sir patula
Aktivan član
- Poruka
- 1.932
Nemci. Ali zar nisu oni najbrojniji?Sta mislite koji stranci su na drugom mestu?
Nemojte guglati.![]()
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Nemci. Ali zar nisu oni najbrojniji?Sta mislite koji stranci su na drugom mestu?
Nemojte guglati.![]()
Tako je. Nemci.Nemci. Ali zar nisu oni najbrojniji?
Thanks.Tako je. Nemci.
Ali nije ih najvise.
Pogledajte prilog 1381056
Broj ljudi iz Ukrajine ranije nije bio ovako visok, jedva da ih je bilo. To je nazalost (za njih) direktna posledica rata.
Ти држављани Србије су најчешће из цигамала, Прешева, Бујановца и са Косова.ali drzavljani Srbije su cesto na neslavnim statistikama tamo. Kriminal, socijale i ostalo.
Razlika izmedju broja Srba i Nemaca nije velika, pa je moguce da ako se oduzmu Albanci sa Kosova da Nemaca u Becu ima vise.Thanks.
Ostalo mi u secanju da sam negde video da su Nemci najbrojniji, mozda je bila citava Austrija, ne samo Bec.
Društvenim mrežama širi se snimak koji je nastao u okolini Trebinja na kom jedan muškarac zaustavlja automobil kraljevačkih registracija zbog bacanja smeća kroz prozor tokom vožnje.
Pogledajte prilog 1380797
“Bacate li u Kraljevu smeće kroz prozor auta? A gospođice?”, započeo je razgovor muškarac snimajući njihovu reakciju.
Vozač je pokušao da se opravda bezuspešno uveravajući čoveka da suvozačica nije bacila smeće, već da je smeće slučajno izletelo.
“Nije izletelo jer sam video kad ste ga bacili. Nemojte to raditi ovde, jeste čuli? Zašto bacaš smeće? Jesi li normalan? Zabolelo me to brate. Ja kad dođem u Srbiju, to nigde nikad ne radim”, rekao je muškarac.
Nije poznato kad je tačno nastao pomenuti video, no komentari na društvenim mrežama samo se ređaju.
https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/480159/snimak-iz-trebinja-o-kojem-prica-region.html
Posle ovog videa trazite dokaz da je Bosna bliza EU od Srbije?
PS.
Jel ove Kraljevcane blam posle ovog videa? OK, u svom dvoristu mogu (?) tako da se ponasaju ali brate da siris famu kako su Srbi primitivni i po okolnim zemljama...
Istina. Ali nismo najgori.ali drzavljani Srbije su cesto na neslavnim statistikama tamo. Kriminal, socijale i ostalo.
Nije onda strasno.Istina. Ali nismo najgori.
Evo je i ta statistika za 2022. Nema jos za 2023.
Pogledajte prilog 1381060
Ти држављани Србије су најчешће из цигамала, Прешева, Бујановца и са Косова.
Pre mesec dana u Beču, gradski prevoz ,najčešće se čuje bosanski naglasak i albanski.Posle toga sledi ukrajinski.Razlika izmedju broja Srba i Nemaca nije velika, pa je moguce da ako se oduzmu Albanci sa Kosova da Nemaca u Becu ima vise.
I evo dodatak - u pravu su za Nemce na nivou citave Austrije.
Pogledajte prilog 1381059
Izvoli ti do KG pa ćemo posle pričatiNe daj bože da su samo regularni sumadinci i ostali.
нека иде у пм ко год баца смеће свудаИначе, човек из Краљева се извинио,
а овај бахати је наставио да се бахати и после извињења.
Хтео је да добије виралан видео. Да буде баја на друштвеним мрежама.
Успело му је.
Možda da ti pokažem svoje džepove i tašnu, punu smeća ,koju nosam do kuće jer ne naiđem ni na jednu kantu za smećeнека иде у пм ко год баца смеће свуда
био сам у Србији прије пар година, и ја једини нијесам бацио смеће на улицу него сам га носио до контејнера (док су се ови сви смијали на то)
мени је била занимљива једна ствар а то је да је то друштво отишло у к.
Nemoj da zaebavas, ja se tukao sa trojicom zato sto sam ujutro podigao papir koji su oni bacili....bila cista stanica....Tako da nije samo da bacaju nego su i uvredjeni ako slucajno podignes njihovo i krece uvod u tucu , znaci sad smo mi stoka kad si ti podigao papir, i onda dalji razvoj, dokazivanje da nisu stoka ako se pofajtaju sa mnom...a jeste zanimljivo da miran momak koji izbegava i tuce i sukobe ima u secanju da ima tucu sa tri prosecna momka dosla sa zabave zbog skupljanja njihovog djubra....Možda da ti pokažem svoje džepove i tašnu, punu smeća ,koju nosam do kuće jer ne naiđem ni na jednu kantu za smećeznači, nije do naroda, već do pojedinaca.
Inače, vodim učenike na ekskurzije, posle svake pauze, iza nas ne ostane ni jedan papirić na parkinzima ili stajalištima. Sve se može naučiti ako još neko podrži ono čemu se učimo još kao mali.
Stotinu puta sam vidio u BiH kako ljudi bacaju smeće kroz prozor automobila, limenke, kutije od cigareta, kese, smeće i sl.
не знам, ја сам то научио још од неђе 4-5 год. живота и исто ми је било ко нас а било ђе у свијету и нијесам имао никакве потребе то учити од странацаMožda da ti pokažem svoje džepove i tašnu, punu smeća ,koju nosam do kuće jer ne naiđem ni na jednu kantu za smećeznači, nije do naroda, već do pojedinaca.
Inače, vodim učenike na ekskurzije, posle svake pauze, iza nas ne ostane ni jedan papirić na parkinzima ili stajalištima. Sve se može naučiti ako još neko podrži ono čemu se učimo još kao mali.
Ти проблеми су у глави а не у Швајцарској.Sistem prikupljanja otpada kod nas nije bas najbolje rijesen
Previse je kao i u citavom drustvu korupcije , kriminala,nedomacinskog odnosa u toj oblasti
Evo naprimjer u BL nekadasnju drzavanu gradsku cistocu preuzao je rezimski tajkun i njegova firma a oni ne rade posao kako treba a usluga odvoza smeca je daleko skuplja nego u Svajcarskoj narocito ako posjedujes veci stan ili kucu ,nikad mi nije bilo jasno kakve veze ima kavdaratura stana ili kuce sa odvozom smeca ali dobro ne kazu dzaba gde pocinje Bosna tu prestaje svaka logika
U Svajcarskoj imas vrecice ,svaka opstina ima svoju boju vrecica ,koliko bacis toliko platis a ako ne zelis da koristis opstinske vrece mozes sam da sortiras i odvozis otpad i budes placen
Naprimjer sortiras plasticne flase ,limenke i za svaku dobijes 15 centi ,sortiras ostatke od povrca ,voca za kompostiranje ,papir ,karton itd i za sve si placen
i sve ide u recikllazu .Kada budemo imali slican sistem zbrinjavanja i recikliranja otpada prosjecnom stanovniku Srpske ,Srbije, Balkana nece pasti na pamet da baca plasticne flase i limenke kroz prozor ,rijeke nece biti zatrpane smecem.
Svicarci koji imaju visok standard zivota i imas jednu vrstu socijalzima gde su svi zbrinuti visokim socijalnim davanjima masovno praktikuju da odvoze sami svoje i smece i zarade par franaka .Kod nas gde vecina ljudi zivi u teskom siromastvu i bijedi takav nacin zbrinjavanja otpada ce biti jos primamljiviji .Vrlo brzo bi nestalo plasticnih boca i limenki iz rijeka ,nestalo bi deponija
regularni šumadinci su izmislili kulturu za brdske kozojebe stare Crne GoreNe daj bože da su samo regularni sumadinci i ostali.