Bosanskohercegovacki nacionalisti i njihova sovinisticka mrznja prema RS-u

Hrvati su imali Hrvatsku, Srbi Srbiju, Bosanci Bosnu, Slovenci Sloveniju, Crnogorci Crnu Goru, Makedonci Makedoniju..
Hrvati i Slovenci su rušili Jugoslaviju, samim tim i AVNOJevske granice. S tim u vezi nakon toga, srpsko je svuda gde Srbi čine većinu ili predstavljaju značajan deo stanovništva.

Што се тиче БиХ у Другом рату, већину усташких јединица су чинили муслимани са изузетком Посавине, западне Херцеговине и дела Ливањског поља под Динаром. Тамо где су четници чували српска села, цивили нису страдали. Али где су били комунисти.....

ko je vise stradao u sklopu domobranskih i ustaskih jedinica tokom drugog svjetskog rata u Bosni. Da li su to bili Hrvati ili Bosnjaci

Tokom Drugog svetskog rata u Bosni i Hercegovini, i Hrvati i Bošnjaci su stradali, ali je kontekst njihovog stradanja bio različit.

Hrvati su stradali uglavnom kao posledica borbi sa partizanima i četnicima, kao i zbog unutrašnjih sukoba unutar Nezavisne Države Hrvatske (NDH), ali nisu bili meta sistematskog progona od strane ustaških ili domobranskih jedinica, s obzirom da su te jedinice uglavnom bile sastavljene od Hrvata.

Bošnjaci, s druge strane, takođe su stradali, ali često u različitim okolnostima. Deo Bošnjaka je, kao i Hrvati, bio uključen u domobranske i ustaške jedinice, ali su neki Bošnjaci bili mete napada, posebno u područjima gde su bili pod sumnjom da podržavaju partizanski pokret ili gde su bili manjina u odnosu na Srbe ili Hrvate. Takođe, stradali su u sukobima sa četnicima, koji su ih videli kao saveznike ustaškog režima, ali i u internim sukobima unutar same NDH i sa partizanima.

U zaključku, i Hrvati i Bošnjaci su stradali tokom rata, ali su Bošnjaci verovatno stradali više u kontekstu međunacionalnih sukoba i represalija u odnosu na Hrvate, koji su bili dominantna grupa unutar NDH i ustaškog režima. Međutim, stradanje je bilo široko rasprostranjeno, a civilno stanovništvo svih nacionalnosti pretrpelo je velike gubitke.

da li je u BiH poginulo više Bošnjaka u ustašama i domobranima nego Hrvata.

Teško je precizno odgovoriti na pitanje o broju Bošnjaka i Hrvata koji su poginuli u redovima ustaša i domobrana u Bosni i Hercegovini tokom Drugog svjetskog rata, jer su podaci često fragmentirani i nepouzdani. Međutim, nekoliko faktora može pomoći u razumijevanju konteksta.
  1. Ustaše i domobrani: Ustaški pokret je bio radikalna hrvatska fašistička organizacija koja je upravljala Nezavisnom Državom Hrvatskom (NDH) tokom Drugog svjetskog rata, koja je uključivala teritorije današnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ustaše su primarno regrutovali Hrvate, ali su neki Bošnjaci (koji su tada smatrani "Hrvatima muslimanske vjere") također pristupili ustaškim jedinicama. Domobrani su bili redovna vojska NDH i često su bili prisilno regrutovani.
  2. Bošnjaci u NDH: Bošnjaci su bili podložni specifičnoj propagandi i pritisku NDH, koja je pokušavala da ih uključi u svoje redove. Iako je bilo Bošnjaka u ustašama i domobranima, njihov broj je bio relativno manji u poređenju s Hrvatima, s obzirom na činjenicu da su Bošnjaci imali različite političke i društvene ciljeve u odnosu na Hrvate u NDH.
  3. Stradanje: Broj poginulih među Bošnjacima i Hrvatima u ovim formacijama varirao je u zavisnosti od regije, borbenih aktivnosti, i vojnih operacija. Ipak, u većini slučajeva, s obzirom na to da je većina članova ustaških jedinica bila hrvatske nacionalnosti, pretpostavlja se da je među njima više stradalih Hrvata nego Bošnjaka.
Dakle, iako su Bošnjaci učestvovali u ovim formacijama, verovatno je da je poginulo više Hrvata nego Bošnjaka u ustašama i domobranima tokom Drugog svjetskog rata na teritoriji Bosne i Hercegovine.
Не млати глупости. Све су вам испланирали Амери јер ви сами нисте били способни ништа да урадите. Нисте могли прићи Крајини за 4 године рата, а успут сте протерали више од 500.000 српских цивила

Не млати глупости. Све су вам испланирали Амери јер ви сами нисте били способни ништа да урадите. Нисте могли прићи Крајини за 4 године рата, а успут сте протерали више од 500.000 српских цивила
Ovo ti je odgovor gore na pitanje o broju Bosnjaka od Ale to jest ChatGPT . Te neke sulude lazne teze tipa sebe poubijali ili bilo ih je vise u ustasama nego Hrvata su dio manipulativne podle propagande.

Jugoslavija se raspadala zbog ukidanja komunizma, Gorbacov perestrojka, slobodni izbori, raspad SSSR-a, siromastvo, prazni rafovi, kolone za ulje i kafu.
Ja sam jos za vrijeme Yu odlazio na zapad i vidio koliko su bogatiji materijalno od nas.
Zato se raspao komunizam a time Jugoslavija. Nisu oni pravili nove drzave da bi ubijali Srbe vec
zbog kvalitetnije privatizacije i boljeg uvodjenja kapitalizma.
Srbima je to najteze padalo jer su oni bili glavni u Jugoslaviji ali sta se tu moze.

A, opet se nekako desilo da su zapravo u svim tim državama koje su nastale raspadom komunizma najviše žrtava imali Srbi i najviše etnički proteranih.

Vidiš, majku mu, kako je to moguće?

Ovamo kukate kao Srbi genocid, Srebrenica, a niko da pomene Kravice i ostala sela oko Srebrenice koja su se desila PRE Srebrenice, gde je isto poklano i ubijeno više hiljada srpskih civila, to nije genocid? Skoro 200.000 Srba očišćenih iz Sarajeva nije genocid i etničko čišćenje? Sa Kosmeta? Krajina? Pa, nije genocid zato što vam zapadni finansijeri i pomagači kažu da je to ok.

Braniš Sarajevo od onih koji su isto rođeni tu, isto žive tu i imaju doslovno ista prava kao i ti na taj grad? Što je to tvoj grad više nego moj?

Kakav bi to bio problem?
Ne bi bio problem da su ti Srbi priznali BiH u svojim granicama kao sto su je priznale ujedinjene nacije.
Problem je sto su ti neki Srbi sprijecavali ljude da izadju na referendum o nezavisnosti BiH.
Problem je sto su ti Srbi pravili neke svoje nove drzavice Krajine prvo u Hrvatskoj a zatim u BiH.

Ne bi bio problem da su ti Srbi priznali BiH u svojim granicama kao sto su je priznale ujedinjene nacije.
Problem je sto su ti neki Srbi sprijecavali ljude da izadju na referendum o nezavisnosti BiH.
Problem je sto su ti Srbi pravili neke svoje nove drzavice Krajine prvo u Hrvatskoj a zatim u BiH.

Aha, znači vi imate pravo na separatizam, a kad Srbi ne žele da žive u tuđoj državi u kojoj neće imati nikakava prava i u kojoj Hrvati i muslimani mogu da ih preglasaju za šta god ili samo Hrvati u Krajini, onda je to užasno i povod da ih pobijete i napravite genocid i etničko čišćenje?

Taj referendum je od samog postanka bio loša stvar po Srbe jer se znalo da muslimani i Hrvati mogu da naprave koaliciju i da izglasaju bilo šta, a to je upravo ono što sam ti rekao iznad da su bili svesni da u toj državi neće imati nikakva prava i mogućnosti, jer kad god hoće drugi mogu da ih preglasaju. A da učestvuješ i živiš u državi gde će ti neko nametati kako ćeš da živiš, šta ćeš da radiš, ko će da ti komanduje, to prosto nije prihvatljivo za Srbe kao slobodarski narod.

Mi nismo navikli da živimo okupirani, jednostavno je.

A, opet se nekako desilo da su zapravo u svim tim državama koje su nastale raspadom komunizma najviše žrtava imali Srbi i najviše etnički proteranih.

Vidiš, majku mu, kako je to moguće?

Ovamo kukate kao Srbi genocid, Srebrenica, a niko da pomene Kravice i ostala sela oko Srebrenice koja su se desila PRE Srebrenice, gde je isto poklano i ubijeno više hiljada srpskih civila, to nije genocid? Skoro 200.000 Srba očišćenih iz Sarajeva nije genocid i etničko čišćenje? Sa Kosmeta? Krajina? Pa, nije genocid zato što vam zapadni finansijeri i pomagači kažu da je to ok.
Nije svaki zlocin cak i masovan genocid.
Prije zlocina u Kravicama nad Srbima desavali su se masovni zlocini nad Bosnjacima,, Visegrad, Zvornik, Gorazde, Prijedor.
Nije svako bjezanje iz ratnog podrucja etnicko ciscenje.
Najvise zrtava u BiH su imali Bosnjaci. Nekoliko puta vise nego Srbi.

Nije svaki zlocin cak i masovan genocid.
Prije zlocina u Kravicama nad Srbima desavali su se masovni zlocini nad Bosnjacima,, Visegrad, Zvornik, Gorazde, Prijedor.
Nije svako bjezanje iz ratnog podrucja etnicko ciscenje.
Najvise zrtava u BiH su imali Bosnjaci. Nekoliko puta vise nego Srbi.

Ako je Srebrenica genocid, nema nikakvog pravnog aspekta koji Kravice neće okarakterisati kao genocid.

To i jeste suština, a bežanje iz ratnog područja nije bežanje, ti ljudi nisu puškama oterani, već dogovorom između čelnika pod pokroviteljstvom Amerike i zapada koji su vam inače i dovozili oružje.

To o broju žrtava je smešno i pričati, jer ste jedina strana koja nije ni osnovala komisiju za popis žrtava iako vam je bilo naloženo da to uradite.

To o broju žrtava je smešno i pričati, jer ste jedina strana koja nije ni osnovala komisiju za popis žrtava iako vam je bilo naloženo da to uradite.
Kakva komisija neke strane, Koje strane.
Istrazivanje je bilo na nivou BiH evo ti:

https://www.google.com/url?sa=t&sou...0QFnoECBkQAQ&usg=AOvVaw2uqm8ync5k7zNxtsD88t3O
U Sarajevu je 18. juna 2007. godine predstavljen projekat Istraživačko-dokumentacionog centra u kojem se navodi da je u ratu u BiH od 1992. do 1995. godine poginulo ukupno 97.207 osoba.

Od tog broja, 64.036 su Bošnjaci (Muslimani), 24.905 žrtava je srpske nacionalnosti, 7.788 Hrvata i 478 ostalih.

Kod Bošnjaka je stradalo više od 33.000 civila i 30.000 vojnika, kod Srba nešto više od 4.000 civila i gotovo 21.000 vojnika, a kod Hrvata 2.100 civila i 5.600 vojnika.

Među pripadnicima ostalih naroda stradalo je 370 civila i nešto više od 100 vojnika.

Najviše žrtava registrovano je u Sarajevu (13.756), a zatim u Srebrenici, Prijedoru, Zvorniku, Bratuncu, Foči, Vlasenici, Mostaru, Doboju, Višegradu, Banjaluci, Brčkom i Rogatici.

Kakva komisija neke strane, Koje strane.
Istrazivanje je bilo na nivou BiH evo ti:

https://www.google.com/url?sa=t&sou...0QFnoECBkQAQ&usg=AOvVaw2uqm8ync5k7zNxtsD88t3O
U Sarajevu je 18. juna 2007. godine predstavljen projekat Istraživačko-dokumentacionog centra u kojem se navodi da je u ratu u BiH od 1992. do 1995. godine poginulo ukupno 97.207 osoba.

Od tog broja, 64.036 su Bošnjaci (Muslimani), 24.905 žrtava je srpske nacionalnosti, 7.788 Hrvata i 478 ostalih.

Kod Bošnjaka je stradalo više od 33.000 civila i 30.000 vojnika, kod Srba nešto više od 4.000 civila i gotovo 21.000 vojnika, a kod Hrvata 2.100 civila i 5.600 vojnika.

Među pripadnicima ostalih naroda stradalo je 370 civila i nešto više od 100 vojnika.

Najviše žrtava registrovano je u Sarajevu (13.756), a zatim u Srebrenici, Prijedoru, Zvorniku, Bratuncu, Foči, Vlasenici, Mostaru, Doboju, Višegradu, Banjaluci, Brčkom i Rogatici.

Jedni tvrde u Sarajevu 11.541 žrtava, sad imate 13.756, ja o tome i pričam, nagađanja i samo nagađanja.

E da, ono što je jako bitno, ono što sam ja skoro pa nezainteresovano zaključila: da se nisu umiješali Srbi sa strane, mi bismo se valjda i pomirili ili bi bar sve to kraće trajalo. Onako, jok, JNA i Srbija se poput zle svekrve umiješaše i donesoše ogromno zlo.
Što je najluđe, miješate se i dalje, kako vi beznačajni forumaši tako i političari, stajete na stranu RS-a i Dodika čak i kad lupeta gluposti, po principu "ne branimo ga što je u pravu nego što je naš" i ne pustite nas da gradimo svoj mir i slobodu-kakvu-takvu.
Iskreno, meni se ebe hoće li biti rat, stalno jedna strana prijeti ratom. Ja odoh, imam dovoljno malo godina i dovoljno obrazovanja da ću se snaći bilo gdje.
Da ne ospete paljbu po meni, Dodika sam slučajno spomenula kao primjer, nije da ni "naša" strana nema previše budala na funkcijama.
Screenshot_2024-01-27_12-25-41.png

Screenshot_2024-01-27_12-25-10.png

Само прича о некој метохијској војсци што упаде да прогони босанске борце за слободу, чак давне 1876-е.
Mah, to me i ne zanima, ja unazad ne gledam ni kad rikverc vozim, slušam senzore. Pusti to, nego šta ćeš doručkovati?

Ovo ti je odgovor gore na pitanje o broju Bosnjaka od Ale to jest ChatGPT . Te neke sulude lazne teze tipa sebe poubijali ili bilo ih je vise u ustasama nego Hrvata su dio manipulativne podle propagande.
У неким деловима их је било скоро 100% јер вас Хрвата тамо није било уопште или сте били на нивоу статистичке грешке. Тамо су вам они били савезници

Back