Bora Đorđević u bolnici na kiseoniku

Nekada sam voleo da ga slusam, bio sam mlad (i zelen). Dobri su bili, sirovi rok, odlicni muzicari, prljavi tekstovi.
Kasnije sam uvideo koliko je u stvari veliki udeo u pesmama bio Cuturin i Bajagin, pre svega sto se tice komponovanja. Tu je Bora bio prilicno tanak oduvek. Sto se tice tekstova, tu je bio jak i mogao je da ubode odlicno poentu, mada je imao i skart tekstova, pogotovo na albumima posle Labudove Pesme. Mogao je stane tada i da ostane legenda. Kada kazem da stane, da ne snima dalje i da se ne pravi pametan mesajuci se u politiku. Ovako je napravio od sebe dzak za udaranje i sad na samom kraju ga vise ljudi mrzi nego sto ga voli... Los karakter, sta li je.

Mada, lako je onima što su ceo život ćutali i nisu se mešali u politiku koja nas realno svuda okružuje, oni prođu neokaljani i svima lepo.
Upravo to sam i ja pomislila.
O politici ne treba pricati jer ces se uvijek nekome zamjeriti.
Bora je ono sto je rekao,rekao tacno,druga stvar je sto se to nekima ne svidja ili sto nije rekao ono sto oni misle da je trebalo da kaze.
A i on ima pravo da se predomisli ili da bude u zabludi,kao i svi mi ostali.
Kao sto sam rekla,meni je Oliver D.veca ljiga iako je "principijelan".

Bora je ono sto je rekao,rekao tacno,druga stvar je sto se to nekima ne svidja ili sto nije rekao ono sto oni misle da je trebalo da kaze.

Ma, mi smo kao društvo generalno jako pukli zbog svega ovoga, jer sad ako kažeš za nešto što vlast uradi da je ok, ti si automatski neprijatelj i sve si loše. Moraš nešto birati strane...

I inače svi mi smo bezgrešni, nikad nismo podržavali nikoga ko je na kraju ispao loš... Zato imaš i masu onih koji kao "ne podržavam ja nikoga, aaaaali", jer neće javno da kažu za koga su, jer kad se ti ofiraju oni ostaju netaknuti.

Evo, lično obožavam pesme Olivera, čak su mi omiljene, ali mi on kao ličnost nije blizak.

Malo njih je to uspelo. Cak je i Bajaga imao svoje momente... Zdravko Colic je uspeo da ostane van svega toga, od Hrvata Dado Topic, mozda ima jos neko.

Zdravko Čolić je bukvalno tip koji je proživeo takav život da ga boli ceo ku*ac, ako mene pitaš.

Vole te žene cele Juge praktično, lep si, popularan si, taj zna što se rodio.

Zdravko Čolić je bukvalno tip koji je proživeo takav život da ga boli ceo ku*ac, ako mene pitaš.

Vole te žene cele Juge praktično, lep si, popularan si, taj zna što se rodio.
Pa opet je izbegao srbovanje ili podrzavanje odredjenih politicara. Pametan covek.

Sto se Dade tice, znam da je devedesetih dolazio u Srbiju i svirao, ja sam ga oko 2000. gledao uzivo.

Evo, ovde je izjavio da su Đilas i Šolak naredili povlačenje vojske i policije sa Kosova i Metohije u junu 1999.

1724678772196.png

Чему наводници? Оливер је овдје увијек био веома слушан, могао је напунити не Маракану него аеродром на Батајници кад год хоће, али није хтио.
Тереза је, на примјер, Србе мацкала гoвнимa све у шеснаест, а онда дошла да у Београду пјева „Пријетељи стари, гдје сте?” и, наравно, за то узме кинту.

A jetru na VMA, da se ispita kako je izdrzala toliko? :D
Црњак, али добар.
Да се подсјетимо и да је Бора основао ПОП (Партија обичних пијаница) којима је симбол био срК и чеПић. :lol: Кад га је тад пред предсједничке изборе неко упитао хоће ли се и он укључити у ту трку јер као сад има и партију, рече: „Нисам блесав, па Срби су луди, пријавим ли се изабраће ме, и шта ћу онда?” :mrgreen:

Чему наводници? Оливер је овдје увијек био веома слушан, могао је напунити не Маракану него аеродром на Батајници кад год хоће, али није хтио.
Тереза је, на примјер, Србе мацкала гoвнимa све у шеснаест, а онда дошла да у Београду пјева „Пријетељи стари, гдје сте?” и, наравно, за то узме кинту.
Zato i navodnici..principijelan gdje nije trebao biti.
Principijelan u tome da ne pjeva "omrazenoj" srpskoj publici.
Zbog cega?Sta su mu to ti ljudi skrivili?
A navodno nikog ne mrzis.Kad ne mrzis,cemu onda takvo ponasanje?
Ili ipak mrzis,ali casno i principijelno.
Meni je pao u ocima.Cak mozda i vise nego Tereza.

Zato i navodnici..principijelan gdje nije trebao biti.
Principijelan u tome da ne pjeva "omrazenoj" srpskoj publici.
Zbog cega?Sta su mu to ti ljudi skrivili?
A navodno nikog ne mrzis.Kad ne mrzis,cemu onda takvo ponasanje?
Ili ipak mrzis,ali casno i principijelno.
Meni je pao u ocima.Cak mozda i vise nego Tereza.
Тема је о Бори, а ту се Оливер не уклапа ни музиком, ни било чим другим. Само ти хтједох рећи да он није из те црно-бијеле приче, али пошто знам да си тврдоглава женска, овдје ћу се зауставити. :lol:

Gledao sam prije nekoliko dana koncert Zorana Predina. Pričao je, kao Bora, između pjesama. Izveo je jednu Čolinu pjesmu. Rekao je da je ljubomoran na Čolu zbog izgleda, kako ga žene vole. Mislim da se nije šalio.
Imam fotku mene i Predina iz 2005. Imali su turneju kao Lačni Franz. Sjećam se da se sapleo na bini o monitor pa skoro pao. To je bilo u Tvornici Kulture. Pošto sam ja često išao backstage tako smo se kratko družili. Jedna fotka za uspomenu. Sjećam se da sam ga pitao dok je organizatorica nas trebala uslikati "Ko zna kako ćemo ispasti na fotki". A on kaže "Svako ko se samnom slika ispadne dobro" :D
I bio neki bend predgrupa MI 2 ako se sjećam dobro. Ili se piše MI2.

Back