Bosnjaci prete smrcu MIloradu Dodiku

Тихи

Starosedelac
Poruka
154.150
BEOGRAD - Premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku sve češće iz Federacije BiH stižu anonimna pisma, poruke i i-mejlovi preteće sadržine, u kojima ga upozoravaju da promeni politiku inače će biti likvidiran. Dodik u izjavi za Kurir na sve to poručuje da se ne plaši i da nema nameru da podlegne pritiscima.

- Takva pisma i mejlovi koji sadrže upozorenja i pretnje smrću neprestano pristižu. Navikao sam na pretnje, ja ih i ne primećujem. Time se bave stručne službe, policija i bezbednjaci - kaže Dodik i dodaje da ga pretnje neće primorati da promeni stavove.

- Ne mogu me naterati da promenim politiku - poručuje premijer RS. Upitan da li ima sličnih pretnji od međunarodnih predstavnika, pored ucena krivičnim gonjenjem o kojima je ranije govorio, kaže:

- Pa, Srbin sam, znate... Sve je to atmosfera pritisaka, na koju se ne obazirem - konstatuje Dodik.
U pismu, čiji je faksimil objavio banjalučki list Glas Srpske, nepoznati pošiljalac upozorava Dodika da će tragično okončati ako ne smekša stavove ili se ne povuče iz politike.
„Ovim pismom hteo bih da te upozorim, brate Srbine, da ti balije i ustaše pripremaju likvidaciju ukoliko se ne povučeš iz politike ili pak ne budeš vodio liberalniju politiku prema BiH. Ja čujem da govore da si prekardašio u svemu i da slediš politiku Karadžića i Miloševića“, navedeno je u pismu koje se završava pretnjom: „Da ne bi i ti završio kao oni, učini ova dva poteza, inače ćeš biti ubrzo likvidiran“.

Potpisa nema, a na poleđini koverte stoji adresa F. Sarajevo, Evropa, 15. pošta, Ul. zelenih beretki. Prema žigu na koverti, pismo je poslato 8. oktobra iz Sarajeva, sa poštanskog faha 71141, na adresu Vlade RS, i to „na ruke premijeru“.

http://www.kurir-info.rs/clanak/politika/kurir-16-10-2009/dodiku-prete-smrcu

------------------

Ovo je samo jos jedan dokaz da nezavisnost Republike Srpske nema alternative. Bosnjaci nikada nece odustati od svoje politike okupacije i etnickog ciscenja srpskog naroda u RS , osim ako ih ne dotucemo u nekom novom ratu ili se otcepimo od njih . Sobzirom da sam za mir, nezavisnost Republike Srpske je bolje resenje.
 
Poslednja izmena:

Back
Top