meni je tuzno da u zemlji Srbiji jedan tip upada u policiju, upada u RTS dernja se kao ludak, a policija nista
Prava drzava bi jos onda kad je upao u policiju trebalo da ga zatvori. Napad na policiju je napad na drzavu
gde je tu dostojanstvo.
.....mislim da ako zele da menjaju vlast treba da rade na svojoj popularnosti medju narodom jer narod ih NE VOLI i to je problem
pa mi sve ovo deluje kao histericno dete kome ne daju igracku
i na stranu sto je Ljoticevac pa bi i za to mogao da odgovara malo pred sudom
Neće da ga uhapse. Zadnja dva dana se svojski trudio jer on to želi, pa da mediji prenose opozicioni lider uhapšen, a oni baš zato ne žele. To je cela suština.
Uostalom, ne znam zašto tebe to čudi. Mislim da si malo bila zbunjena slabom opozicijom zadnjih par godina, tj. da si zaboravila kakva je ovo država. Predsednik Srbije je jedan (bivši) primitivni huligan, ekstremista. Koliko je bivši, ponekad je pitanje, doduše, jer su neki sindromi ponašanja i dalje primitivni. Ali seti se kako je izgledala zemlja. Da je Vučić opozicija, on bi prvi Bošku stegnuo pesnicu. Tako da nemam sumnje ni da će se Boško unormaliti ako dođe na vlast, to je i cela suština...političari malo glume da imaju pesnice i tako privoljavaju biračko telo. A onda, kao Tramp koji dan posle pobede kaže da sistem ne valjda i da nije trebalo on da pobedi već Klintonova i da neće biti nikakvog hapšenja...svi krenu istim šablonom. Jer znaju kako moraju da se ponašaju kada sednu na stolice.
Ništa to nije posebno čudno; ovakvih stvari nije puno bilo jer između 2014. i 2017/8. godine nije postojala skoro nikakva opozicija u Srbiji, već je bio jedan monopol. Srbija nije naglo bila postala za vreme Dačićeve vlade civilizovana zemlja. Takve stvari, koje su pitanje generacijskih, mentalitetskih promena, ne mogu da se dese preko noći. Ovo
zatišje u okvirima Vučićeve autokratije na momenat nam je učinilo da smo u izvesnoj meri i mirnija zemlja, jer, prosto,
niko se Vučiću uopšte nije ni suprotstavljao. Niti je bilo snage, ni kadra, a ni vremena, jer je trebalo realno dati šansu Vučiću da se pokaže. Ja čak mislim da nije dovoljno vremena prošlo da se pokaže sva naprednjačka bahatost, a zaboravi
žutilo, mada mislim da kosovsko pitanje čini stvari delikatnim u izvesnoj meri tako da možda i nije četnička taktika čekanja najpametniji potez...posebno jer se nalazimo u vrlo ključnoj godini.
- - - - - - - - - -
Onaj ulazak TV Bastilju je svakako bar prekršaj, ali opet, s obzirom da je TV Bastilja javno dobro pod okupacijom organizovane kriminalne grupe na vlasti, to upadanje je legitimno. Nešto sumnjam da su to uradili u upravi policije u 29. novembra, a ono što je bilo ispred predsedništva nije ni nikakav prekršaj. Građani su se okupili da sačekaju svog predsednika, a on je odabrao da im ne izađe u susret. Nisu ga ugrozili, nisu mu ograničili slobodu kretanja, ništa.
O Bošku mislim da je najharizmatiniji i najhrabriji opozicioni političar, šteta što nije ideološki na političkom sprektru umereniji, kao recimo Jeremić, mislim da bi bio neprikosnoveni lider opozicije. Poštujem njegovu borbu, mislim da to radi iskreno, iako se udružio sa kompromitovanim likovima u ovom Savezu.
Dobro, bilo je makljanja sa žandarmerijom ispred kamiona, kada je Boško napravio diverziju da bi kamion mogao da prođe.