Bosna (i Hercegovina) je za Srbiju pravi Zapad

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uopšte nije smešna.

Snimač je da bi tobož ispao oličenje kulture doveo u životnu opasnost ne samo počinioce onečišćenja netaknute bosne već i ostale učesnike u saobraćaju i to u siledžijskom maniru neovlašćenim zaustavljanjem vozila i držanjem vakele na sred magistralnog puta.

Neverovatno je da nisi uočila to.
Smiješno mi je ono što sam naglasila. Nevjerovatno da si pomislio da bi mi bilo smiješno ugrožavanje života.

Smiješno mi je ono što sam naglasila. Nevjerovatno da si pomislio da bi mi bilo smiješno ugrožavanje života.
Meni je cijela ova tema smiješna.

Tako si okvalifikovala celu ovu temu. Možda je deo priče smešan ali je tema i te kako ozbiljna.

Kada će se stati na put balkanskim kabadahijama koji imulsivno i bez ovlašćenja dele pravdu?

Ako uočiš problem prijaviš ga, ne izazivaš još veći nasilničkim ponašanjem.

Došla sam iz CG pre par dana, da sam zlonamerna, kao neki, mogla sam ceo album fotki o smeću u ekološkoj državi da donesem ali nisam. Činjenica je da ljudi sa Balkana,uopšteno ,nemaju svest o čistoj okolini. Pozdravljam postupak čoveka koji je ukazao na to ali ne i način na koji je to uradio.Ovako se stiče utisak da je više imao želju da ljude iz auta samo zbog tablica prikaže kao prljave Srbe . Foliranje da su svi ostali toliko ekološki osvešćeni pada u vodu , retki su gradovi na Balkanu koji mogu da se pohvale čistoćom. Iznenadio me je i Beč , svuda smeće , otpaci pored korpi. Očekujem da sada neko kaže da su i to u Beč doneli samo Srbi.
Nisu samo Srbi, ali je cinjenica da stranci najvise smeca bacaju.
Bolje da ne pisem ko se po tome istice vise od svih Jugosa zajedno, jer znam da to generalno nije odlika njihove kulture, vec je broj slabo obrazovanih i primitivnih koji iz tih zemalja dolaze jednostavno prevelik.

Srbijanci su i danas veliki ljubitelji Tita, komunizma i Jugoslavije.
Srbijanci ne postoje sem u vokabiularu bečkih konjušara a ljubitelji Broza koji su dovedeni Bog zna odakle da mu kliču, kojima su podeljeni stanovi i položaji a danas se predstavljaju kao Srbi su ti koji su stvarali lažan utisak naklonjenosti Srba Brozu i sfrj.

Srbijanci ne postoje sem u vokabiularu bečkih konjušara a ljubitelji Broza koji su dovedeni Bog zna odakle da mu kliču, kojima su podeljeni stanovi i položaji a danas se predstavljaju kao Srbi su ti koji su stvarali lažan utisak naklonjenosti Srba Brozu i sfrj.
To nema veze s realnosti. 90% ljudi iz ovih generacija (negde do milenijalaca) stasalih i definisanih u SFRJ su takvi.

Naslov je više nego pretenciozan, da kažem više smiješan..
Nekulturnih i bezobzirnih ljudi ima skoro u svim bivšim ex Yu državicama.
U ovom slučaju su nesumnjivo krivi turisti iz Kraljeva ali i autor snimka je malo pretjerao. Ljudi su se izvinuli, ispričali.. kako god. Moglo se drugačije završiti u smislu, čuvajmo svoju zemlju jer ionako smo u *ovnima, klimatskim promjenama.. svašta nešto.
Ako se u nečemu pretjera, može se dobiti kontra efekat pa će umjesto da ubuduće to ne rade, mogu iz reviolta posle namjerno opet baciti.
Mnogo puta sam vidio da se baca smeće iz auta, a često i oni sa stranim tablicama.. skoro negdje pretekao me BMW X3,..em što su vozili prebrzo, onda su bacili zavezanu kesu punu smeća.. ona se odbila od vrha bankine , pukla i ostala na putu. Džaba ti i"zlato i dukati" kulturu ne možeš kupiti.

Нека дођу да виде како изгледају многа градилишта по Београду. Постоје 2 врсте ђубрета: грађевинско и остало.
Грађевинско ђубре су поцепани папирни џакови од цемента, гипса, делови дасака, делови цеви, ексери, изолација од каблова, пластична амбалажа од уређаја и опреме. То смета и то се баца у специјалне контејнере на самом градилишту. То нису класични контејнери већ велики које камион када дође да носи скине са приколице празан а дизалицом натовари пун. Контејнере одвози градска чистоћа и деси се некада да закасне 1-2 дана и поред већ пуног контејнера, који чека на одвожење, направи се гомила ђубрета. То није леп призор али се то ђубре почисти лако (2-3 човека са лопатом) а некако мање смета јер иде уз градилиште. Не кажем да је то у реду и треба да се за то кажњава али ипак је то градилиште а не лабораторија за микробиологију.
Остало ђубре је нешто најгоре што сам видео и дешава се да се некада затвори градилиште на један дан док се оно не склони. То готово нико неће да склања. То су џакови натопљени мокраћом и пуни измета који стоје по мало вишим спратовима, остаци од хране (готових јела) која се усмрдела од труљења, опушци од цигарета помешани са фекалијама. Да само знате колико то смрди. Да видите ситуације када мој мајстор мора да подигне такав џак јер мора да крене да монтира цеви, пумпе, климе, опрему, како истрчи гомила пацова, буба и чега све не.
Само да се зна да на градилиштима у Србији, наши људи чине 10-30% радне снаге а све остало су Турци, Сарајево, Зеница, Тузла.
На градилишту у близини Булевара јуче су заустављени радови јер је по спратовима, ван главних коридора и у забаченим просторијама, толико фекалија и остатака труле хране било да само онај са јаким стомаком онде може и да приђе. Малтерисање, молерај и плочице раде Турци а гипс, преградне зидове фирма из Тузле. Од Срба је само главни инжењер на градилишту био до јуче.

Upravo tako.
I to je vrlo ozbiljan problem, kojim se jos vise trebamo pozabaviti.

Ne samo sto jedan deo ljudi (sva sreca manjina, ali i ta manjina je previse) odlaze i baca smece gde stigne, vec imam utisak i da se kante i kontejneri neredovno prazne. Dovoljno je da dune vetar, pa da i ono sto je baceno u prepunu kantu zavrsi na ulici ili u reci.
Добар део људи на овим просторима нажалост нема свест да је штетно бацати около кесе, флаше, опушке, лешеве угинулих животиња итд. Прошлог лета кад сам био у Албанији у туристичком приморском месту на крајњем југу, по странама оближњих брда (са којих се иначе пуца предиван поглед на море) сам на неколико места видео дивље мини депоније.

Poslednja izmena:
Pa to si lajkala. Da Bosanci treba da uce istocne susjede - Srbe kulturi i lepom ponasanju. Ne tu jednu zenu.
I odgovor na to ucenje Srba si takodje lajkala.
A sad pises nesto drugo.

Pre nego sto bilo sta napisete prvo trebate razumjeti osnovne pojmove

Bosanci je demonim to jest imenica kojom se oznacava stanovnistvo odredjenog mjesta ili teritorije, a izvodi se iz imena tog mjesta, odnosno teritorije
naprimjer Bosanac,Hercegovac,Beogradjanin ,Sremac,Crnogorac,Krajisnik,Licanin itd

Srbi su etnonim pojam kojim se oznacava etnicka grupa , etnonimi Srbin i Srpkinja oznacavaju pripadnika, odnosno pripadnicu srpskog naroda.

Bosanac moze biti i Srbin ali i Hrvat,Musliman itd

Reci Bosanci uce Srbe je nonsens isto kao da kazes Beogradjani uce Srbe ili Sumadinci uce Srbe

Bosanski Muslimani da ne ulazim dublje zasto su 1993 sebe proglasili Bosnjacima sto je ustvari sinonim od Bosanac ,to je prihvatila srpska i hrvatska politika kao dio ukupnog kompromisa mirovnim sporazumom u Dejtonu i naziv Bosnjak je usao dejtonski ustav BIH
Iako je i to nosnesn Bosnjak je sinonim od Bosanac

Nisu samo Srbi, ali je cinjenica da stranci najvise smeca bacaju.
Bolje da ne pisem ko se po tome istice vise od svih Jugosa zajedno, jer znam da to generalno nije odlika njihove kulture, vec je broj slabo obrazovanih i primitivnih koji iz tih zemalja dolaze jednostavno prevelik.
svi pričaju o kulturnom zapadu dok ne vide izdrogirane Nemce na EXITu i pijane Engleze na Tasosu

Došla sam iz CG pre par dana, da sam zlonamerna, kao neki, mogla sam ceo album fotki o smeću u ekološkoj državi da donesem ali nisam. Činjenica je da ljudi sa Balkana,uopšteno ,nemaju svest o čistoj okolini. Pozdravljam postupak čoveka koji je ukazao na to ali ne i način na koji je to uradio.Ovako se stiče utisak da je više imao želju da ljude iz auta samo zbog tablica prikaže kao prljave Srbe . Foliranje da su svi ostali toliko ekološki osvešćeni pada u vodu , retki su gradovi na Balkanu koji mogu da se pohvale čistoćom. Iznenadio me je i Beč , svuda smeće , otpaci pored korpi. Očekujem da sada neko kaže da su i to u Beč doneli samo Srbi.

Pa ima puno Srbijanaca u Becu

Pa ima puno Srbijanaca u Becu
Има и пуно Влаха, Шиптара, Хрвата, босанских Муслимана, Румуна и Турака. Источносрбијанских Влаха у дијаспори има највише управо у Бечу.

Најбројнији странци у аустријским затворима су Румуни. У грчким и британским затворима no1 страни затвореници су Шиптари.

most-common-foreign-nationalities-in-prisons-of-european-v0-e9w3pt3t0u9a1 (5).png

Има и пуно Влаха, Шиптара, Хрвата, босанских Муслимана, Румуна и Турака. Источносрбијанских Влаха у дијаспори има највише управо у Бечу.

Најбројнији странци у аустријским затворима су Румуни. У грчким и британским затворима no1 страни затвореници су Шиптари.

Pogledajte prilog 1381041

Kakve to veze ima sa smecem?

Kakve to veze ima sa smecem?
По теби је Беч прљав због Србијанаца. А ја ти кажем да у Бечу има више других балкањероса него Србијанаца и они имају исту еколошку свест као ови, а и Азијата је више него Србијанаца који још гори по том питању.

Srbijanaca ima dosta Roma odnosno Cigana a oni nisu bas ekoloski osvjesteni
Primjetio sam da u Banjaluku zadnjih godina dolazi dosta Roma iz Srbije skupljaju sekundarne sirovine ,prose ,useljavaju se u napustene kuce ,dovlace i razbacuju smece
Prije nekoliko godina pored centralnog parka u BL Mladen Stojanovic sam video nekoliko srbijanskih Roma koji su tu mjesecima zivjeli u napustenoj kuci preko puta zgrade Agram i pre nego je izgradjeno danasnje naselje park
Navlacili su ogromne kolicine smeca i razbacivali okolo kada bi ih policija ptjerala a komunalne sluzbe ocistile okolinu oni bi se ponovo vracali
Ako je samo grupica Roma napravila takvu ekolosku katastrofu i zatrpala smecem jedan dio grada onda ne treba cuditi zasto su srbijanski gardovi tako prljavi izatrpani smecem u kojim zivi jako mnogo Roma

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back