крсташ
Poznat
- Poruka
- 7.363
А пази ове људе који причају о некој демократији, разумевању, једнакости, култури и Европи, а исмевају неког ко говори ијекавски.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja sam licankaОтален из Босне.
Posto vidim da ne znate.Jedini pravilan govor je onaj koji se govori u nasoj prapostojbini KiM i u Makedoniji.Znaci prizrenssko-timocki i kosovsko-resavskiKod nas se ljudi smeju kad neko napise (Bijo sam,napijo sam se,uradijo sam,prevarijo sam)a to je sve tacno
es ebo sto ?Ja ne bih znao da pricam i pisem na ijekavici i da mi platis; nemam pojma gde sve mora da se ugura to 'j'.
Piše se BiH, a čita Bejha.JAL SE PIŠE "NEBIH" JAL "NE BIH"
tisucu je slovenska rec i u starim srpskim dokumentima je imas, hiljadu je grckog poreklaSrbi su se šokirali da braća Rusi za 1000 kažu "tisuć" ko ovi preko puta nas iza plota
a opet Hrvati imaju jako popularnu pesmu na ekavici: "lepe ti je, lepe ti je, Zagorje zelene..."
tisucu je slovenska rec i u starim srpskim dokumentima je imas, hiljadu je grckog porekla
Prijenapuhana ti ova tema .Prijenapušena.Pita mene koleginica "jel matere ti, znaš bolje, jal se piše tricetdva zajedno jal ticet dva odvojeno, treba mi za Izveštaj direktor'ci"
Draga moja ovde, kod nas se piše: "tridesetdva", batali te trice...
E sad, pošto BOSNANSKI jezik postoji valja proveriti mnogo toga jer ako je isti kao recimo onaj srpski onda ne može biti BOSNANSKI
PITANJE ZA LINGVISTE BOSANSKE:
JAL SE PIŠE "NEBIH" JAL "NE BIH"
U srbijanskom se piše "ne bih" medjutim u BOSNANSKOM ovako pisanje može aludirati na otcijepljenje "NE za BiH"
Tako da je u BOSNANSKOJ varijanti "ne bih" ispravnije "nebih" jer to onda znači da Bosanac ili Bosanka nešto neće
Valjal prijedlog?
Aaa?