Bora Đorđević u bolnici na kiseoniku

Ma da, mogao je da srbuje i navodi ljude na rat. I posle svega se preseli za slo. Bljakić
Kad je on navodio ljude na rat?
Gluposti.I da je htio, jedan pjevac ne moze navesti ljude na rat.
Na rat navode iskljucivo politicari.
A ja ga cijenim jer je jedan od rijetkih koji je u toku rata dolazio kod nas i pjevao i to besplatno.
A nije da smo imali neku zabavu.

Za razliku od vas, SNS botova, naravno da se nisam prodao :)

Odavno je rečeno da rob više mrzi slobodnog čoveka nego svog gospodara :)
Nisam tacno razumjela koga je Bora podrzavao i kome se prodao?
Kad je Srbima bilo najteze on je bio na srpskoj strani.
A on nije politicar i nema tu moc da promijeni bilo kakve tokove dogadjaja.

Tvoja svaka rečenica : 'Vi SNS botovi'!
Botovi ili ne, žive u svojoj zemlji zajedno sa svim narodom u dobru i zlu, nisu sklonili doope pa sa daljine pametuju, rovare, burgijaju!

Slobodan čovek živi normalno, uživa u svojoj slobodi, ne hvališe se glupostima već tiho uživa.
Ali pazi,za Vucica je,koliko znam glasala vecina Srba,jer ne bi bio tu gdje jeste,zar ne?
A smeta sad Bora ako ga podrzava?
Uostalom,njegovo je pravo da podrzava koga hoce,a nase koga mi hocemo.
Htjeli ste demokratiju,zar ne?

"Oće da se ocepe bečki konjušari.
Pa, neka se ocepe, šta će nam, u stvari.
Oće da se ocepe bečki kočijaši.
Pa neka se ocepe, kad nisu naši.

Zbogom lipicaneri i Postojinska jamo, Bohinji i Bledovi, koji ću tamo.
Zadržite Triglave i brda kod Kranja, planinare, smučare i ostala sranja.
Pa veselo jodlujte i igrajte šotu, ne treba mi ništa vaše u životu.
Daćemo vam Kardelja, to je vaša loza, daćemo vam Krško i Josipa Broza."

Decembar 1989, dvonedeljnik Duga

Je l' beše živi u Ljubljani sa bečkim konjušarima ili...?
Nista nije pogrijesio.

Ali, pazi, nisu oni teli da se odcepe tek inako, već su rekli Evropa zdaj, tj odmah. Ali ovde su bili potpuno nezainteresovani za evropsku zajednicu, ovde su hteli sa rusijom. Ja nisam videla šta su drugo i mogli.
No ajde da kažemo Bora je uskočio sebi u dupe, to je svima nama nauk da pazimo šta pričamo, može nam se upravo desiti ovo što i njemu. Nikad se u životu ne zna. Pouka.
A Srbi koji nisu htjeli da se "otcepe tek onako" iz svojih razloga,nisu imali pravo na "neotcepljenje"?
Ista pravila izgleda ne vaze za sve.

To su pricice za malu decu...Nacionalizam je soft nacizam...Svaki nacionalizam je takav i samo je potrebno vreme i potrebne su okolnosti da on pokaze svoje lice....Niko ne kaze za sebe da je nacista, a da li ih nema? Ima ih itekako, prikriveni su ovakvim pricama, a u sebi itekako nepodnose drugacije...Doduse ne moramo ih nazivati nacistima, cesto se to zloupotrebljava, ali sovinisti su u najmanju ruku...
Ne lupetaj!

Šovinisti i autošovinisti koji besne na jedno obicno pitanje zbog cega se ne odsele tamo gde vole.da budu,gde smatraju da im.je.mesto kad vec imaju toliko tame u sebi koju pogresno usmeravaju na samounistenje.
Zašto bi prepustili mesto u kom su rođeni ljudima, većinom došljacima, da vode lošu politiku? Zar to nije neki poraz? Zašto bih otišla negde kad sam rođena ovde? Ne razumem..

A Srbi koji nisu htjeli da se "otcepe tek onako" iz svojih razloga,nisu imali pravo na "neotcepljenje"?
Ista pravila izgleda ne vaze za sve.
Pa eto, imali ste pravo. I sad se vidi do čega se došlo. Mnogo poginulih, proteranih iz hrv i sa kosova, mi ekonomski zaostali... Hteli ste tako što. A opet okruženi sad nato zemljama i eu. Znači loše strateške odluke. Onog momenta kad je Badinterova komisija rekla da se sfrj cepa po granicama 6 republika, bilo je samoubistveno iči protiv toga. Tačka. I kako da se čovek ne nervira?

Pa eto, imali ste pravo. I sad se vidi do čega se došlo. Mnogo poginulih, proteranih iz hrv i sa kosova, mi ekonomski zaostali... Hteli ste tako što. A opet okruženi sad nato zemljama i eu. Znači loše strateške odluke. Onog momenta kad je Badinterova komisija rekla da se sfrj cepa po granicama 6 republika, bilo je samoubistveno iči protiv toga. Tačka. I kako da se čovek ne nervira?
Znaci,neka komisija tebi kroji sudbinu i ti se slazes sa tim bez obzira na istorijske okolnosti koje ne govore u prilog tome?

Tema...Bora Corba...genijalan tekstopisac,muzicar koji je obiljezio jednu epohu.
Njegov privatan zivot,njegovo politicko opredjeljenje ne treba da nas se tice.
Licno,smatram da su svi politicari u sustini isti,i vlast i opozicija,dva lica iste medalje...jedno obecavaju,a kad dodju na vlast ponasaju se kao i prethodnici ili jos gore.I tako decenijama.A mi sve mislimo kao bice nekad bolje.
Ali oni su i ogledalo naroda.Da je narod bolji i oni bi bili.
Pogledaj primjer ovog mario80.
Izvrijedja me i ispljuva na ovoj temi,nicim izazvan.
A niti me poznaje,niti sam mu se obratila,niti uvrijedila necim.
I takvi se zale na vlast.I takvi kritikuju druge.I takvi pametuju oni bi sve znali samo da im neko da vlast.
Kao oni pijanci ispred prodavnice.
Umjesto da krenu od sebe i pometu ispred svoga praga.
Prvo da se nauce kako se kulturno razgovara,onda da ne bacaju smece okolo,pomazu komsijama u nevolji itd.
I zaista je tacna ona recenica patrijarha Pavla...kad budemo bolji,bice nam bolje.

Poslednja izmena:

Back