Нормални људи увек траже оне тачке које су нам заједничке, које нас спајају с ненормални траже тачке које нас раздвајају. Данас су се изнедрили зли људи и све изврћу док наш заједнички непријатељ то користи.
Сећам се, негде средином 90-тих, први пут сам чуо за кованицу БХС (бошњачко/хрватско/српски) језик?!
Тада сам се мало више заинтересовао и нашао да ако је сличност језика преко 60% он се не може третирати као нов или други језик.
За просторе бивше СФРЈ то правило изостављено је јер су поделе морале да се цементирају и још су накнадно додали и четврту грану, црногорски?
Једини "+" је што сада сви можемо по свету да се претстављао као полиглоте.
Ја Русима то у шали често говорим, да сам полиглота јер говорим српским, хрватским, бошњачким, црногорским, руским, енглеским а служим се словеначким, словачким и чешким и помало пољским.
Наравно, сви ме гледају са дивљењем и питају, а где сте учили толике језике?
Шта да им кажем сем, талентован сам за језике а САД је дала огромне паре да људи на Балкану буду полиглоте.
Да није трагично било би смешно и у том контексту гледам постове ових комплексаша из комшилука.
Видим, спомиње се Крлежа а он је дао најбољи опис када је рекао за све нас да смо исти комад балеге који је преполовио точак историје.