Bosna i Hercegovina

Poruka
4.284
Bosna i Hercegovina, država tri naroda, dva entiteta, te nadasve najsloženijeg političkog sistema u današnjoj Evropi, kao posledice međusobnog nepoverenja pomenutin naroda, izazvanih krvavim dvadesetim vekom, u kome su, počev od drugog svetskog rata, isti ti narodi istrebljivali jedni druge, bez realnog razloga.
Šta je danas rešenje za BiH? Jedinostavno - Striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma i prava svakog od naroda, sa međusobnim razumevanjem i ravnomernom preraspodelom dobara.
Šta je to što uništava današnju BiH? Fundamentalizam.

Nije ju bilo moguće izbeći, niti je, u zadnju liniju, niti trebalo, uzimajući u obzir da sama Evropa, inače, svima poznato, Hrišćanski kontinet, nije htela dozvoliti čisto muslimansku državu (koja bi zasigruno nastala raspadom BiH) na svom tlu, te su, eto, napravili realnu ravnotežu, koja može čak biti i funkcionalna, veoma prosperitetna uz mešusobno razumevanje.

Bosna i Hercegovina, država tri naroda, dva entiteta, te nadasve najsloženijeg političkog sistema u današnjoj Evropi, kao posledice međusobnog nepoverenja pomenutin naroda, izazvanih krvavim dvadesetim vekom, u kome su, počev od drugog svetskog rata, isti ti narodi istrebljivali jedni druge, bez realnog razloga.
Šta je danas rešenje za BiH? Jedinostavno - Striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma i prava svakog od naroda, sa međusobnim razumevanjem i ravnomernom preraspodelom dobara.
Šta je to što uništava današnju BiH? Fundamentalizam.

Dalje prjave ruke od junacke i ponosne Bosne. To je jedna, jedina, nedeljiva hrabra, herojska zemlja....svi su tamo Bosanci, poneko i Hercegovac. Uvek ce ponosno prkositi osvajacima.

Nije ju bilo moguće izbeći, niti je, u zadnju liniju, niti trebalo, uzimajući u obzir da sama Evropa, inače, svima poznato, Hrišćanski kontinet, nije htela dozvoliti čisto muslimansku državu (koja bi zasigruno nastala raspadom BiH) na svom tlu, te su, eto, napravili realnu ravnotežu, koja može čak biti i funkcionalna, veoma prosperitetna uz mešusobno razumevanje.

zamisli kako bi funkcionalno bilo da ti neka zena zakolje i oca i mater pa se ti njome ozenis? cisto iz ravnoteze.

Nebi im bilo prvi put, isto su uradili sa Albanijom a nedavno i sa Kosovom*, tako da ta prica pada u vodu.
Vidimo sta danas rade svojim drzavama, a Saudijci su isti stari sponzori, ovog danas i onog juce kad su stvarali BiH* i Kosovo*.
Nista ja tu nebi dir'o do zadnjih 5min utakmice u Briselu izmedju Brugge-a i Al-Hillala :lol:

Mislim da smo mi taj voz vec propustili.
Sljedeci put ce biti gore nego ikad. Nikad Srbi u Bosni u cijeloj istoriji nijesu bili slabiji i umorniji. Poceli su prosli vijek sa natalitetom i brojem mladog stanovnistva prvi u Evropi, a zavrsili su ga zna se kako. A kako je tek danas?

Ja znam kako je iz moga kraja. Danas, sto godina poslje, malo, jako malo nas ostade...

- - - - - - - - - -

Kako ne znaju o cemu je rijec? Zelena voda, pa to je prava bosnjacka voda. Dok je Bosne, bice i islama!

Bosna i Hercegovina ima 3 naroda, Zive u 2 entiteta, U jednom zive 2 naroda kao vecinska,U drugom zivi 1 narod, Jedini su se Srbi razgranicili ova 2 druga nisu, Logicko razmisljanje daje logican zakljucak,

bosna i hercegovina ima problem identiteta, odnosno ima federaciju gde postoji cak i kriza identiteta sa muslimanskim zivljem, pa i hrvate koji ne znaju ko su. ono drugo je republika srpska, to jest to je i prvo i drugo i najvaznije.
i sad, kad smo kod logike... zaratilo se jer alija nije hteo sa srbima u drzavu, a sad alija nece drzavu bez srba... bem ti tu vasu logiku.

Back