Бошњаци трпе бруталну агресију

Poruka
22.423
:hahaha::hahaha::hahaha:

ТЕМА ДАНА | 22. ДЕЦЕМБАР 2010. | 19:09

Глав­ни муф­ти­ја Ислам­ске за­јед­ни­це у Ср­би­ји Му­а­мер Зу­кор­лић, раз­го­ва­рао је у Са­ра­је­ву са Рејс-ул-уле­мом Му­ста­фом Це­ри­ћем и чла­ном пред­сед­ни­штва БиХ Ба­ки­ром Изет­бе­го­ви­ћем од ко­јих је за­тра­жио по­др­шку око ин­тер­на­ци­о­на­ли­за­ци­је про­бле­ма у Сан­џа­ку, по­твр­дио је за „Прав­ду“ Са­мир Тан­дир, порт­па­рол Глав­ног муф­ти­је Зу­кор­ли­ћа.
– Упо­зна­ли смо их са бру­тал­ном дис­кри­ми­на­ци­јом ко­ја се спро­во­ди над Бо­шња­ци­ма у Сан­џа­ку, о агре­си­ји на Ислам­ску за­јед­ни­цу, двој­ним стан­дар­ди­ма, не­по­што­ва­њу из­бор­не во­ље бо­шњач­ког на­ро­да, оп­струк­ци­ји око БНВ-а, као и о оп­струк­ци­ји око акре­ди­та­ци­је уни­вер­зи­те­та. За­тра­жи­ли смо по­др­шку за ин­тер­на­ци­о­на­ли­за­ци­ју на­шег пи­та­ња, као и по­моћ око ре­ша­ва­ња ста­ту­са Бо­шња­ка у Ср­би­ји, као и ста­ту­са ре­ги­је Сан­џак у Ср­би­ји – ре­као је Тан­дир.
Пре­ма ње­го­вим ре­чи­ма на са­стан­ку су до­го­во­ре­ни кон­крет­ни ко­ра­ци ко­ји ће се пред­у­зе­ти на ме­ђу­на­род­ном ни­воу у на­ред­ном пе­ри­о­ду.
– На­и­шли смо на пот­пу­но раз­у­ме­ва­ње и на по­др­шку. На­ша са­рад­ња ће би­ти ин­тен­зи­ви­ра­на и оче­ку­јем да у на­ред­ном пе­ри­о­ду до­ђу иза­сла­ни­ци пред­сед­ни­ка Изет­бе­го­ви­ћа ко­ји ће мо­ћи на те­ре­ну да се уве­ре о чи­ње­нич­ном ста­њу и сте­пе­ну дис­кри­ми­на­ци­је. Они ће Сан­џа­ку по­мо­ћи кроз ме­ђу­на­род­не ин­сти­ту­ци­је, ка­ко у Евро­пи, та­ко и у арап­ском све­ту сход­но ути­ца­ју ко­ји има­ју Изет­бе­го­вић и Рејс-ул-уле­ма – ре­као је он.
Сан­џач­ки муф­ти­ја оче­ку­је по­др­шку Са­ра­је­ва и у кри­зи око Бо­шњач­ког на­ци­о­нал­ног ве­ћа. Ми­ни­стар за људ­ска и ма­њин­ска пра­ва Све­то­зар Чи­плић до­нео је од­лу­ку да се кри­за ре­ши рас­пи­си­ва­њем но­вих из­бо­ра за БНВ, чи­ји ће та­чан да­тум утвр­ди­ти уско­ро. У Ислам­ској За­јед­ни­ци у Ср­би­ји ка­жу да их ти из­бо­ри не за­ни­ма­ју, а да је БНВ кон­сти­ту­и­са­но.

Опширније у штампаном издању…

http://www.pravda.rs/2010/12/22/bosnjaci-trpe-brutalnu-agresiju/
 
какво лудило...
Па ко је белсав у овој причи!

Хехехе... ала си наиван... па на осмишљавању, стварању и измишљању "проблема" месецима раде БРОЈНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ АМБАСАДА ИЗНЕНАДА ОТВОРЕНЕ БАШ У САНЏАКУ А ЗОВУ СЕ "ПРИЈАТЕЉИ САНЏАКА" (пајз' мајку му - и ова стока на власти уопште не реагује у складу са Уставом јер "санџак" не постоји него Рашка)... потребно им је да отворе НОВУ РАК-РАНУ У СРБИЈИ И ЗБОГ КОСМЕТА А И ЗБОГ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КРАЈИНЕ...

Све ово уопште није ни мало наивно... ево погледај ову вест - ови са као "брину" о Новом Пазару и Сјеници... ма иди...

02/12/2010 17:35 | Novi Pazar, Sjenica
Delegacija stranih ambasadora posetila Novi Pazar i Sjenicu

"Prijatelji Sandžaka" obećali donacije

Autor: S.D.- S.LJ.



Novi Pazar, Sjenica - Šef Misije OEBS-a u Srbiji Dimitrios Kipreos i ambasadori devet zemalja: Austrije, Češke, Danske, Nemačke, Japana, Norveške, Švedske, Turske i Sjedinjenih Američkih Država, koji čine neformalnu grupu "Prijatelji Sandžaka" posetili su početkom nedelje Novi Pazar i Sjenicu.




Njima je društvo u Novom Pazaru pravio ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, a domaćini su im bili gradonačelnici Novog Pazara i Sjenice Meho Mahmutović i Muriz Turković. Cilj posete je upoznavanje sa ključnim ekonomskim projektima koje finansiraju strani međunarodni donatori.


********************



Diplomatski kor u Beogradu formirao je neformalnu grupu "Prijatelji Sandžaka" koja se prvi put sastala 2009. godine na inicijativu Kamerona Mantera, bivšeg ambasadora SAD u Srbiji. Bošnjački političari tvrde da iza ovoga ne stoji nikakva zavera, a u američkoj ambasadi kažu da "samo razmenjuju mišljenja i pomažu."


35498_bosnjackikokus-1_f.jpg
Kameron Manter, Abdulah Gul, Muamer Zukorlić - prijatelji Sandžaka
Sandžaku je baš krenulo. Nakon što je uspeo da objedini svih šest opština u jedan region, pošlo mu je za rukom da na jednom mestu okupi strane diplomate akreditovane u Beogradu. Hoće li se istorija ponoviti?

Ako se prisetimo formiranja sličnih grupa tokom protekle decenije pod nazivima "Prijatelji Bosne" ili "Prijatelji Kosova", zaista ne treba da čudi podozrenje koje formiranje "Prijatelja Sandžaka" izaziva kod mnogih srpskih zvaničnika i analitičara.
Na ideju SAD formirana je neformalna grupa pod nazivom ”Prijatelji Sandžaka”, koja se povremeno sastaje i razmatra teme u vezi sa jugozapadom Srbije. Bošnjački političari tvrde da iza ove grupe nema nikakve zavere, osim želje da se pomogne ovom kraju.
Ataše za štampu ambasade SAD u Beogradu Brajan Stimler kaže, za ”Novosti”, da je bošnjački kokus osnovan pre tačno godinu dana:

- ”Prijatelje Sandžaka” čini desetak ambasada i međunarodnih organizacija i prvi put su se sastali u januaru 2009. godine, na inicijativu bivšeg ambasadora SAD u Srbiji Kamerona Mantera. Osnovna ideja grupe je razmena mišljenja o aktuelnim pitanjima u jugozapadnoj Srbiji i koordinacija pomoći međunarodne zajednice ovom regionu.
Meho Omerović (SDP) kaže da su, osim SAD, članovi ”Prijatelja Sandžaka” Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Nemačka, Turska i još nekoliko zemalja i da je njihov cilj razvoj ovog dela Srbije:
 
какво лудило...
Па ко је белсав у овој причи!
Много приче, а ниједан доказ угрожености не показује.
једина угроженост која у Рашко-Полимској Области постоји јесте економска безперспектива али ње нису поштеђени ни Срби и Срби-Црногорци из тога краја.
 

Back
Top