Quantcast

Bordeli (javne kuće) u Novom Sadu

Da li biste prihvatili legalne javne kuće u Novom Sadu?

  • Da

    glasova: 10 90,9%
  • Ne

    glasova: 1 9,1%

  • Ukupno glasova
    11

dlugomir

Zaslužan član
Moderator
Poruka
138.777
Nekad bilo, sad se pominjalo ...

Dunavska ulica, danas jedna od najlepših u Novom Sadu, nakada je bila naš Pigal. Sa jeftinim krčmama i "lakim ženama" poput onih "Kod bele ruže", "Kod crne mačke" ili "Kod zlatne devojke".
Poznate su bile i "Kod crne četke", "Kod sedam Švaba", "Kod crvenog vola", "Kod žirafe" i mnoge druge, gde su gazde i makroi držali na "kostu i kvantiru" pet, šest devojaka za zabavu za stolom i u krevetu.
Pa čak i ovo:


"Kuća sa muškom poslugom", kako se zvala tridesetih godina prošlog veka, prva je i poslednja javna kuća za žene u Novom Sadu.
Nalazila se u centru grada u blizini hotela "Vojvodina" i trajala je svega dve godine. Novosadskim damama su tada kao nikad pre i posle ugođaj gradske zabave upotpunjavala i obnažena muška tela. Muškarcima je ulaz bio zabranjen, sem ako nisu deo asortimana, odnosno "posluge".
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/p...e-dugo-opstala-ali-su-protiv-bludnica/mf133z2

Nekad je sve ovo bilo u nadležnosti gradova, pa su gradski oci to u nekim periodima puštali. Najviše u 19. veku. E sad moje pitanje - ako bi i danas gradovi mogli da odlučuju o tome da li biste prihvatili ovakve ustanove da budu legalne u našem gradu?
 

Владан

Buduća legenda
Poruka
30.970
Легализацијом би жене биле више заштићене у сваком погледу. Прво биле би регистроване и стаж би им ишао, здравствено.. Друго не би их тукли макрои. Имали би своја права и већу слободу.
 
Poruka
6.977
Prostitutke zlostavljaju musterije, tuku, ucjenjuju i pljackaju ih. Sve su tamo zbog leba bez motike. Kasiraju po 150 eura na sat i prst u uvo. I nitko ih ne prisiljava da prime bas svaku musteriju, vec mogu i zatvoriti vrata.
Znaci, obavezno treba regulirati i zastititi ih zakonom, to nije upitno, ali i opaliti im ogroman porez na dzabalebarenje i lagodan zivot u luksuzu.
 
Poruka
18.431
Nekad bilo u Somboru

ISTORIJA, OBZORJA PROŠLOSTI
SLATKI ŽIVOT STAROG SOMBORA
Jedan od unosnijih poslova u Somboru, od druge polovine 18. do prve polovine 20. veka, bila je prostitucija. Kapaciteti somborskih „slatkih kuća“ (bordela ili kupleraja) obično nisu bili dovoljni da podmire sve zainteresovane jer Sombor je bio u ono vreme značajno mesto i županijsko središte , sa dve velike kasarne. Registrovanih javnih kuća bilo je nekoliko, a osim njih postojale su i gostionice koje su imale dozvolu za bavljenje prostitucijom. Bilo je mnogo pojava nezvanične prostitucije po manjim gostionicama, posebno u krčmama izvan grada, a potrebe ove vrste ugledna i imućna somborska gospoda obično je rešavala uz angažman raznih “tetkica” (zapravo kupler-majstorica), koje su im podvodile svoje mlade “rođakinje”.
.....
Neposredno po oslobođenju Sombora u Drugom svetskom ratu partizanske vlasti su, u duhu novog vremena i ideologije, naredile da ovdašnje bludnice i prostitutke budu ošišane do glave i poslate u okolna sela, u prve zemljoradničke zadruge, na posao muže krava. Ipak, prostitucija nije ugašena, pa je jedna od ilegalnih posleratnih javnih kuća radila u Pariskoj ulici (kuća br. 5), a povremeno se javljala i u hotelu „Sloboda“. O tome je, krajem šezdesetih godina 20. veka, objavljen niz natpisa u beogradskim „Večernjim novostima“, zbog čega je njihov somborski dopisnik 1969. g. bio isključen iz Aktiva novinara Sombora i Apatina.
SLATKI ŽIVOT STAROG SOMBORA – Ravnoplov
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.