Босна је вечита!

комшија

Stara legenda
Poruka
87.296
Босна је вечита!

Hisa_Potovanj_U115_Bosna.jpg


~ АУТОРСКА ~

Босна није само "географски појам" како каже Додик и његови ботови, нити је "такозвана" како пре неки дана рече Патријарх Порфирије, а није ни "Југославија у малом", па да се, јел`те, може раставити на саставне делове. Још у Средњем веку постојала је босанска држава; под именом Босна спомиње се још од 958. године, a у Средњем веку Босна има чак и своју посебну Цркву Босанску, која је била независна и од Рима и од Цариграда. Црква Босанска није била ни римо-католичка ни православна, већ нешто сасвим другачије. 1463. Босна пада под Османско царство, значи касније него Србија. 1878. постаје делом Аустро-Угарске, 1918. делом Краљевине Југославије (у којој btw ни Србија и Црна Гора више не постоје), да би босанска држава била обновљена на ЗАВНОБиХ-у 25. новембра 1943. када она постаје република односно федерална држава у АВНОЈевској Југославији. Након референдума о независности, Република БиХ постаје независна и суверена држава 6. априла 1992. године, a већ 22. маја исте године постаје чланицом Уједињених нација. А данашња, тзв. "Дејтонска Босна", настала је тако што је Дејтонски мировни споразум усвојен 1995. као анекс на већ постојећи Устав Републике БиХ. И уколико би ентитет РС изашао из Дејтонског споразума, по слову Дејтонског споразума враћа се Устав Републике БиХ из 1992, а да би исти у том случају важио на целој њеној територији, побринуо би се НАТО. Босна је вечита!
 
Poslednja izmena od moderatora:
Босна је вечита!

Pogledajte prilog 1417032

~ АУТОРСКА ~

Босна није само "географски појам" како каже Додиг и његови ботови, нити је "такозвана" како пре неки дана рече Патријарх Порфирије, а није ни "Југославија у малом", па се, јел`те, може поцепати. Још у Средњем веку постојала је босанска држава; под именом Босна спомиње се још од 958. године, a у Средњем веку Босна има чак и своју посебну Цркву Босанску, која је била независна и од Рима и од Цариграда. Црква Босанска није била ни римо-католичка ни православна, већ нешто сасвим другачије. 1463. Босна пада под Османско царство, значи касније него Србија. 1878. постаје делом Аустро-Угарске, 1918. делом Краљевине Југославије (у којој btw ни Србија и Црна Гора више не постоје), да би босанска држава била обновљена на ЗАВНОБиХ-у 25. новембра 1943. када она постаје република односно федерална држава у АВНОЈевској Југославији. Након референдума о независности, Република БиХ постаје независна и суверена држава 6. априла 1992. године, a већ 22. маја исте године постаје чланицом Уједињених нација. А данашња, тзв. "Дејтонска Босна", настала је тако што је Дејтонски мировни споразум усвојен 1995. као анекс на већ постојећи Устав Републике БиХ. И уколико би ентитет РС изашао из Дејтонског споразума, по слову Дејтонског споразума враћа се Устав Републике БиХ из 1992, а да би исти у том случају важио на целој њеној територији, побринуо би се НАТО. Босна је вечита!
Jel ima ljiljana tamo?
 
Босна је вечита!

Pogledajte prilog 1417032

~ АУТОРСКА ~

Босна није само "географски појам" како каже Додиг и његови ботови, нити је "такозвана" како пре неки дана рече Патријарх Порфирије, а није ни "Југославија у малом", па да се, јел`те, може раставити на саставне делове. Још у Средњем веку постојала је босанска држава; под именом Босна спомиње се још од 958. године, a у Средњем веку Босна има чак и своју посебну Цркву Босанску, која је била независна и од Рима и од Цариграда. Црква Босанска није била ни римо-католичка ни православна, већ нешто сасвим другачије. 1463. Босна пада под Османско царство, значи касније него Србија. 1878. постаје делом Аустро-Угарске, 1918. делом Краљевине Југославије (у којој btw ни Србија и Црна Гора више не постоје), да би босанска држава била обновљена на ЗАВНОБиХ-у 25. новембра 1943. када она постаје република односно федерална држава у АВНОЈевској Југославији. Након референдума о независности, Република БиХ постаје независна и суверена држава 6. априла 1992. године, a већ 22. маја исте године постаје чланицом Уједињених нација. А данашња, тзв. "Дејтонска Босна", настала је тако што је Дејтонски мировни споразум усвојен 1995. као анекс на већ постојећи Устав Републике БиХ. И уколико би ентитет РС изашао из Дејтонског споразума, по слову Дејтонског споразума враћа се Устав Републике БиХ из 1992, а да би исти у том случају важио на целој њеној територији, побринуо би се НАТО. Босна је вечита!

Kao Srpska naravno da je vecita
E sad, to sto neki u njoj zale za Turskim vakatom...
A jbg...

...
 
У византијском документу "Управа царством" из доба цара Константина Порфирогенита спомиње се Босна под тим именом.
Јок. Коста пише (комшо, кликни овдје)
Bosna lat.jpg

на енглеском
Bosna eng.jpg

на српском
У покрштеној Србији су насељени градови Дeстиник (Достиника), Чернавуск, Међуречје, Дреснеик, Лесник, Салинес (Соли тј. Тузла), и у области Босне Котор и Десник.
Босна је област, територија или "земљица" (χωρίον) у крштеној Србији.

Видиш како су Срби добри и дају весплатну подуку, да се не проваљујеш убудуће
 
Poslednja izmena od moderatora:
без фалсификата курти, ионако ти је по обичају дебилна тема, и држимо се чињеница - босна је од свог настанка српска земља и данас је то, барем својом половином, тако да ни сам не знаш шта си хтео :mazi:
 

Back
Top