Boris Tadić: Amerika je uz nas

Tihi-

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.712
Tadić: Amerika uz nas

SRBIJA je odlučna da postane članica Evropske unije i na tom putu ima podršku Amerike. Dolaskom administracije Baraka Obame otvorena je nova stranica u odnosima Srbije i Amerike - rekao je predsednik Boris Tadić, obraćajući se učesnicima Foruma na prestižnom njujorškom Univerzitetu Kolumbija.
Tadić je rekao da je vizija Srbije u Evropi u saglasnosti sa njenom snažnom opredeljenošću da vodi izbalansiranu i aktivnu spoljnu politiku, koja će je povezati sa nacijama širom sveta.
Predsednik je ocenio da su odnosi Srbije i SAD na novom početku.
-
Novi početak dozvolio je da, pored neslaganja po pitanju Kosova, postoji bliska saradnja u drugim oblastima. Srbija želi da ima najbolje moguće odnose sa SAD. Novi početak već je rezultirao saradnjom u odbrambenom sektoru. I ekonomska saradnja jača u vremenu ekonomskih izazova, a američke kompanije su vodeći strani investitori u Srbiji - naglasio je Tadić i dodao da Amerika podržava evropski put Srbije.
Prema njegovim rečima, Srbija je odlučna da razvija dobrosusedske odnose, što znači da će Srbija biti lider u procesu reformi i modernizacije i usvajati zakone koji su u skladu sa evropskim standardima, poput antidiskriminacionog i zakona o manjinama.
Predsednik je, istovremeno, poručio da ”Srbija nikada neće, ni pod kakvim okolnostima, implicitno ili eksplicitno, priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova”.
Tadić je podsetio da je Srbija pokrenula inicijativu da se MSP izjasni o tome da li je jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova bilo u skladu sa međunarodnim pravom.
Rad suda, poručio je Tadić, ne bi trebalo opstruirati, već dozvoliti da postupak ide svojim tokom, bez političkih pritisaka, poput novih priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

POŠTOVAĆEMO GRANICE
TADIĆ je naglasio da će naša zemlja osigurati da se ugovori, poput Dejtonskog, poštuju.
- Srbija je jedan od garanata ovog ugovora i nastaviće da podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH, kao i svih država članica UN - rekao je Tadić.

http://www.novosti.rs/code/navigate... uz nas&kword_add=tadic, evropske integracije

------------

Da li je moguce da odrastao covek, na ovako visokoj funkciji, moze da izgovori ove nebuloze??? Da vredja sopstveni narod ?

Nisam znao da se okupacija danas naziva "unapredjenom saradnjom u odbrambenom sektoru"

Amerika je isto toliko sada uz nas koliko je bila i tada kada je sasula na nas radioaktivni otpad i na nama probala sve vrste modernog naoruzanja ukljucujuci i metereolosko i otela nam 15,2 % najplodjije teritorije i bez icijeg pitanja tamo napravila vojnu bazu, sto je u koliziji sa svim mogucim zakonima i poveljama koje poznaje ovo zemaljska civilizacija.Treba imati stomak pa ,znajuci koliko je dece i omladine u Srbiji pobijeno i da njihova rodbina cita ovu izjavu - pa kazati nesto ovako.

Ova izjava je uvreda zdravog razuma....
 
A setite se onih reci Milosevica kada je govorio :Nas podrzava cela evropa i stoji uz nas .A nije proslo puno vremena a oni nas bombardovase.

Pa ***, bio je čovejk dobrim dijelom u pravu. Tokom ratova iz prve polovine devedesetih imali ste podršku Velike Britanije, Francuske, Rusije i može se slobodno reći SAD-a. Šta vam je više trebalo?

Podignite spomenike Miteranu, Mejdžoru, Jelcinu pa i Klintonu kao i Bušu starijem pa im se makar na to zahvalite što su onako pasivno gledali šta se dešava pa na kraju Miloševića proglasili za čoveka mira...
 
Kako li je kad Amerika nije uz nas ? :eek:

"Predsednik je ocenio da su odnosi Srbije i SAD na novom početku." - Što prevodu znači : Srbi, dobili ste batine, a biće ih još ako ne radite ono što mi kažemo.

Taj novi početak je izrežiran još 5. oktobrom. Eksponenti Amerike su postavljeni i šljakaju već 9 godina ... Super nam je. :dash:
 
Ajde sto je Bota nesposoban,vec nas smatra sve retardiranim....
Verujem da ni sam nije siguran u to sto kaze,ali sta ces,mora da se povladjuje gazdama
P1010093.jpg
 
Kako li je kad Amerika nije uz nas ? :eek:

"Predsednik je ocenio da su odnosi Srbije i SAD na novom početku." - Što prevodu znači : Srbi, dobili ste batine, a biće ih još ako ne radite ono što mi kažemo.

Taj novi početak je izrežiran još 5. oktobrom. Eksponenti Amerike su postavljeni i šljakaju već 9 godina ... Super nam je. :dash:

Баш овако како си навео... тај БоТа је као крава која даје добро млеко - напуне се чабрице млеком а онда се крава ритне и проспе млеко...

А што се тиче Јенкије - па он и онај ШуНАТОвац су већ инсталирали америчке трупе на југу централне Србије - тамо око Ниша и по другим местима.

Искрено речено - пре бих руку своју отсекао него да гласам за те жуте кретене.:cool:
 

Back
Top