Борилачки спортови за децу

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
Све је више вршњачког насиља. Хтео бих децу да упишем у неки борилачки спорт да науче да се одбране од "другара"насилника. Сви ми кажу Аикидо је најбољи. Шта мислите које борилачке вештине. Препоручите. Јуче дошао са рођендана и каже другари га опет малтретирали. Да научи да им да васпитне мере.

Све је више вршњачког насиља. Хтео бих децу да упишем у неки борилачки спорт да науче да се одбране од "другара"насилника. Сви ми кажу Аикидо је најбољи. Шта мислите које борилачке вештине. Препоручите. Јуче дошао са рођендана и каже другари га опет малтретирали. Да научи да им да васпитне мере.
Аикидо многи пљују кажу да је нереалан. Дај га на џудо или рвање или карате, на спортове који га стварно могу научити нечему а да се не нагрди. Реко би ти бокс, ал ту ће се нагрдит више него што га "другари" нагрде

Probaj da ga odvedeš na probne treninge karatea ili džudoa

A pitaj ga koji su to dečaci i potraži njihove roditelje

Ili zamoli da se razgovara sa ton decom

Čim se roditelji uključe ti "hrabri mali mangupi" se povuku

U suštini, ja bih uvek preporučio neki koji se temelji na zahvatima (pod uslovom da još nije prošao pubertet) tipa aikido, džudo ili rvanje. Lično bih se odlučio za rvanje pošto je to neka porodična tradicija, ali mislim da je bilo što od gore nabrojanih dobro. Za karate i boks mislim da je potrebno dobro vladati tehnikom a pre puberteta deca često imaju problem s tim. Potrebno im je dosta vremena da valjano savladaju neke efikasnije tehnike. Kod rvanja i džuda odpočetka radiš na snazi tako da nakon kratkog vremena imaš šansu da uzvratiš jer si relativno brzo dobio na masi i brzini

I dobro ti savetuju.Veoma dobar odbranbeni sport,a ne moras mnogo da povredis protivnika.Mali izvrnes ruku,rame.saku,samo da zaboli dok ne jaukne,pa kada ga pustis,ako pokusa ponovo isto.dok mu ne dodje iz dupeta u glavu.Nema udaraca nema nista samo obaranje i izvrtanje ruku od ramena do sake,po potrebi slabije,ili jace.Zavisi kakav je nasilnik.Pogledaj na You Tube i vidi kako ljudi bacaju i imaju cak i odbrane od noza i slomljene flase.

По одговорима се одмах види ко се није тукао у животу.

Ако желиш да ти дете буде способно да се одбрани у реалној тучи, не уписуј га на аикидо никако; ако желиш да буде способно у тучи један на један, најбоље је да га упишеш бразилску џиу-џицу; ако желиш да буде способно у масовној тучи, најбоље је да га упишеш на бокс.

Moje dete su redovno mlatili u vrtiću. Sa pet godina ga upišemo na karate
da malo stekne samopouzdanje. Međutim, on je načisto preterao. Posle
par treniga je već imao utisak da je najjači. Dolazim u vrtić po njega, a
vaspitačica ga izvodi sva pobesnela. Hajde reci mami šta si radio, reci.
Mislim se, kako te nije sramota da ga tako maltretiraš. Nikada nije izašla
da mi kaže ko ga je tukao, al sad je on strašno nevaljao kao. Pitam ga
šta je radio, a on odgovori da ga je dečak koji ga inače redovno maltretira
napao. ''Mnogo je veći od mene i jači i kad ga udarim njega ne boli. Pa
sam ga ugrizao najjače što sam mogao'' I od tada ga više nije dirao.

Trenirao je karate i do dvanaeste dobio braon pojas. Onda se izbedačio
što tek sa 18 može da polaže za crni i prešao je na nindžicu. To je još
zabavnije. Ima nekakvih šurikena, mačeva. Dečaci vole takve igračke.
A još se i uči realna odbrana, a ne samo nekakvo mlataranje bez smisla.
Sada je majstor nindžicua. Niti se kad tukao, niti ga je neko izazivao da
se tuče. Unutrašnji stav je jako bitan. Tako da možeš da ih upišeš na
bilo koji borilački sport.

Jel si upisao negde dete na koju veštinu?

Ako planiraš da ga upišeš negde gledaj da to nešto ima realnu primenu, Aikido u startu otpada.. sad ovde bi mogli pisati od jutra do sutra kako i zašto.. najbolje je da pogledaš stare teme o tome ili neke intervjue profesionalnih mma boraca.
Ono najvažnije... dobro povedi računa o detetu i njegovom načinu razmišljanja jer to je ipak dete.. nije sve u tome "ej upisaću ga na neku veštinu moći će da se odbrani i sve super,ček sa vidim koja je najbolja" ovo i sam znaš verujem ali eto čisto da napišem.. Uvek prvo treba izbegavati konflikte i kroz razgovor rešavati problem naročito u tom dečjem dobu kada ne razmišljaju trezveno i još uvek nisu formirane ličnosti... svašta danas deci može proći kroz glavu tako da prvo treba obratiti pažnju na to.

То нема везе са животом.

Ево ти видео који показује разлику између кореографије и правог напада ножем неког ко је решен да те убије:

Upravo tako... ono što se uči kroz samoodbranu u tim nekim veštinama je apsolurno i potpuno neupotrebljivo... ovaj tip je lepo objasnio kako sve izgleda u realnosti.

То нема везе са животом.

Ево ти видео који показује разлику између кореографије и правог напада ножем неког ко је решен да те убије:

Uvek je najbolja varijanta izbeći sve okrenuti se i pobeći.. ako baš nemaš kud hvataš šta ti prvo padne pod ruku u bližoj okolini.. nikako ne ideš goloruk da se braniš koliko god misliš da si brz, jak i utreniran.

Uvek je najbolja varijanta izbeći sve okrenuti se i pobeći.. ako baš nemaš kud hvataš šta ti prvo padne pod ruku u bližoj okolini.. nikako ne ideš goloruk da se braniš koliko god misliš da si brz, jak i utreniran.

Најбоље је извадити пиштољ и избушити га као рупе у зиду, али пошто већина „цивилизованих” држава очекује од својих грађана да проведу живот у улози жртве, обичном човеку не преостаје ништа осим управо то што си рекао.

Да ли си сигуран да је тучњава најбољи одговор на малтретирање?
Научи га да их вербално сахрани, да их победи мозгом.

Ovo je strašno.. daleko bilo da iko ikada pokuša da se odbrani ovako... Ja ne znam kako mogu ulivati lažnu nadu i lažno samopouzdanje da se ovako neko može odbraniti od noža i slično.. kad će ljudi shvatiti da realna situacija nije Stiven Sigal film.
Ti ljudi koji treniraju,mogu u od pistolja da se odbrane,ako je napadac dovoljno blizu.Trening cini cuda.Bas bih voleo,kada bi naisao na tkvog i probao da ga napadnes.Ima da te isprevrce,da posle ne znas ni gde je Jug,ni gde Sever.

Back