- Poruka
- 39.877
da skratimo proceduralno, vesti i zanimljivosti iz sveta borilačkih veština i sporta
Fusen-ryū blistao je na podu, gdje su pribadače, gušenja, ručni i nožni koštci visoko učinkoviti, dok je Kodokan džudo praktikantima bilo udobnije napadati i braniti se iz stojeće pozicije. Jigoro Kano je pozvao majstore svih džiju-džicu ryū-a koje je susreo i zamolio ih da doprinesu razvoju džuda. Isto je to zamolio Tanabea, nagovarajući ga da integrira Fusen-Ryū u Kodokan džudo. Tanabe je na to pristao, pa je svojom odličnom podnim tehnikama (Ne-waza) Fusen-ryū dosta toga dao Kodokan džudu. Zahvaljujući tom doprinosu, danas se Kodokan džudo sastoji od dva glavna skupa vještina, bacanja i podnih tehnike. Iako su tradicionalnije skupine vještina uključivale bacanja, podnu igru, gušenja i udarce, u modernom džudu ništa se ne vidi od udaraca (Atemi-waza).Pokrenuti peticiju da se u Srbiji otvore klubovi Combat Judo-a - Kosen Džudo je ipak previše sputan ograničenjima.![]()
malo i filosofsko gledišteUkratko, odupiranje moćnom protivniku rezultiraće vašim porazom, dok će prilagođavanje i izbegavanje napada vašeg protivnika uzrokovati da on izgubi ravnotežu, njegova snaga će se smanjiti, a vi ćete ga poraziti. Ovo se može primeniti bez obzira na relativni odnos moći, čime se omogućava slabijim protivnicima da nadvladaju znatno jače. Ovo je teorija ju joku go o sejsu.
A mogli bi i mi sa krste da se nadjemo na nekoj livadi i peglamo.Pokrenuti peticiju da se u Srbiji otvore klubovi Combat Judo-a - Kosen Džudo je ipak previše sputan ograničenjima.![]()
Dolazim. kapetan je mojA mogli bi i mi sa krste da se nadjemo na nekoj livadi i peglamo.
posle toga diskusije bi bile kvalitetnije