Победоносцев
Stara legenda
- Poruka
- 82.751
Neverovatno zabavan clanak na ruskom na http://www.vesti.ru/doc.html?id=321118 (hvala kolegi Istocnom Vetru na linku) nosi ovakav frapantan naslov:
Boris Tadic: "Bog na nebu, Rusija na zemlji!"
Ima tu dosta zabavnog, ali je najzabavniji ovaj isecak, intervju sa samim ruskim uzguzljubom Tadicem. Pazite ove ponore dodvoravanja u kojima puzi srpski predsednik:
Na zalost, nemam neku fotografiju Borisa Tadica u pozi dervisa koja bi dobro oslikala ovu snishodljivost pred Rusima, ali zato evo jedne druge.
"Bog na nebu, Rusija na zemlji! Nu, braco, napred u evroatlantske integracije!"
Boris Tadic: "Bog na nebu, Rusija na zemlji!"
Ima tu dosta zabavnog, ali je najzabavniji ovaj isecak, intervju sa samim ruskim uzguzljubom Tadicem. Pazite ove ponore dodvoravanja u kojima puzi srpski predsednik:
Evo Zastave. Kao nase, samo preokrenute. Pitaj Rusa, ko je Srbin, i reci ce "brat". I mnogi Srbi tako misle. Zasto?
"Simbolika sa zastavom nije slucajna. U nasem narodu postoji legenda, za koju sam ja ubedjen da je tacna, da smo ovako postupili: uzeli smo rusku zastavu, okrenuli je, i rekli da je - nasa.
Na nebu Bog, na zemlji - Rusija," objasnio je predsednik Srbije Boris Tadic.
I sam predsednik nosi rusko ime Boris, njegova sestra je Vera, a i deca mu imaju ruska imena - Masa i Vanja...
Na zalost, nemam neku fotografiju Borisa Tadica u pozi dervisa koja bi dobro oslikala ovu snishodljivost pred Rusima, ali zato evo jedne druge.

"Bog na nebu, Rusija na zemlji! Nu, braco, napred u evroatlantske integracije!"