Boračke penzije i za četnike i učesnike rata ’99?

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
79.243
ЖИВ ЈЕ ДРАЖА,
УМРО НИЈЕ,
ДОК ЈЕ СРПСТВА,
И СРБИЈЕ!

Гумењак, Кеш и остали Кроати на апаратима!!!

BEOGRAD – Pogodnosti iz predloga novog zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, odnosile bi se na učesnike svih ratova – zaključno sa NATO bombardovanjem 1999. godine, pišu današnje „Večernje novosti“.

Kako navodi list, u te pogodnosti spadala bi mesečna primanja, penzije, invalidnine, dodaci za negu, jednokratna novčana pomoć, besplatna rehabilitacija i oporavak, povlašćena vožnja, besplatno putovanje i za pratioce, finansijske dotacije za vozilo, besplatne sahrane i još mnogo prinadležnosti imaće borci, ratni invalidi i njihove porodice i potomci.

Novi zakon tek treba da prođe skupštinsku proceduru i mogao bi da stupi na snagu 1. januara 2020. godine.

Kako je rečeno u ministarstvu za rad, socijalna i boračka pitanja, reč je o radnoj verziji zakona, a u toku je pribavljanje mišljenja i saglasnosti drugih nadležnih organa.

Ukoliko bude usvojen, ovaj zakon bi trebalo da bude osnovni dokument koji će obezbediti mnoge povoljnosti za sve ratnike (u pojedinim slučajevima njihovu rodbinu i potomke) – od balkanskih ratova do NATO agresije 1999. godine, kao i za one koji učestvuju u mirovnim akcijama pod zastavom UN.
Ovim zakonom će biti obuhvaćeno i oko 36.000 boračkih penzionera, navode „Novosti“.

„Posle mnogo decenija sklopljen je politički konsenzus, pa zakon obuhvata sve ucesnike ratova, poput partizana i četnika, ali i pripadnika vojske kraljevine Jugosalvije od 6. do 17. aprila 1941. godine. Priznaju se učesnici Ravnogorskog pokreta od 17. aprila 1941. do 15. maja 1945. godine“, piše list.

Kako se dodaje, najveća novina su učesnici u oružanim sukobima SFRJ od 17. avgusta 1990. godine, kao i 27. aprila 1992. godine. Tu su konačno i oni koju su branili SRJ tokom NATO bombardovanja od 24. marta do 26. juna 1999. godine.

(Tanjug)

%C4%8Cetnici%2C_domobrani_i_usta%C5%A1e_zajedno_piju.jpg

Kao ucesnik rata 99 mislim da je u redu da mi koji smo bili dole na Kosovu dobijemo penzije.

Ali da se isprave i neke druge nepravde. Na primer, lekarski pregledi. Za 20 godina mi koji smo najvise zapraseni uranijumom nismo dobili nijedan poziv za lekarski pregled. Nikada nismo dobili ni podatke sa dozera koje smo svi nosili koliko smo ozraceni. To se krije 20 godina...

Kao ucesnik rata 99 mislim da je u redu da mi koji smo bili dole na Kosovu dobijemo penzije.

Ali da se isprave i neke druge nepravde. Na primer, lekarski pregledi. Za 20 godina mi koji smo najvise zapraseni uranijumom nismo dobili nijedan poziv za lekarski pregled. Nikada nismo dobili ni podatke sa dozera koje smo svi nosili koliko smo ozraceni. To se krije 20 godina...

А ти 20 година чекаш позив да би отишао код лекара?

А што сам не одеш код лекара, него чекаш да те он позове?

Је л' и кад ти се ебе, ти чекаш да те риба позове?

ЖИВ ЈЕ ДРАЖА,
УМРО НИЈЕ,
ДОК ЈЕ СРПСТВА,
И СРБИЈЕ!

Гумењак, Кеш и остали Кроати на апаратима!!!

BEOGRAD – Pogodnosti iz predloga novog zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, odnosile bi se na učesnike svih ratova – zaključno sa NATO bombardovanjem 1999. godine, pišu današnje „Večernje novosti“.

Kako navodi list, u te pogodnosti spadala bi mesečna primanja, penzije, invalidnine, dodaci za negu, jednokratna novčana pomoć, besplatna rehabilitacija i oporavak, povlašćena vožnja, besplatno putovanje i za pratioce, finansijske dotacije za vozilo, besplatne sahrane i još mnogo prinadležnosti imaće borci, ratni invalidi i njihove porodice i potomci.

Novi zakon tek treba da prođe skupštinsku proceduru i mogao bi da stupi na snagu 1. januara 2020. godine.

Kako je rečeno u ministarstvu za rad, socijalna i boračka pitanja, reč je o radnoj verziji zakona, a u toku je pribavljanje mišljenja i saglasnosti drugih nadležnih organa.

Ukoliko bude usvojen, ovaj zakon bi trebalo da bude osnovni dokument koji će obezbediti mnoge povoljnosti za sve ratnike (u pojedinim slučajevima njihovu rodbinu i potomke) – od balkanskih ratova do NATO agresije 1999. godine, kao i za one koji učestvuju u mirovnim akcijama pod zastavom UN.
Ovim zakonom će biti obuhvaćeno i oko 36.000 boračkih penzionera, navode „Novosti“.

„Posle mnogo decenija sklopljen je politički konsenzus, pa zakon obuhvata sve ucesnike ratova, poput partizana i četnika, ali i pripadnika vojske kraljevine Jugosalvije od 6. do 17. aprila 1941. godine. Priznaju se učesnici Ravnogorskog pokreta od 17. aprila 1941. do 15. maja 1945. godine“, piše list.

Kako se dodaje, najveća novina su učesnici u oružanim sukobima SFRJ od 17. avgusta 1990. godine, kao i 27. aprila 1992. godine. Tu su konačno i oni koju su branili SRJ tokom NATO bombardovanja od 24. marta do 26. juna 1999. godine.

(Tanjug)

E to, novi paraziti na državnom proračunu, tko se tome ne bi veselio... :hahaha:

Svi u penziju, novi moto za rješavanje gospodarskih problema...

Svakako da treba zakonom obavezati sve ucesnike ratova na redovne sistematske preglede, jednom godisnje.

To je osetljiva grupa stanovnistva u svakom smislu.

Истина.

Видиш како је нашем колеги Тзару овај уранијум спржио мозак.

- - - - - - - - - -

E to, novi paraziti na državnom proračunu, tko se tome ne bi veselio... :hahaha:

Какве си ти привилегије избоксовао од државе као ветеран тзв. "домовинског рата"?

]А што сам не одеш код лекара, него чекаш да те он позове?

[/B]

Је л' и кад ти се ебе, ти чекаш да те риба позове?

Šta će me zvati,ja njemu rekao jednom ''ja sam se doktore od onog uranijuma uštavio načisto i stekao imunitet na sve bolesti...nijedan me virus ne napada,bakterije,ma ništa...kad riknem biću ko balsamovanz:mrgreen:...pregledaj one kojima je frka,meni više niko ništa ne može a i ne treba mi ništa...''

Какве си ти привилегије избоксовао од државе као ветеран тзв. "домовинског рата"?

Apsolutno nikakve, ne želim ništa, ja se nisam borio za pare...

A oni koji nisu baruta omirisali, i skrivali se po podrumima kad je bila mobilizacija, su danas najglasniji i najveći borci, i invalidi, i ptspovci, i članovi udruga, i glume velike heroje, i šta ti ja znam šta sve ne...

Apsolutno nikakve, ne želim ništa, ja se nisam borio za pare...

A oni koji nisu baruta omirisali, i skrivali se po podrumima kad je bila mobilizacija, su danas najglasniji i najveći borci, i invalidi, i ptspovci, i članovi udruga, i glume velike heroje, i šta ti ja znam šta sve ne...

:hahaha:
I sad ''opravdano'' oće penziju...

Vazda bilo...imali su od koga da nauče.''glavni partizan'' iz mog kraja je ceo II Sv.rat proveo krijući se po zemunicama i šumama,borbu i Nemce video nije al' se zato posle rata izborio za svoja prava...penzijetinu,stančugu,..privilegije,poznanstva...sve je mogao ''da ti završi'' preko svojih ''ratnih drugova''...
Svi su znali da je lažov al to niko nije govorio glasno...

Прво питање ко све у Србији прима пензију и Зашто ???

Још једном то питај, и бићеш етикетиран као режимлија копји краде пензије.

Бај д веј, сигурно макар 10 посто од пензија које се исплаћују нису на фер начин стечене.

- - - - - - - - - -

Углавном оне највише.

ma dobro to............nego ocul ja moci da inkasiram sve zaostale penzije od mog cukun-cukundede Trbislava koji je pre 200 godina kao turski janjicar spalio celo selo podno Jastrebca i pobio na desetine srpskog zivlja............................mislim IPAK JE BIO SRBIN I BORIO SE (nije vazno na cijoj strani), pa mislim da je zasluzio NACIONALNU penziju kod srpskog naroda. ..................KAO I ONI CETNICI KOJI SU ZAKLALI MOJA DVA UJAKA DOK SU MIRNO SAKUPLJALI ZETVU LETA 1944............

Још једном то питај, и бићеш етикетиран као режимлија копји краде пензије.

Бај д веј, сигурно макар 10 посто од пензија које се исплаћују нису на фер начин стечене.

- - - - - - - - - -

Углавном оне највише.

Где си се ти препознао Мраки?

Svakako da treba zakonom obavezati sve ucesnike ratova na redovne sistematske preglede, jednom godisnje.

To je osetljiva grupa stanovnistva u svakom smislu.

Država treba da omogući detaljne lekarske preglede sendvič-botovima
Više psihijatarskih analiza na trošak budžeta
A penziju nek im iz svog džepa da Vučić.

- - - - - - - - - -

A penzije za njihove jatake, za one koji su saraddjival sa njima a nisu pusku nosili?z:lol:

A to nemoj ništa da te čudi ko će sve biti na spisku.
Biće tu poduži spisak starleta...

- - - - - - - - - -

Где си се ти препознао Мраки?

Kako te nije sramota da se tako obr@ć@š mr@čku?
On je gledao svaki dnevnikov dodatak
i zapisivo tok dešavanja.

Država treba da omogući detaljne lekarske preglede sendvič-botovima
Više psihijatarskih analiza na trošak budžeta
A penziju nek im iz svog džepa da Vučić.

- - - - - - - - - -

A to nemoj ništa da te čudi ko će sve biti na spisku.
Biće tu poduži spisak starleta...

- - - - - - - - - -

Kako te nije sramota da se tako obr@ć@š mr@čku?
On je gledao svaki dnevnikov dodatak
i zapisivo tok dešavanja.

Hoce li moci da se dobije penzija sa dva svedoka kao ucesnik rata kod Josipa Broza?

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/74/%C4%8Cetnici%2C_domobrani_i_usta%C5%A1e_zajedno_piju.jpg

Resistance, also called Underground, in European history, any of various secret and clandestine groups that sprang up throughout German-occupied Europe during World War II to oppose Nazi rule. The exact number of those who took part is unknown, but they included civilians who worked secretly against the occupation as well as armed bands of partisans or guerrilla fighters. Their activities ranged from publishing clandestine newspapers and assisting the escape of Jews and Allied airmen shot down over enemy territory to committing acts of sabotage, ambushing German patrols, and conveying intelligence information to the Allies. The resistance was by no means a unified movement. Rival organizations were formed, and in several countries deep divisions existed between communist and noncommunist groups. Initially, the communists took a pacifist line, but, after Germany’s invasion of the Soviet Union in June 1941, they joined the underground and in some areas became dominant in it. In Yugoslavia the Serbian nationalist Chetniks under Dragoljub Mihailović and the communist Partisans under Josip Broz Tito fought each other as well as the Germans...

https://www.britannica.com/event/resistance-European-history

Back