Bošnjaci traže ukidanje dvojnog državljanstva

Nakon odluke Evropske komisije da Bosnu i Hercegovinu izostavi sa spiska država čijim građanima će od početka sledeće godine biti omogućeno da slobodno putuju u zemlje potpisnice šengenskog ugovora, među Bošnjacima je počelo potpisivanje peticije protiv ove odluke.

Pod parolom „Nećemo u geto“ Bošnjaci se nadaju da će na ovaj način promeniti stav Evropske komisije, a kao dodatni argument navode to što će se od svih građana BiH samo oni naći u neravnopravnom položaju pošto Srbi i Hrvati uzimanjem dvojnog državljanstva u matičnim zemljama mogu rešiti ovaj problem. Peticija će biti poslata evropskim institucijama u Briselu i državnim organima BiH. Jedan od predloga je da se ukinu sporazumi o dvojnom državljanstvu kako bi svi građani imali interesa da se ova zemlja što pre nađe na beloj šengenskoj listi.

http://www.alo.rs/politika/17363/Bosnjaci_traze_ukidanje_dvojnog_drzavljanstva

Samo muslimani ne znaju da je Evropi dosta muslimana.Da su hteli da u EU prime neku muslimansku državu,to bi dosad sigurno bila Turska.Previše dugo su glumili žrtve i parazitirali po Evropi,očigledno da je svima u EU dosta toga.

:ok: Eto, a mi za to imamo odlične narodne umotvorine poput :
- U laži su kratke noge,
- Zaklela se zemlja raju da se sve tajne jednom saznaju.

A i malo li je da šačica lezilebovića skoro 20 samo poslednjih godina živi od donacija i milostinje iskamčene na kuknjavi i svakim danom sve dokazanijim lažima...dosta brate:dash:

A sada nek' im pomognu oni koji su i slali svoje "vojnike" - dželate da im pomognu u nabijanju srpske nejači na kolac, silovanju srpskih devojčica i starica i punjenju jama srpskim žrtvama...nek' im oni daju rezervna državljanstva i sagrade još koju staklenu džamiju pa nek' tako dobijaju 'leba...za bolje i nisu.:evil:

И ми јесмо Турци, по нашем повијесном сјећању, повијесном одређењу, идентитету ислама који су нам Турци донијели. Aли, ми смо и Бошњаци.

Мустафа ће, као и сви они, морати на крају да се одлучи. Да ли је Турчин, Бошњак, Србин, Хрват или нешто пето. Схватиће и он да је боље одлучити се него писати петиције.

Nije loša ideja, možda je to i rješenje problema u BiH. :lol: Uz ukidanje i zabranu nacionalnih partija, naravno.

Naime, treba svima podijeliti dvojna državljanstva, ali baš svima. Svim Srbima srbijansko, svim Hrvatima hrvatsko, svim Bošnjacima tursko.

Onda sačekati 5-10 godina da se lokalna plemena priviknu na ugodni dvojni status pa ga iznebuha - ukinuti. Odjednom, preko noći. :eek: Plemena bi se našla u situaciji da moraju birati izmađu dva državljanstva. Strah, panika, šta će se, kako će se...

Tako bi državljani BiH ostali samo oni koji tu zemlju i osjećaju svojom. Ostali bi mogli ili da odsele u zemlje čije državljanstvo imaju, ili bi ostali gdje jesu ali ne bi imali pravo političkog odlučivanja - jer nisu državljani, naravno. Ako ti je toliko draga Hrvatska a svoju zemlju toliko ne voliš, onda idi u Hrvatsku. Ili Srbiju, Tursku.... kako god.

A nakon nekih 5-7 godina prebivanja kad i ako "stranci" pokažu i dokažu da su lojalni građani koji poštuju i vole svoju državu, onda im (možda) i vratiti BH državljanstvo. Ako ne, onda ništa. Dakle, kao i svugdje u modernom svijetu.

Mislim da bi ta napaćena zemlja procvala nakon jedne takve političke vratolomije i da bi se onda stanje dugoročno smirilo.

Ахаха... каква трипер-комбинација, даклеМ ти кад лупиш - на Бога не мислиш.
Зашто потурицама турско држављанство??? Или мислиш да их прогласиш ТУРЦИМА??? Па ово је невероватно шта све
може да комбинује папски мозак...

Србија има највиши међународни стандард о држављанству - зна се како се и зашто добија држављанство.
Смрдљива МЗ пушта ону лопужу Мила Ђукановића да само Србима у својој
бановини забрани двојно држављанство - али и он ће убрзо од тога морати
да одустане.

Nije loša ideja, možda je to i rješenje problema u BiH. :lol: Uz ukidanje i zabranu nacionalnih partija, naravno.

Naime, treba svima podijeliti dvojna državljanstva, ali baš svima. Svim Srbima srbijansko, svim Hrvatima hrvatsko, svim Bošnjacima tursko.

Onda sačekati 5-10 godina da se lokalna plemena priviknu na ugodni dvojni status pa ga iznebuha - ukinuti. Odjednom, preko noći. :eek: Plemena bi se našla u situaciji da moraju birati izmađu dva državljanstva. Strah, panika, šta će se, kako će se...

Tako bi državljani BiH ostali samo oni koji tu zemlju i osjećaju svojom. Ostali bi mogli ili da odsele u zemlje čije državljanstvo imaju, ili bi ostali gdje jesu ali ne bi imali pravo političkog odlučivanja - jer nisu državljani, naravno. Ako ti je toliko draga Hrvatska a svoju zemlju toliko ne voliš, onda idi u Hrvatsku. Ili Srbiju, Tursku.... kako god.

A nakon nekih 5-7 godina prebivanja kad i ako "stranci" pokažu i dokažu da su lojalni građani koji poštuju i vole svoju državu, onda im (možda) i vratiti BH državljanstvo. Ako ne, onda ništa. Dakle, kao i svugdje u modernom svijetu.

Mislim da bi ta napaćena zemlja procvala nakon jedne takve političke vratolomije i da bi se onda stanje dugoročno smirilo.

Kolko ti filozofiraš...:lol:

Šta ti je ..Opusti se...

Pa što se ne raduješ što će još veći deo tvojih komšija moći da putuje bez viza...:manikir:

PA NEKA UZMU I ONI DVOJNO DRŽAVLJANSTVO,OD SAUDIJSKE ARABIJE,ALBANIJE,ILI TAMO NEKE MUDŽAHEDINSKE DRAŽAVE S KOJOM SU YAJEDNO RATOVALI PROTIV SRBA I HRVATA.!
Ja nisam ratovao protiv Srba i Hrvata, je sam ratovao protiv srbijanske i hrvatske politike u Bih i onmih koji su je provodili pod svaku cijenu.
Bio sam poslije rata u Hrvatskoj i u Srbiji i normalno je da sam se tamo ponašao prema zakonima tih država. Ne pada mi na pamet da uzimam državljanstvo država koje su organizirale ili podsticale rat i razbijanje moje zemlje.
Savjestan sam i pošten građanin nikog ne mrzim a nemam pravo na bijeli šengen, dok Srbin ili Htrvat zahvaljujući dvojnom državljanstvu će moći šetati evropom pa čak i oni koji su činili zločione a nisu protiv njih podignute optužnice.
Ja ništa nemam sa tim,kako ih ti zoveš, muđahedinskom državama, ko ima nek ide u njih ja opet ni tamo neću, serm možda kao turista na nekoliko dana.
Moja država je BOSNA I HERCEGOVINA i drge nemam, niti hoču da imam.

Зашто турско? Па нису они Турци.
Некада су се изјашњавали као Срби, односно Хрвати. мухамеданске вере. То могу поново. И добиће двојно држављанство Србије, односно Хрватске. Додуше, то поставља питање опстанка БиХ, али шта је ту је. Нека се одлуче. Боље им је него да пишу петиције које ионако никога не интересују.
Или нека остану Бошњаци. У гету.

Dio ih ima fetiš da klanja po turskoj zastavi i fura se na Tursku maksimalno, pa zašto da ne i njihovo državljanstvo?

Која је друга?

Ajde ne pravi se grbav.

Тако је СФРЈ је мртва, и Срби најмање имају разлога за свршавање на помен њеног имена, држава која је верску заједницу прогласила за народ (муслимане), Србији увалила покрајине да је контролишу, велики део Срба оставила ван матичне републике, Уставно уређивана тако да буде што лакша за цепање, сигурно није оно за чиме Срби треба жале. Међутим чињенице су чињенице. Срби (и Хрвати) су конституивни народ у БиХ - ко по теби треба да буде главни конституиван народ у БИХ - Бошњаци, појам за који 99% муслимана (који се једино тако изјашњавају) није ни чуло до пре 10 година.
Ко си ти уопште, имам озбиљне сумње у то да си Хрват?

Pa možda sam Srbin.

Konstitutivni trebaju biti oni koji priznaju BiH za svoju državu i gledaju da je što više unaprijede a ne da je syebu kako god i gdje god mogu.

S tim u vezi, termini nacija i nacionalnost u BiH trebaju na generalnu reviziju.

To su samo neka moja razmišljanja na glas, znam da od toga nema ništa. :lol:

Radujem se, normalno. Lijepo je moći putovati.

I vi ćete moći, samo sutra...
pic.php

Ja nisam ratovao protiv Srba i Hrvata, je sam ratovao protiv srbijanske i hrvatske politike u Bih i onmih koji su je provodili pod svaku cijenu.
Bio sam poslije rata u Hrvatskoj i u Srbiji i normalno je da sam se tamo ponašao prema zakonima tih država. Ne pada mi na pamet da uzimam državljanstvo država koje su organizirale ili podsticale rat i razbijanje moje zemlje.

To su tvoji izbor i pravo i treba ih poštovati jednako kao što treba poštovati naš izbor i pravo da imamo državljanstvo Srbije!!!

Savjestan sam i pošten građanin nikog ne mrzim a nemam pravo na bijeli šengen, dok Srbin ili Htrvat zahvaljujući dvojnom državljanstvu će moći šetati evropom pa čak i oni koji su činili zločione a nisu protiv njih podignute optužnice.
Jesi li svjestan da po Sarajevu nekažnjeno hodaju bradati mudžosi - ratne glavosječe kojima patološki smeta dužina suknje ili lakirani nokti npr. tvoje djevojke ili prijateljice???
Smetaju li ti nekažnjeni poremećeni sadisti koji su se onomad iživljavali u Kazanima, Tarčinu...!!! Smetaju li ti nekažnjene ubice regruta iz Dobrovoljačke ili General koji na video snimku narežuje palež srpskih sela u Podgrmeču??? Smeta li ti to što uzurpiranu imovinu SPC-a u Sarajevu adresiraju imenopm Alije Izetbegovića!!! Smeta li ti što Delića dočekuju iz Haga kao narodnog heroja??? Smeta li ti što je na slobodi onaj arapin i njegovi naredbodavci, koji je na TV-u drobio glavu zastavniku Rodiću??? Smeta li ti što onaj muyo koji na YOU TUBE-u puca u Srbalja ratnog zarobljenika ovog momenta slobodno šeta ulicama Bužima??? Smeta li ti što je slobodan ubica Joze Leutara ili npr. što je slobodan njegov naredbodavac??? Smetaju li ti ubice vojnika jna iz kolone na Brčanskoj petlji???
Smeta li ti što se ubistvom srpskog svata najlakše postaje "heroj" tvog naroda???...

Ja ništa nemam sa tim,kako ih ti zoveš, muđahedinskom državama, ko ima nek ide u njih ja opet ni tamo neću, serm možda kao turista na nekoliko dana.
Moja država je BOSNA I HERCEGOVINA i drge nemam, niti hoču da imam.

Provozaj se po npr. Jablanici i imaćeš doživljaj mudžahedinskog ambijenta!!! Možda ti i misliš da nemaš ništa sa njima, al oni znaju da imaju mnogo toga zajedničkog sa tobom!!!
Dala baba dinar da uđe u kolo... dala bi i dva da iziđe, al ne može!!!:cool:

Jesi li mogao naći neko gluplje poređenje? :lol:

Јесам.
На Динамо.:lol::lol:

Dio njih gleda u Tursku kao maticu. Je li sad jasnije?

Ма јасно је, наравно. Али то апсолутно ништа не значи. Свако од њих има право на своје мишљење. Надам се да ће практичне, животне ствари њих натерати да своје мишљење реалније формирају, схватајући да им је скоро све заједничко са Србима и Хрватима (језик, писмо, културне вредности...) Једна од тих ствари може да буде и "бели Шенген".
Смутљивци као Мустафа ће све мање и мање имати утицаја.

Јесам.
На Динамо.:lol::lol:

Ма јасно је, наравно. Али то апсолутно ништа не значи. Свако од њих има право на своје мишљење. Надам се да ће практичне, животне ствари њих натерати да своје мишљење реалније формирају, схватајући да им је скоро све заједничко са Србима и Хрватима (језик, писмо, културне вредности...) Једна од тих ствари може да буде и "бели Шенген".
Смутљивци као Мустафа ће све мање и мање имати утицаја.

Неће бити да је тако.Церићи ће так да јачају.
Ти "смутиљивци" одрађују посао по нечијој жељи и налогу.Да нема таквих као он и да не праве измишљене поделе ,Муслимани у Босни и у Србији никада не би себе идентификовали са исламистима у Азији као што су Турци.

Одвајање од Срба и стварање идентитета који ће бити противан српском је некоме потребно,као што је истом том потребно да у Црној Гори ствара нови "црногорски" идентитет тј. националност која би се такође базирала на антисрпству и антиправослављу.

Тај неко је показао ко је, у свом бомбардовању Србије,санкцијама, навлачењу на "демократију",на евроинтеграције,на дрогу по школама,на хомосексуализам,на легализовање најгорег неморала од успостављања комунизма(који је био почетни стадијум развијања канцера) па све до данас.Да скратим-навлачи нас да сами себи стављамо омчу око врата.

Исти тај је пре неки дан позвао на формирање новог светског поретка "са зубима",како је рекао.Па га није тешко препознати.

Poslednja izmena:

Back