Републици Српској :lol: .

Aha tu smo? Pa kako onda prema SNSD-ovcima bošnjačka politika izabrala Mladena Ivanića a ne Srbi, gotovo dovela na vlast SDS a ne Srbi? Opozicija je pogriješila jer se pravdala i gubila energiju na to.Treba to ovako poput mene, da vas politički napada i podvaljuje kao što i sami radite, vašim sredstvima i metodama.

Тачно тако!
Нема те политике коју би могле водити Србија и Република Српска која би задовољила запад и сачувала српске интересе. Свака помисао на тако нешто је губљење времена, јер запад на Србе гледа као на "мале Русе", уз то запад је у непријатељству према Србима отишао предалеко преко тачке са које нема повратка ни за нас ни за њих. Наша једина борба коју морамо водити хтели или не је борба против запада, не отворена али јасно треба пружати отпор према могућностима.

Muslimani u BiH uopće nemaju dako kvalitetan intelektualni potencijal da bi razmišljali na način na koji sugerira naslov teme. Nemaju oni ni V od političke VIZIJE da bi nbilitoliko sračunati i programirani. Oni ne vladaju sobom a kamoli drugima. Oni su povijesno skloni egzistirati kao puko sredstvo u službi tuđih interesa što ih je zapravo i dovelo u sadašnju bezizlaznu poziciju gdje su objektivno suvereni na jedva četvrt teritorija koji imaju utopističke ambicije kontrolirati ga.
Njihovim riječnikom, sve je to gola fukara koja se okreće kao suncokret i politiku koncipira bez ikakve vizije po principu od danas do sutra.
Posebno je idiotska kvalifikacija da nešto muslimani kao ostavljaju SNSD na vlasti na razini BiH, kada se dobro zna da niti je SNSD tu gdje jeste zaslugom muslimana (skontajte), a niti su muslimani ti koji mogu micati SNSD s političke pozornice u BiH. Jednostavno, ne mogu mu ništa, pošto ga u politici ima točno onoliko koliko sami Srbi osjećaju da on zapravo muslimanima smeta. SNSD će propasti onda kada muslimanima.a počne odgovarati pošto će Srbi racionalno postaviti novu političku snagu spremnu da se suprotstavi ov politici iz Sarajev. Muslimani Srbima niti biraju, a niti mogu opozvati srpske nosioce političke moći na razini BiH. To je zapravo najvećI i apsolutno nerješiv problem muslimana u BiH.
Jbga, kad im je njihov voljeni Alija sve to potpisao u Daytonu. Bizarno jeste, al Republika Srpska objektivno gledano, ima razloge biti mu zahvalna barem na tom njegovom gestu.
Svima je to jasno, samo ne onima koji nisu ni svjesni što znači imati državu i kakva je snaga međunarodnog sporazuma u uvjetima kada se najvveće sile Svijeta obvežu garantirati ga. A kako bi jadni i znali, kad do jučer nisu ni postojali, a kamo li da su nešto politički ozbiljno u povijesti imali? Sve što sad imaju, dobili su na jauku i kuknjavi s ciljem predstavljanja svoje uloge nedužne žrtve u nevolji koju su sami proizveli. E ovo danas je zapravo povijesni maximum koji je netko ikada na taj način dobio na poklon.

Poslednja izmena:
Тачно тако!
Нема те политике коју би могле водити Србија и Република Српска која би задовољила запад и сачувала српске интересе. Свака помисао на тако нешто је губљење времена, јер запад на Србе гледа као на "мале Русе", уз то запад је у непријатељству према Србима отишао предалеко преко тачке са које нема повратка ни за нас ни за њих. Наша једина борба коју морамо водити хтели или не је борба против запада, не отворена али јасно треба пружати отпор према могућностима.

увек ће гледати на нас као противнике, без обзира шта ми учинимо

Predpostavljam da misliš na bošnjačku politiku a ne na narod?! Ne bih se složio da je narod jednako vladajuća politika.To bi bilo isto kad bi neko napisao Srbi jednako politika Milorada Dodika, a to nije isto, baš kao i kod Muslimana.

Tu sam vas SNSD-ovci čekao.Pa kad je bošnjačka politika tako slaba, ništava kako pišete, kada ne može uticati na SNSD, pa kako onda SNSD-ovci iz vaše političke smrdljive kuhinje plasirate laži kako su upravo ti Muslimani izabrali Mladena Ivanića, kako su gotovo doveli SDS na vlast?To, to, nisu znali SDS-ovci s Vama kako to treba, da vam se ne pravdaju već da vas vašim sredstvima i metodama dovode do ludila, da se vi pravdate a ne SDS, kome ste podmetali i pljuvali po njemu kako "kao šuruje sa muslimanima".Ovako se s vama "razgovara" vašom političkom metodom "politički napad je najbolje odbrana" baš kako vi znate poput onog Karganovića i one lude knjige..

Poslednja izmena:
Tu sam vas SNSD-ovci čekao.Pa kad je bošnjačka politika tako slaba, ništava kako pišete, kada ne može uticati na SNSD, pa kako onda SNSD-ovci iz vaše političke smrdljive kuhinje plasirate laži kako su upravo ti Muslimani izabrali Mladena Ivanića, kako su gotovo doveli SDS na vlast?To, to, nisu znali SDS-ovci s Vama kako to treba, da vam se ne pravdaju već da vas vašim sredstvima i metodama dovode do ludila, da se vi pravdate a ne SDS, kome ste podmetali i pljuvali po njemu kako "kao šuruje sa muslimanima".
Prvo, ma koliko te to boljelo, ja nisam nikakav SNSD-ovac već o SNSD-u imam u cijelosti afirmativan stav zato što vas ljudi i u naše ime yebu i onda kada ste političkim manifetlucima uzurpirali mojemu narodu da ima svojega političkog predstavnika u predsjedništvu BiH.
Drugo, Ivanića jesu birali muslimani jer su činili barem jezičak na vagi glede njegova preimudstva naspram kadidatkinje SNSD-a. Nema tu mjesta nekoj dvojbi. Ono što vi niste svjesni jeste da je taj Ivanićev uspjeh apsolutno nibitan u smislu vaših ambicija jer njegova funkcija je de facto bez Parlamenta BiH i Skupštine RS ništa glede političkog utjecaja i kreiranja politički značajnih odluka u BiH. Neuporedivo bitnije je što su Hrvati konačno dozvali se pameti te jedinstveno izglasovali svojeg predstavnika u tome tijelu nego što je Ivanić tu gdje jeste. Hrvati na razini FBiH su značajno politički nadjačani, a ova funkcija im je zapravo puno značajnija nego Srbima njihova. Ako još uzmemo u obzir da su Dodik i Čović u bliskoj suradnji, dolazimo do zaključka da vam je džaba i vap rotarijanac kvazisrbin u njegovoj fotelji. Ponovo ste džaba krečili. Srbi u Srpskoj već godinama imaju jasnu političku snagu na vlasti kojoj niti jedan zastupnik političke kuhinje u Sarajevu nije potreban da bi konstituirali i nesmetano provodili zakonodavnu i izvršnu vlast. Da je ta Ivanićeva pozicija Srbima uopće nešto bitna, sam Dodik bi se kandidirao za nju, a onda je jasno gdje bi sad Ivanić bio. Ovako, Dodika ta tamo pozicija interesira tek toliko da je po mogućstvu grije ****** nekoga njemu simpatičnoga lika i ništa više od toga.
Ovako se s vama "razgovara" vašom političkom metodom "politički napad je najbolje odbrana"..
Treće,...Kakav crni politički napad zarad nekakve obrane?
Ko se od čega ima braniti? Od vlažnih snova iz fildžan džamahirije u kojoj egzistira zbunjenjena masa ljudi van svojega vremena i prostora? Ma toliko ste svima uokolo nebitni da je slučaj da se netko na vas i samo nasloni, odmah trčite jaukati kojekakvim ambasadorskim mufljuzima da intervimaju političkim mehanizmima koje oni zapravo i nemaju.

Poslednja izmena:
Prvo, ma koliko te to boljelo, ja nisam nikakav SNSD-ovac već o SNSD-u imam u cijelosti afirmativan stav zato što vas ljudi i u naše ime yebu i onda kada ste političkim manifetlucima uzurpirali mojemu narodu da ima svojega političkog predstavnika u predsjedništvu BiH.
Ponovo ste džaba krečili.

Ma kako i tebe "boljelo" ja nisam Bošnjak, ja sam Srbin i moj narod je srpski narod, a srpski narod nije politika Milorada Dodika i SNSD-a koja pravi trulu koaliciju sa licimjernim HDZ-ovima "koji sad na jednu sad na drugu stranu prevrnu", 1992.godine glasaju za referendum o nezavisnosti BiH, potom politički ogavno se okreću protiv svojih saveznika (Alije Izetbegovića) i kao "priklanjaju se Srbima, znam to kad smo vas propuštali na linijama kada su vas muslimani potjerlai iz Bugojna i drugih mjesta u srednjoj Bosni,pa smo vas pustili da idete u Hrvatsku, onda ste opet u Hrvatskoj ratovali protiv nas Srba , potjerali nas otuda, pa na Krajini sa Dudakovićem opet protiv nas Srba, pa bi sada opet da vam Srbi poput Dodika "prave entitet", kao nije vam nešto dobro?Ne zanimate nas, niti zanimate Srbe iz SDS-a.Nema od tog ništa, nećete nas ponovo zeznuti.Muslimani ili bošnjaci su pošteniji od vas, sa njima i sa nama se zna, a sa vama se nikad ne zna, kad ćete prevariti i izigrati dogovore.

Poslednja izmena:
Aha tu smo? Pa kako onda prema SNSD-ovcima bošnjačka politika izabrala Mladena Ivanića a ne Srbi, gotovo dovela na vlast SDS a ne Srbi? Opozicija je pogriješila jer se pravdala i gubila energiju na to.Treba to ovako poput mene, da vas politički napada i podvaljuje kao što i sami radite, vašim sredstvima i metodama.

Činjenica je da su Bošnjaci izabrali Ivanića. To je vrlo jasno. Vidi se i na osnovu rezultata za Narodnu i Parlamentarnu skupštinu. Sa druge strane SDS nije bio ni blizu da osvoji najviše glasova. Jesu napredovali u odnosu na prije 4 godine ali i dalje nisu najjača srpska stranka.

Ma kako i tebe "boljelo" ja nisam Bošnjak, ja sam Srbin i moj narod je srpski narod, a srpski narod nije politika Milorada Dodika i SNSD-a koja pravi trulu koaliciju sa licimjernim HDZ-ovima "koji sad na jednu sad na drugu stranu prevrnu", 1992.godine glasaju za referendum o nezavisnosti BiH, potom politički ogavno se okreću protiv svojih saveznika (Alije Izetbegovića) i kao "priklanjaju se Srbima, znam to kad smo vas propuštali na linijama kada su vas muslimani potjerlai iz Bugojna i drugih mjesta u srednjoj Bosni,pa smo vas pustili da idete u Hrvatsku, onda ste opet u Hrvatskoj ratovali protiv nas Srba , potjerali nas otuda, pa na Krajini sa Dudakovićem opet protiv nas Srba, pa bi sada opet da vam Srbi poput Dodika "prave entitet", kao nije vam nešto dobro?Ne zanimate nas, niti zanimate Srbe iz SDS-a.Nema od tog ništa, nećete nas ponovo zeznuti.Muslimani ili bošnjaci su pošteniji od vas, sa njima i sa nama se zna, a sa vama se nikad ne zna, kad ćete prevariti i izigrati dogovore.

Dodik jeste bio uz Antu Markovica ali je glasao istovetno kao i poslanici SDSa za formiranje srpske skupstine i onih silnih SAO.

Upravo, to je to?! Politika kontra Zapada i EU?! Kao da Mile Dodik može upravljati ili narediti koga će EU poslati?! Sa Amerikom se posvađao sada treba i sa EU?! Glupo, jako politički glupo?

Јелко Кацин је неприхватљив из наведених, врло јасних разлога. То није никакво свађање, већ здрав и нормалан став.

Čovjek ima pravo na svoj stv. I dokle god su mu Rusija i Izrael za leđima niko mu ništa ne može.

Muslimani u BiH uopće nemaju dako kvalitetan intelektualni potencijal da bi razmišljali na način na koji sugerira naslov teme. Nemaju oni ni V od političke VIZIJE da bi nbilitoliko sračunati i programirani. Oni ne vladaju sobom a kamoli drugima. Oni su povijesno skloni egzistirati kao puko sredstvo u službi tuđih interesa što ih je zapravo i dovelo u sadašnju bezizlaznu poziciju gdje su objektivno suvereni na jedva četvrt teritorija koji imaju utopističke ambicije kontrolirati ga.
Njihovim riječnikom, sve je to gola fukara koja se okreće kao suncokret i politiku koncipira bez ikakve vizije po principu od danas do sutra.
Posebno je idiotska kvalifikacija da nešto muslimani kao ostavljaju SNSD na vlasti na razini BiH, kada se dobro zna da niti je SNSD tu gdje jeste zaslugom muslimana (skontajte), a niti su muslimani ti koji mogu micati SNSD s političke pozornice u BiH. Jednostavno, ne mogu mu ništa, pošto ga u politici ima točno onoliko koliko sami Srbi osjećaju da on zapravo muslimanima smeta. SNSD će propasti onda kada muslimanima.a počne odgovarati pošto će Srbi racionalno postaviti novu političku snagu spremnu da se suprotstavi ov politici iz Sarajev. Muslimani Srbima niti biraju, a niti mogu opozvati srpske nosioce političke moći na razini BiH. To je zapravo najvećI i apsolutno nerješiv problem muslimana u BiH.
Jbga, kad im je njihov voljeni Alija sve to potpisao u Daytonu. Bizarno jeste, al Republika Srpska objektivno gledano, ima razloge biti mu zahvalna barem na tom njegovom gestu.
Svima je to jasno, samo ne onima koji nisu ni svjesni što znači imati državu i kakva je snaga međunarodnog sporazuma u uvjetima kada se najvveće sile Svijeta obvežu garantirati ga. A kako bi jadni i znali, kad do jučer nisu ni postojali, a kamo li da su nešto politički ozbiljno u povijesti imali? Sve što sad imaju, dobili su na jauku i kuknjavi s ciljem predstavljanja svoje uloge nedužne žrtve u nevolji koju su sami proizveli. E ovo danas je zapravo povijesni maximum koji je netko ikada na taj način dobio na poklon.

У потпуности се слажем са реченим, међутим ту се превиђа једна чињеница која је у првој и другој реченици. Управо због њиховог интелектуалног потенцијала су опасни по околину јер не презају да начине штету себи и другима без много промишљања. Идеологију ће им донети "исламска браћа", можда и оружје, а запад ће запалити ватру кад му то буде одговарало и онда ће је контролисно распиривати или гасити у зависности од потребе. СНСД или СДС ко год да је на власти у РС имаће са њима исти проблем, комлико ће РС бити успешна зависи више од тога колико су Срби сложни и свесни опасности која прети.

Muslimanima definitivno nedostaje cijela jedna evolucija da bi bili kadri shvatiti što to znači kad naspram sebe na jednoj strani imaju suparnika s Rusijom i Izraelom, a na drugoj strani suparnika s Njemačkom i Austirijom iza leđa!
Amerikancima muslimani trebaju tek kao dekoracija Arapima za njihovu politiku na Bliskom Istoku! Ništa više od toga.
Turcima trebaju zbog njihovih vlažnih osjećaja nostalgije za vremenima njihova kampiranja i roštiljanja pod zidinama Beča, a koja i blesav zna da se nikad vratit neće.

Back