Борба са вишком килограма...

Оно што много мучи младе и тинејџере али не само њих. Са гојазношћу се бори велики број људи на свету, и тај број је у порасту.

Ја сам за пример као клинац био поприлично гојазан, и онда када су у шестом, седмом разреду кренуле девојке, мувања, дрпавања тада сам смршао и почео да билдујем. Многи нажалост оду у екстрем па заврше са дијагнозом анорексије и булимије.

Имао сам другарицу из средње која је била буцка али ненормално лепа девојка. Она је почела да се изгладњује и много оштетила своје здравље.

То се одразило и на њен физички изглед и скроз је "пропала", изгледала је врло болесна и уморна. Мало мало па би пала у несвест... :(
Izbegavaj narucivanje hrane, tj junk food, izbaci sve sto ima mnogo secera, nikako gazirane sokove, i ove bustere, sve to dize
kalorije nenormalno... samo izbacivanje koka kole moze da ti skine jedno 10 kila...

Zamena za hleb koja se koristi u svetu, pirinac i kuvani krompir...moze i peceni...
Krompir iako lici na hleb uopste ne deluje isto na organizam, bar meni..

Pirinac je hleb azije, lako se sprema jer se ne kuva nego se razduva, tj upije toplu paru i toplu vodu...
Pravi manje problema stolici, ali ne resava sto posto.

Azijati na Tajlandu su izuzetno mladog izgleda, ali imaju jaka pravila, npr nema nista od mleka...uvek imaju one svoje kozice bar dva komada u jelu i povrce..po meni su losi kuvari, cesto jedu rizoto i od mesa neki sos, a rizoto je lak, pojedes ga i odmah radis dalje, nije kao kilo pecenja ili kilo podvarka...

Koriste jedno jaje u svojim corbama supama, ali ne jedu jaja ovako...nego im slaba supica pa krljnu jedno jaje...a tu su im testenine u tim supicama..

Koriste pohovanu piletinu , zato da se ne oseti koliko je pokvarena od esherije dok jos nije pohovana...Zadivljujuce je kakvu piletinu jedu i jos su zivi...

Smanjiti hleb kuvanim krompirom je lako , bar meni , ali nemam potrebu , ali da imam to bih uradio...ili rizotom, takodje je lako...
Tajlandjani rizoto spremaju tako sto je skoro gotov pirinac samo podgrejan mikrotalasnom...

Imaju kulturu podele rada u ishrani , to znaci zbog toplote ne hrane se sami nego kupuju gotovu hranu od svojih komsija..
Kod nas to nije popularno...a bilo je u socijalizmu...

Back