Bosanac u tangama = huligan u Americi

Hajd' dobro je, to je bila prijateljska utakmica , nisu kvalifikacije ..

"Iako bez niza standardnih reprezentativaca (Džeke, Ibričića, Rahimića, Pandže, Begovića...), igrači BiH sa postavom koja je održala samo jedan trening, odlično su parirali protivnicima iz Meksika, a kao potvrda toga govori i sedam kornera koje su igrači naše reprezentacije izveli u prvom poluvremenu.
Međutim, nakon odličnog prvog poluvremena, uslijedio je šok na početku drugog, kada je nakon prekršaja Spahića nad Chicharitom dosuđen jedanaesterac za Meksiko. Iako je Chicharitu Hasagić odbranio jedanaesterac, Pjanić je nesretno poslao loptu u vlastitu mrežu u 47. minuti susreta.

Igrači bh. tima su nakon primljenog pogotka krenuli agresivnije prema golu Meksika, a Ibišević je čak u 54. minuti loptom pogodio stativu.

Međutim, već u 55. minuti, Pacheco nakon katastrofalne greške Mujdže povećava vodstvo na 2:0.

Nakon toga Sušić je iz igre izveo Lulića, a u igru je poslao još jednog napadača, Zlatana Muslimovića.

I to nije bilo dovoljno, te su do kraja utakmice igrači Meksika većinom kontrolisali igru i ubilježili poobjedu od 2:0.

Najbolji igrač u redovima reprezentacije BiH bio je Vedad Ibišević koji se u par navrata našao u pozicijama za pogodak, ali se na kraju nije uspio upisati u strijelce.

Susret je u 84. minuti utakmice obilježilo i "ulijetanje" golog navijača BiH u teren, koji je nakon nepune minute trčanja između igrača naše reprezentacije, savladan od strane redara na terenu.

Naredna utakmica reprezentacije BiH je 26. marta protiv Rumunije u Zenici u okviru kvalifikacija za EURO 2012."
http://www.24sata.info/sport/fudbal/55688-VIDEO-FOTO-Prijateljska-utakmica-Meksiko---BiH.html

files.php

files.php

610x.jpg
 

Back
Top