Quantcast

Boravisna viza za nemacku

Dragan Marijin

Obećava
Banovan
Poruka
94
Partner mi je u nemackoj sa radnim hrvatskim papirima na godinu dana. Zanima me kako mogu ja da budem sa njim. Znam da je potrebna boravisna viza kao turista mogu biti 90 dana a to mi ne odgovara
Ćao,
Ako on ima posao i stan potrebno je da kupite voznu kartu i da taxisti kažete da ponese vaše stvari do stana. Kada se odmorite odete u opštinu kod matičara i napravite (Partnerschaftsvertrag ili Gemeinschaftliche Leben) prednost u tome niko ne sme da te tera na posao sem toga puno povoljnije nego sklapanje braka. Onda sa tim papirom idete u Integrationsamt tzv Ausländeramt i preko njega potraži EU vizu. Prednost sa njom da si EU građanin dok sa hrvatskom imaš pravo boravka samo 6 meseci.
 
Top