Bosna i Hercegovina primjer "suzivota"

Benzinska crpka Klis&Co, u vlasništvu hrvatskih povratnika, u selu Buturović Polje kod Konjica, devastirana je divljačkim napadom od strane Alije Teletovića, a uposlenici tvrde da su napadnuti na nacionalnoj osnovi. Napad se dogodio u nedjelju oko 22 sata, kada je Teletović, u vidno alkoholiziranom stanju, s još jednom osobom ušao u caffe bar u sklopu crpke, te zatražio piće. Kada su mu uposlenici rekli kako je bar na zatvaranju, počeo je vrijeđati, psovati i razbijati caffe bar i trgovinu. Ivan Čović, direktor benzinske crpke Klis&Co., u izjavi za naš list istakao je kako je cijela situacija bila šokantna.

“Kada je Teletović počeo sve razbijati, mi smo izašli van i čekali intervenciju policije. Na svu sreću policija je brzo došla te uhitila Teletovića, ali ipak je na crpki napravio veću materijalnu štetu, jer je porazbijao inventar, trgovinu i računala”, Čović.

Vrijeđanje i prijetnje

Pravovremenom reakcijom policije Teletović je lišen slobode te priveden u policijsku postaju Konjic. No, problemi na benzinskoj crpki tu nisu prestali, jer se nakon toga vratilo nekoliko Teleletovićevih prijatelja koji su uposlenicima prijetili. Kako smo saznali od uposlenika, jedan od njih rekao im je “J…t ćemo vam mater, neće ostati na ovome, opet ćemo vam sve razbiti, neće hrvatska pumpa biti u muslimanskom selu”. “Policiji smo prijavili i te prijetnje, te očekujemo da i taj slučaj policija riješi”, rekao je Čović. Isto tako, on je naglasio kako u posljednje vrijeme nisu imali nikakvih prijetnji ili indicija da bi se nešto ovakvo moglo dogoditi. Nakon ovog događaja, u brojne mještane uvukao se strah te se boje kako bi slična stvar mogla i ponoviti.
zelite vjesti? ima vjesti...:rtfm:

ja sam iz trebinja i niko ne dira ni hrvate ni muslimane. U gimnaziji su mi predavale, (i jos predaju) 2 hrvatice i jedna muslimanka, i svi su se prema njima odnosili sa postovanjem, niko ih ne dira. Kod hrvata zvonka popravljam biciklo, i on mirno zivi sa komsijama srbima, nikakvih incidenata. To ako se desila neka verbalna provokacija, svakako je za osudu, ali za razliku od sarajeva u kome vise i nema srba ni hrvata, u trebinju ima i jednih i drugih. Evo sad cu ti reci neke podatke o multieticnosti federacije, preko 70 posto srpskih sela u fbih, nema struju, namjerno je ne dovode. U mostaru u bijelom polju, covjeku je uzurpirana imovina, i na njoj je izgradjena bezprano djamija, na drugom djelu njegovih njiva napravljane su kuce za borce armije bih. Prosetaj malo bijelim poljem, u potocima, gdje je mjesano stanovnistvo, mada su sad muslimani vecina, ispisani pogrdni grafiti na racun srba, o pljackama da i ne govorim, upadnu u srpske kuce i sve prevrnu i opljackaju. To cogito mozes mozda soliti pamet ljudima iz srbije, meni ne mozes, ja sam na terenu i znam sta se desava. Ako mi ne vjerujes, ja cu te provesti kroz multieticni mostar da ocima svojim vidis multieticnost svojih gradjana i vlasti. P.S sto su trotoari u sarajevu zeleni?? sto su table sa nazivima ulica zelene?? sto u multieticnom sarajevu postoji ulica mladih muslimana??/ a kako objasnjavas sto je ubijen maloljetnik u javnom prevozu, i gle cuda mali bio hrvat??/ Kako objasnjavas multikulturalnos sarajeva kad gripa vehabija provocira katolickog svestenika, i proba na silu da udje u katedralu.

Ovo za trotoare nije istina. :rtfm:

tolerantne bh turiste...gdje je ljubo, sta je ovo? tuku vas vehabije u sred cro?
Četvrtak, 23 Srpanj 2009
Image U mjestu Baška Voda kod Splita dvojica mještana su povrijeđena kada su ih noževima napala trojica turista iz BiH. Prema neslužbenim informacijama, u incidentu koji se dogodio sinoć oko 23 sata povrijeđeni su otac i sin, vlasnici turističkog broda, koji su se prije toga posvađali s troje turista iz BiH. Jedan od turista ubo je oca nožem u trbuh, a sina posjekao, prenose hrvatski mediji. Otac i sin prevezeni su u Kliničko-bolnički centar u Splitu, a turisti su uhićeni.

Otac i sin, Dragan i Krunoslav Jurić iz Baške Vode, kod Splita, izbodeni su nožem u tučnjavi s dvojicom državljana BiH, Salkom i Harisom, također ocem i sinom, čije prezime policija nije saopćila

Jurići su nakon incidenta prevezeni u splitsku bolnicu, gdje je teže povrijeđenom Draganu operirana jetra i stomačni trakt i koji je zadržan na intenzivnoj njezi, dok su njegovom sinu sanirane posjekotine.

Policija je u makarsku stanicu privela dvojicu državljana BiH čiji su bijeg nakon krvavog sukoba spriječili građani i turisti, koji su ih zadržali do dolaska policije.

utor: Tanjug | 19.08.2008. - 11:03

Nevladina organizacija "Kroacija libertas" upozorila je da je farbanje trotoara u Sarajevu u zelenu boju čista provokacija i jasna poruka koju su muslimani poslali ostalim narodima da Sarajevo nije glavni grad BiH već jedno etnički bošnjački glavni grad.

"Reč je o poruci netolerancije i perfidnom scenariju etničkog čišćenja koji je na smišljen način sproveden u Sarajevu kako bi se građani drugih nacionalnosti i veroispovesti oterali", rekao je predsednik ove organizacije Leo Pločkinić.
On je podsetio da se nigde u svetu pa čak ni u Teheranu ulice i trotoari ne boje zelenom bojom koja je karakteristična za muslimane.
"Očito je da Sarajevo želi da bude veći Teheran od glavnog grada Islamske republike Irana", konstatovao je Pločkinić.
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac kaže da će farbanje trotoara i ulica u zeleno dobro doći jer u tom gradu, kako kaže, manjka zelenila.

http://www.blic.rs/repsrpska.php?id=53568

E, da... Zaboravih na smrad loja. Smrde lokali, smrde ljudi. Strašno... Ljudi smrde istovetno Arapima, a nikada pre nisu. To znači da im se ishrana potpuno prestrojila na orijentalnu. Naravno, sada i mi koji smo ostali pri evropskoj ishrani, smrdimo njima.

Au, srbija primer evropske klope hahaha.
Inace, posle booma thai kuhinje u evropi je u modi bas arapska kuhinja.

i opet se sve svodi na to da su oni jedini propatili u ratu pa imaju pokrice da mrze ceo svet :) vazi.

Ne mrze ceo svet, daleko od toga, samo su malo pazhljiviji sa onima koji dolaze preko drine, veoma jednostavno.
Kao sto rekoh, zamisli da je neko tvoj grad rokao 3, 5 godine?
Bemliga, treba vreme da se neke stvari normalizuju, mada moguce da si izolovan slucaj u vezi sarajeva, meni sestra svake godine zapuca za sarajevo, naravno sa sve bg pricom..nije imala nekih problema

Pa sreco, evo ti da vidis kako su zavrsili 2001, tako ce sad u septembru :

pa to su pedercici, pick-ice...
mi lezbe smo mushkarache, krshne djevojke, npr. ja treniram judo 10 godina, tako da... videtjemo...
ma da su meni glupe te gej parade, mislim to je debilna ideja od samog pocetka... kao kad bi pravili paradu ljudi sa braon ocima, mislim,...:cool::p:D

Ne mrze ceo svet, daleko od toga, samo su malo pazhljiviji sa onima koji dolaze preko drine, veoma jednostavno.
Bemliga, treba vreme da se neke stvari normalizuju, mada moguce da si izolovan slucaj u vezi sarajeva, meni sestra svake godine zapuca za sarajevo, naravno sa sve bg pricom..nije imala nekih problema

i srbe su klali oko srebrenice 3 godine, hocemo li traziti opravdanje za ono sto se desilo?

ja koliko sam primetila, komunicirajuci sa muslimanima, oni vise mrze bosanske srbe (ili kako ih oni nazivaju vlahe) nego srbijance...

cak sta vise, srbijance smatraju za gospodu i kosmopolitanskije nastrojene, a svoje zemljake srbe izbosne smatraju svinjojednim seljacima koji bi samo nekog da kolju. to sam citala na forumu islambosne.

ne znam, opet, zavisi.

Poslednja izmena:
Znas kako, treba provesti 3,5 godine pod opsadom granata i snajpera, pa onda pricati o nekim stvarima, u protivnom je vrlo neukusno i povrsno.
Ne likujem nad time sto si imala lose iskustvo, samo pokusaj da razumes, nije to tako davno bilo..

A, jesi li ti proveo te tri godine pod takvom opsadom ili samo lupaš onako bezveze?

Ja sam bio tada u Sarajevu, i nikoga nisam opsedao, samo sam branio moje prebivalište, moju zgradu, stan, kvart, i moj narod.
I šta misliš, da su oni nas gađali bonbonama i krem čokoladicama?
Znaš li ti, nesrećo, koliko je žena i dece samo na Grbavici nastradalo od turskih snajpera?

A, inače, opsada kao opsada je sasvim legitimna stvar u ratu. Ako je nisu mogli izdržati, trebali su predati svoj deo grada. Za to opsade i služe, da se dobije nešto sa što manjim brojem žrtava, jer akcija osvajanja grada odnosi mnogo više života.

Back