Bora Đorđević u bolnici na kiseoniku

Da, da, Mićko moj, živi u Slo sa svojom ženom koja vrlo pozitvno deluje na Boru.Ljubav je čudo!

Što se tiče stihova objavljenih u listu Duga, šta reći osim da su sjajni!!
Tačno pisani u pravo vreme, kako drugačije? :)
Gospodin Borisav je čovek od reči, vidi se i na drugi pogled. Izvređaš Slovence za sve pare i onda odeš da živiš u Emonu kao da se ništa nije desilo.
Da, Borisav je svojevremeno imao sjajne pesme i još bolje stihove pa ću ovde ostaviti onaj koji bi ga najbolje opisao za ovu situaciju - ostani đubre do kraja...

Лично, немам ништа протв да се неко ожени/уда и да живи било гдје, на Мадагаскару, у Гвинеји Бисао... гдје год, али код њега је проблем што је пишао по Словенцима годинама, а онда на крају завршио тамо, то већ не иде.
Kad neko pre rata kaže da neće nikad da izda i da nikad ne bi prešao na stranu neprijatelja budi uveren da će taj sigurno da pređe. Uvek su se poturčavali oni koji su se kleli da neće nikad.

Tvoja svaka rečenica : 'Vi SNS botovi'!
Botovi ili ne, žive u svojoj zemlji zajedno sa svim narodom u dobru i zlu, nisu sklonili doope pa sa daljine pametuju, rovare, burgijaju!

Slobodan čovek živi normalno, uživa u svojoj slobodi, ne hvališe se glupostima već tiho uživa.
Sns botovi su metastaza srbije i kao takve ih treba tretirati.

"Oće da se ocepe bečki konjušari.
Pa, neka se ocepe, šta će nam, u stvari.
Oće da se ocepe bečki kočijaši.
Pa neka se ocepe, kad nisu naši.

Zbogom lipicaneri i Postojinska jamo, Bohinji i Bledovi, koji ću tamo.
Zadržite Triglave i brda kod Kranja, planinare, smučare i ostala sranja.
Pa veselo jodlujte i igrajte šotu, ne treba mi ništa vaše u životu.
Daćemo vam Kardelja, to je vaša loza, daćemo vam Krško i Josipa Broza."

Decembar 1989, dvonedeljnik Duga

Je l' beše živi u Ljubljani sa bečkim konjušarima ili...?
Ali, pazi, nisu oni teli da se odcepe tek inako, već su rekli Evropa zdaj, tj odmah. Ali ovde su bili potpuno nezainteresovani za evropsku zajednicu, ovde su hteli sa rusijom. Ja nisam videla šta su drugo i mogli.
No ajde da kažemo Bora je uskočio sebi u dupe, to je svima nama nauk da pazimo šta pričamo, može nam se upravo desiti ovo što i njemu. Nikad se u životu ne zna. Pouka.

U sloveniji se Bora može osećati prihvaćeno. Starije generacije odrasle u sfrj su nam naklonjene.. provereno, mislim govorim iz ličnog iskustva. A mlađe generacije su tamo u eu i uopšte ih ne zanimamo. Slovenija, rekli su mi, i kad su imali avio flotu nije se govorilo na slovenačkom. Oni su deo onoga čega su hteli biti.
Sigurno mu je tamo bolje. Čak i okoreli snsovci beže odavde 😁

Prvo se sustinski od Jugoslavije odcepila Srbija, svojim novim ustavom koji je postavila iznad jugoslovenskog. Nasi nacionalisti su se poceli okupljati krajem sedamdesetih vec u akademskim krugovima i poceli pripreme o resavanju srpskog pitanja...A taspolozenje je uvek bilo kao sad, antizapadno, sa ljubavlju prema autoritetima, a sa prezirom prema uredjenim evropskim sistemima..Nasa sluzba,mediji, narod, bili su protiv toga i tad kao i danas...Pogledajte samo koliko ljudi se okupio na sahrani onog komuniste Rankovica...I to pazite nacionalista koji su izmastali da on nije bio komunista... Jos u to vreme...
Da ne sirim pricu, Bora nije neki veliki karakteran covek. Ne moze se porediti sa Balasevicem...Alkoholicar...Nacionalista, kakvih je danas puna Srbija...Oni nazivaju citave narode pogrdnim imenima...Slovenci su pokazali svoju velicinu sto ga postuju bez obzira na sve i sto su ga lepo prihvatili...Od njih se moze mnogo toga nauciti...

Slovenija je htela da se odcepi onog trenutka kada im je sfrj zabranila da švercuju tj uvoze stranu robu i prepakuju pa prodaju u zemlji kao vrhunske domaće proizvode duplo skuplje.
Slovenci su vrlo sposobni i pametni ljudi. Najpametniji i najobrazovaniji na Balkanu definitivno. Imam vrlo prijatna iskustva sa Slovencima i volim ih. Srećom pa skoro svi znaju srpski, inače je ona jezičina nemoguća misija da razumeš, pogotovu ako je iz Maribora.

Uzgred nacionalizam,rodoljublje,patriotizam su ljubav prema svojoj drzavi.
Šovinizam mrznja prema svakoj.
To su pricice za malu decu...Nacionalizam je soft nacizam...Svaki nacionalizam je takav i samo je potrebno vreme i potrebne su okolnosti da on pokaze svoje lice....Niko ne kaze za sebe da je nacista, a da li ih nema? Ima ih itekako, prikriveni su ovakvim pricama, a u sebi itekako nepodnose drugacije...Doduse ne moramo ih nazivati nacistima, cesto se to zloupotrebljava, ali sovinisti su u najmanju ruku...

Back