Boris Bizetić na ivici egzistencije?

Neno

Elita
Poruka
22.363

Glumio je čuvenu SLAVUJKU, a danas živi na ivici egzistencije i evo kako izgleda: "CVILIM I PLAČEM KAD MI STIGNE PENZIJA"​

boris-bizetic-1024x880.jpg

Boris Bizetić je poznat kao Slavujka iz humorističkog šoua emitovanog od 1994. do 2002. godine
Dobio je Oskar popularnosti za najpopularniju emisiju
Glumca, kompozitora, tekstopisca i voditelja Borisa Bizetića, mnogi pamte kao čuvenu Slavujku iz humorističkog šoua, koji je režirao upravo on, a koji se emitovao u periodu od 1994. godine do 2002. godine i 1996. godine dobio je Oskar popularnosti za najpopularniju emisiju.

B.B. tokom karijere, pisao je tekstove, ali ih i „poklanjao šakom i kapom” drugim pevačima, a pre nešto više od dve godine u 71. godini života, gostovao je u jednoj emisiji i tada nije mogao da se pohvali finansijskom situacijom.
– Kada mi poštar donese penziju dugo ridam, plačem, cvilim i tako. Zabavno je – rekao je on, pa dodao da, kada mu stigne malo veća svota, „poljubi poštara u obraz”.
Finansije mu, priznaje, nikada nisu bile prioritet. S druge strane, nije mu žao što je davao pesme svima onima kojima bi zatrebalo.

"Nije mi žao što sam davao"​

– Nije mi žao što sam davao, ko god se javio, uvek sam davao pesme. To će biti čudno ovim današnjim generacijama, da tada niko nikom ništa nije plaćao. Pevač dobije pesmu od mene džabe, a ja onda, ako se ta ploča proda, dobijem preko računa svoj autorski honorar – objasnio je Boris Bizetić u emisiji "Grand Magazin".

Od mizerne penzije se brine o teško bolesnoj kćerki Doris​

BORIS BIZETIĆ IZ “ROKERA S MORAVU” ČESTO PLAČE: Od mizerne penzije se ...

Boris Bizetić Biografija​

Boris Bizetić je rođen 1950. godine u Beogradu. On je objavio kao autor muzike, tekstova i aranžmana oko 700 kompozicija (na CD, LP i singl izdanjima) pop i folk muzike, kao kantautor i sa svojim ansamblom Rokeri s Moravu. U proteklih 40 godina, osim nekoliko stotina pesama koje je napisao za sebe (kant-autorska izdanja) i svoj ansambl Rokeri s Moravu (20 albuma), Boris Bizetić je, kao autor, sarađivao i sa preko trideset izvođača zabavne (pop) i narodne (folk) muzike.
Njegove pesme su (između ostalih) snimili i: Miki Jevremović, Đorđe Marjanović, Radmila Karaklaić, Dragan Stojnić, Olivera Katarina, Anica Zubović, Ljiljana Petrović, Ivan Bekjarev, Lane Gutović, Silvana Armenulić, Hanka Paldum, Mira Barjaktarević, ansambl “Tamburica 5”, Mira Beširević, Vera Matović, Boban Zdravković, Rade Vučković, Miša Marković, Rale Ćajić, Halid Muslimović, Ajnur i Muhamed Serbezovski, Zorica Marković, Izvorinka Milošević, Maja Nikolić…

Najveću popularnost stekao je pop-hitovima originalnih i pamtljivih refrena koji su obeležili epohu jugoslovenske zabavne muzike u prvoj polovini 1970.-ih godina. Uz petnaestak zlatnih i srebrnih ploča, do 1976. godine – tiraži izdanja sa njegovim pesmama dostižu 1.500.000 prodatih primeraka.

Od 1977. – 1991. godine piše za svoju pop-folk grupu Rokeri s Moravu čija su izdanja (sedam singl i 19 LP) prodata u 4.000.000 primeraka. Rokeri su diskografski – najtiražniji i estradno – najposećeniji srpski ansambl iz Jugoslavije koji su svog prvog »Oskara popularnosti« dobili 1982. godine, a posle toga i »Zlatnu pticu Jugotona« – za prvih 1.000.000 prodatih albuma.

Početkom 1990.-ih, Boris Bizetić počinje svoj rad na televiziji, kao scenarista, režiser i glumac u humorističkim šou programima, kojima stiče novu publiku i popularnost, što mu donosi »Oskar popularnosti« (1995. i 1996. godine), nagradu »Viktor« (2003. godine) i »Zlatni Melos« (2007. godine). Proteklih godina, objavio je 5 knjiga poezije, komponovao je muziku za 12 igranih filmova, osam televizijskih serija, pisao kolumne za šest novina i časopisa i vodio devet autorskih radio-serijala.

Glumio je čuvenu SLAVUJKU, a danas živi na ivici egzistencije i evo kako izgleda: "CVILIM I PLAČEM KAD MI STIGNE PENZIJA"​

Pogledajte prilog 1639389

Boris Bizetić je poznat kao Slavujka iz humorističkog šoua emitovanog od 1994. do 2002. godine
Glumca, kompozitora, tekstopisca i voditelja Borisa Bizetića, mnogi pamte kao čuvenu Slavujku iz humorističkog šoua, koji je režirao upravo on, a koji se emitovao u periodu od 1994. godine do 2002. godine i 1996. godine dobio je Oskar popularnosti za najpopularniju emisiju.

B.B. tokom karijere, pisao je tekstove, ali ih i „poklanjao šakom i kapom” drugim pevačima, a pre nešto više od dve godine u 71. godini života, gostovao je u jednoj emisiji i tada nije mogao da se pohvali finansijskom situacijom.
– Kada mi poštar donese penziju dugo ridam, plačem, cvilim i tako. Zabavno je – rekao je on, pa dodao da, kada mu stigne malo veća svota, „poljubi poštara u obraz”.
Finansije mu, priznaje, nikada nisu bile prioritet. S druge strane, nije mu žao što je davao pesme svima onima kojima bi zatrebalo.

– Nije mi žao što sam davao, ko god se javio, uvek sam davao pesme. To će biti čudno ovim današnjim generacijama, da tada niko nikom ništa nije plaćao. Pevač dobije pesmu od mene džabe, a ja onda, ako se ta ploča proda, dobijem preko računa svoj autorski honorar – objasnio je Boris Bizetić u emisiji "Grand Magazin".

al zato ima pare za vino i cigare.
Cudan ovaj nas narod.

Pogledajte prilog 1639389

Lepo mu se drzava oduzila,a zabavljao je celu Jugoslaviju,pa SRJ,pa SCG i danas u Srbiji kada se puste njegovi skecevi,ljudi se smeju do besvesti,jer njegovi fazoni nikada nece biti prevazidjeni.Inace je veoma dobar muzicar,pevac,a potom i zabavljac.Zao mi je tih ljudi koji su veselili narod da tako propadnu.

Kulturološki je to prosto kič i šund.
Dežurni zabavljači naroda ne snose nikakvu odgovornost za to kako to čine i koje su posledice njihovog rada, a trebalo bi.
Kao kreator zabave u značajnom vremenskom periodu bi trebalo da može da živi dostojno od svoje penzije, ali nećemo valjda tu vrstu zabavljanja masa u kritičnim vremenima za ovu državu postaviti na nekakav pijedestal?
Ne znam...
Ima publike koja je to volela, valjda. Lično sam kao mala klinka doživljavala transfer blama često gledajući ga u marami kako glumi ŠTA tačno, tu neku priglupu i prema tome smešnu ženu, seljanku, Slavujku?
Ismej do kraja šta se ismevati može.

Dežurni zabavljači naroda ne snose nikakvu odgovornost za to kako to čine i koje su posledice njihovog rada, a trebalo bi.
Kao kreator zabave u značajnom vremenskom periodu bi trebalo da može da živi dostojno od svoje penzije, ali nećemo valjda tu vrstu zabavljanja masa u kritičnim vremenima za ovu državu postaviti na nekakav pijedestal?
Ne znam...
Ima publike koja je to volela, valjda. Lično sam kao mala klinka doživljavala transfer blama često gledajući ga u marami kako glumi ŠTA tačno, tu neku priglupu i prema tome smešnu ženu, seljanku, Slavujku?
to ti je isto radio Rados Bajic, ismevao ljude na selu...Baba se ceslja, a deda gleda babu...tako nekako

Ne znam...
Pa tome su se smejali ljudi u gradu,a manje na selu.

Da... cilj im je bio prodati dobro stvari na koje je se lako zakačiti-ko si da si. Radoš Bajić je uspeo u životu i jedan je od najbogatijih Srba trenutno, a Boris Bizetić je, kako saznajemo, na ivici egzistencije. Ima li tu ikakve pravde i logike?
okretale se tu velike pare...kako su brzo dolazile, jos brze su odlazile...stizale su pare i borisu Bizeticu, samo ih nije sacuvao...kod vecine ljudi popusti opreznost, pa se olako trosi...

човек болује од тешке болестни годинама и бори се (Мултиплекса) готиван лик

Ne boluje on već njegova ćerka Doris koliko znam.
A što se naslova tiče, mislim da je on više na satiričan način kritikovao državu.
Jbg, znam ljude radili više od 40 godina a dobili manje od nekog ko je otišao u
penziju sa 15 godina radnog staža. A opet sam je birao.
Dosta pevača uplaćuje da dobija nemačku penziju.

Da je više uplaćivao sebi u penzioni fond, imao bi veću penziju...
Nažalost, mnogi slobodni umetnici uplaćuju sebi tzv. "minimalac", prema
takvoj uplati im se obračunava i penzija...

Inače, novinari u nedostatku inspiracije izvlače vesti iz naftalina...
O istoj temi sam pisala na Krstarici pre otprilike godinu dana...
Koga ova vest treba da potrese?
Pre bih razmišljala kakva je sudbina moje dece (a i vaše) po pitanju penzija...

Back