Bosna zabranila da zene mogu da nose hidzab u armiji!

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.596

Мујановићева због хиџаба напушта војску БиХ​

Уставни суд пресудио да забраном ношења мараме уз униформу није повређено право на слободу вере
Сарајево – Припадница Оружаних снага БиХ (ОС БиХ) Емела Мујановић, која је била препознатљива по ношењу хиџаба (мараме којом поједине жене исламске вероисповести покривају главу и врат), најавила је да ће ускоро скинути униформу и напустити војну службу. Одлуку да „иступи из војног строја” донела је након што јој није пошло за руком да на легалан и законит начин обори одредбу Правилника о униформама ОС БиХ, којом се забрањује ношење видљивих верских обележја.
677z381_mujanoviceva.jpg

„За неколико дана, званично, неће бити ниједна покривена жена у Оружаним снагама БиХ, јер се ја ускоро раздужујем. Доведена сам у ситуацију да бирам између свог звања и хиџаба… (Под покривеном женом мислим на жену која је покривена у цивилу, али и на служби када је у униформи)”, навела је Мујановићева на „Фејсбуку”.
https://www.politika.rs/scc/clanak/616554/Mujanoviceva-zbog-hidzaba-napusta-vojsku-BiH
Bosna drzava gde je vecina mslimanske veroispovesti zabranila hidzab za zene u vojsci, a Kanada nije.
Bosna moderna gradjanska drzava ?

:think:
13886523_1419129891436846_4676325285949229497_n.jpg

Kao da nije dosta što se crkva zavukla u škole, evo samo još treba i u vojsku.
veronauk ima mnoge prednosti u odnosu na svetovna učenja. bavi se najvišim pitanjima života i postojanja.

nažalost ćinjenično stanje je takvo da su religije pomešale čokoladu i izmet a sve u božje ime. pa ti vizuelno razlikuj...

Да је остала покривена у војсци , то би био велики пропагандни шоу за Федерацију БиХ ..Искрено они се још увек нису макнули из 92 године , што по мржњу коју гаје , што по начину опхођења према животу ..Ханума у војсци

Да је остала покривена у војсци , то би био велики пропагандни шоу за Федерацију БиХ ..Искрено они се још увек нису макнули из 92 године , што по мржњу коју гаје , што по начину опхођења према животу ..Ханума у војсци
Kad vidim ovakav maliciozan, ograničen, zatucan, glup komentar-dođe mi da se pokrijem.

Kad vidim ovakav maliciozan, ograničen, zatucan, glup komentar-dođe mi da se pokrijem.

Зашто је коментар затуцан ?

Затуцани су они који мисле да им је неко Босну оставио у аманет и да они могу да раде шта желе ..те оружане снаге имају и неке Србе у својим редовима , имају Хрвате а појединици желе да праве оно што је било 92 године ..оне слике војника Зелених беретки које парадирају у исламским оделима испред Алије Изетбеговића ..ако желе такве оружане снаге , онда таква војска не треба да има и остале нације укључене у њој ..

ткз Босна и ткз снаге БИх су и онако српдња , представа за оне који вештачку творевину БиХ држе целовиту

Затуцани су они који мисле да им је неко Босну оставио у аманет и да они могу да раде шта желе ..те оружане снаге имају и неке Србе у својим редовима , имају Хрвате а појединици желе да праве оно што је било 92 године ..оне слике војника Зелених беретки које парадирају у исламским оделима испред Алије Изетбеговића ..ако желе такве оружане снаге , онда таква војска не треба да има и остале нације укључене у њој ..

ткз Босна и ткз снаге БИх су и онако српдња , представа за оне који вештачку творевину БиХ држе целовиту
Ako ćemo razglabati, šta je sa paradama Dodikovim po BL?
Previše smo im kao država i puštali, kao entitetu ;)

Oćoravićeš jednom od tog trna u oku, trn zvani Bosna i Hercegovina :D

Ako ćemo razglabati, šta je sa paradama Dodikovim po BL?
Previše smo im kao država i puštali, kao entitetu ;)

Ако оружана формација носи назив "оружане снаге БиХ "и ако су уложени толики напори , како они кажу , да се све три нације прикључе тој формаицији , онда нема разлога да се нека ХАНУМА БУНИ што јој не дозвољавају да носи верско обележје ..уопште не знам ни како она ,као жена, може да служи у војсци , осим ако то служење се не користи у овакве пропагандне сврхе .

Ово је само једна од показатеља да суживот у вештачки крераној држави није могућ , него свако на своју страну и сваком његове оружане снаге и онда могу да носе шта желе .

Ако оружана формација носи назив "оружане снаге БиХ "и ако су уложени толики напори , како они кажу , да се све три нације прикључе тој формаицији , онда нема разлога да се нека ХАНУМА БУНИ што јој не дозвољавају да носи верско обележје ..уопште не знам ни како она ,као жена, може да служи у војсци , осим ако то служење се не користи у овакве пропагандне сврхе .

Ово је само једна од показатеља да суживот у вештачки крераној држави није могућ , него свако на своју страну и сваком његове оружане снаге и онда могу да носе шта желе .
Pa upravo je zakonom zabranjeno što mi i podržavamo nošenje vjerskih obilježja i time dokazujemo da je suživot moguć u našoj Bosni i Hercegovini.

Pa upravo je zakonom zabranjeno što mi i podržavamo nošenje vjerskih obilježja i time dokazujemo da je suživot moguć u našoj Bosni i Hercegovini.

Ако мене питаш , суживот није могућ , нити ће више икада бити могућ .то је нит која је прекинута и не може више да се састави .

Jel moguće da ti naziv hanuma koristiš kao pogrdan naziv?
Meni je čast kad me neko zovne hanuma. Srce mi naraste, osjetim ponos i sreću ;)
Ne budi tuka vazda!

Back