Lacibg
Buduća legenda
- Poruka
- 26.498
Leš Veselja Bajramovića, starog oko 60 godina, pronađen u stanu u poodmakloj fazi raspada. Komšije kažu da je pokojnik bio transvestit, voleo je da ga zovu Vesnica, a živeo je u teškoj bedi.
Policija je juče pronašla leš transvestita Veselja Bajramovića u poodmakloj fazi raspadanja u zapuštenom stanu na prvom spratu zgrade u Prištinskoj ulici 51 na Ceraku. Kako saznajemo, Bajramović je imao oko 60 godina, nije bio u stanju da se brine o sebi i najverovatnije je umro od gladi još pre deset dana.
Bajramović je pronađen mrtav na podu sobe, ogrnut jorganom.
Zgradom se širio smrad
Jedan od njegovih komšija ispričao nam je da se već nekoliko dana u zgradi osećao nesnosan smrad, pa je neko od stanara pozvao policiju.
- Živeo je u krajnjoj bedi. Često je izlazio ispred zgrade i govorio kako će umreti, kukao je i molio za parče hleba. Nekada bi preturao i po kontejnerima, kako bi bar privremeno utolio glad. Pošto je bio neuredan, s vremena na vreme bi mu dolazila mlađa žena, Romkinja, i valjda mu je pomagala da se sredi i okupa. Poslednji put sam ga video pre dvadesetak dana, kada sam mu dao pola vekne hleba - ispričao nam je komšija nesrećnog Bajramovića.
Radio u „Železnicama"
Komšinica iz zgrade preko puta potvrdila nam je da se Bajramović nekada oblačio kao žena, šminkao se i tražio od komšija da ga oslovljavaju sa Vesnica. Nekad je, međutim, puštao kosu i bradu i nosio iznošenu prljavu odeću.
- Pre nekog vremena primetila sam da više ne dolazi da moli za komad hleba. Ranije je izlazio na ulicu, izgledao je neuhranjeno i modro i plakao je i vrištao. Donosila sam mu hranu i garderobu jer mi ga je bilo žao. Nije imao nikoga. Bio je u penziji, a čula sam da je pre toga radio u „Železnicama". Ponekad sam ga viđala kako jede s poda, bilo je jezivo. Stan u kojem je živeo je užasno zapušten i neuredan - priča komšinica. Telo Veselja Bajramovića prebačeno je na Institut za sudsku medicinu, gde će obdukcija da utvrdi tačan uzrok smrti.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/140532/Transvestit+umro+od+gladi.html
Jes da je bio (CD)Rom, što po defoltu govori o slabom imovinskom stanju. Al činjenica je da je umro od gladi. U zemlji Srbiji. Koju vodi njegovo veličanstvo najlepši - institucija.