Bora Đorđević u bolnici na kiseoniku

To je poenta. Ne znam što se svelo na politiku i analizu psihološkog profila?!
Šteta što si propustio koncert.
Naprave sjajnu atmosferu. Bora je vrlo duhovit i zabavan na koncertima.
Ponese te atmosfera i energija.
Zato što je on dugo vremena stavljao fokus upravo na to.
Ne možeš iz blata i kanalizacije u koje si svesno i dobrovoljno ušao da gaziš posle po belom tepihu i da se čudiš otkud ti braon tragovi i zašto se ljudi ljute.
Tačno je da je profesionalno bio genije ali sam je to stavio u drugi plan i postao simbol jednog lošeg vremena a mnogi bi rekli i loše politike.

Zašto niko nikada nije pričao tako o Davorinu Popoviću i zašto niko nikada neće o Zdravku Čoliću pričati o politici i psihološkom profilu?
Čak ni Oliver Dragojević koji je imao jasan politički da ne kažem nacionalni stav nije uradio ništa da vređa i omalovažava bilo koga, niti je posle menjao stavove...jednostavno Bora se sam namestio da ga tretiraju ovako. I sad šta je tu je, neće to prestati jer je ima super pesme.

Zato što je on dugo vremena stavljao fokus upravo na to.
Ne možeš iz blata i kanalizacije u koje si svesno i dobrovoljno ušao da gaziš posle po belom tepihu i da se čudiš otkud ti braon tragovi i zašto se ljudi ljute.
Tačno je da je profesionalno bio genije ali sam je to stavio u drugi plan i postao simbol jednog lošeg vremena a mnogi bi rekli i loše politike.
Sve si u pravu.
Da je ova tema bilo gde osim pf Muzika, ne bih reč napisala.
Iritira me što se muzika i pozorište truju politkom.
Svaka tema, ustvari.
Nema gde da se pobegne od te hebene politike.

Zašto bi prepustili mesto u kom su rođeni ljudima, većinom došljacima, da vode lošu politiku?
Протерали сте цивиле Србе из Хрватске и бомбардовали их тад.
Већ 23 дана славите прогон цивила Срба славећи етнички чисту земљу.
Уз обавештења:
Screenshot_20240808-134006_X.jpg

Након свега што се десило знамо се и нема ту сад фолирања.Док сте фини фино ако нисте очекивано.
Спремни да заштитимо себе и своје
научили смо на омашкама предака.
У циљу самоодбране и очувања свега.
А у исто време агресија како вам етничку чистоћу нарушавају мигранти.(Има снимака и тога.)
У Хрватској су протерани Срби имали и прадеде и чукундеде.Много генерација Срба уназад је ту живело.Политика вам је да очистите сваки простор где су живели Срби.
Zar to nije neki poraz?
Не дате Србима да се врате на своје и обнове,апсолутно негирате отуђење власништва и то је пораз свих вас јер не може да буде хрватско власништво где је српско век уназад.Још кад стигну нека судска обавештења без права жалбе да су хрвати присвојили неку земљу Срба лажним сведочењима,отето је проклето ту мира неће имати због свега од НДХ до данас.
Zašto bih otišla negde kad sam rođena ovde?
3.8.1995 -7.8.1995.

Не можете мирно да живите на ономе што вам не припада.Тамо где су Српски преци је српско све.
Бора је кроз то протеривање Срба из Хрватске био уз Србе,кроз протеривање Срба из Федерације био у Србе,кроз све са КиМ био уз Србе и наступао је за Србе.
Од момента кад се разболео те неке фејк изјаве и ово остало није он.

Невероватно да ову дискусију имамо тек сад а могла је да буде ту увек.
Човек на апаратима бори се за живот и опет има више пажње од певача.
Актуелних и свих осталих који се убише да дођу до медија и пара.

Poslednja izmena:
Nisi mi jasan ako si se upoznao se sa klasikom i dzezom u 6-toj godini jedino je moguce ako su ti roditelji slusali tu vrstu muzike.
Narodnu muziku kako zovete novokomponovanu u mojoj porodici niko nije slusao uglavnom se slusala klasika i donekle na ovim prostorima poznata pod nazivom starogradska koje sam usvojio, uglavnom klasicnu.
Mozda je to razlog sto sam kasnije poceo slusati "stari rok" uglavnom progresivu, i rok snimljen do 1974, znaci pojedine hard rok grupe kao i bluz, hevi metal, pank, njuvejv...... mi nikada nisu bili privlacni.
Klasicnu muziku i dzez nikada nisam prestao slusati sada samo njih i slusam, kada imam vremena.
Obracam paznju uglavnom na muziku, mnogi tekstovi koji klincima u pojedinoj fazi zivota nesto znace, mislim na rok muziku, sada deluju smesno, jasno mi je da je ona sastavni deo odredenog pravca.
Nisu mi roditelji to slušali nego brat. Koji je puno stariji od mene. Imao je koekciju stotinjak ploča. On je bio tada školski prijatelj sa današnjim piscom Đorđom Matićem. Mislim da je to bio Matićev utjecaj, on je kopao po muzici.
Meni su svi narodnjaci, i novi i stari i starogradske i zabavne. Narodnjak nije samo zvuk nego i mentalitet. Može postojati i na distorziji, znaš kad Bora pjeva 'komšije će da me biju zbog preglasnog "rnr"-a ".... samo što ne stavim palce pod pazuh i zaplešem kolo. Mogli bi i o Dugmetu.
Pazi, RnR i njegovi evolucijski periodi jesu: RNR/ROCK/HARD ROCK/PROG i PSYCH. To je RnR žanar. Rock je skraćeno od RnR, Hard Rock je još buntovniji i slobodniji u kreativnosti, buntu i tekstovima itd.....Ne slušaj samoproglašene stručnjake u muzičkoj industriji i njihove samoproglašene stručanjake kritičare koji desetljećima maltretiraju čovječanstvo svojim subjektivnim stavovima šta je šta. Da bi dobili official definiciju šta je šta, moramo imati javnu raspravu planetarno sa faanovima i muzičarima i dokazima. Ostalo je sve nametanje privatnih stavova pojedinaca koji su radili u medijima i za muzičku industriju i njihovu propagandu. Cilj je radi love izmišljati nazive, tzv žanrove koji ne postoje, da bi u svakom imali nove Beatlese, Stonese itd... da okreću lovu. Ne nasjedaj na te gluposti.

Što se tiče tekstova, kada se govori o ozbiljnim društvenim temama kao što su izmišljeni ljudski kultovi nacije i religije, kao alati manipulacije da ljudi nikada ne upoznaju niti posjeduju same sebe, kao što recimo Motorhead ima na svakom albumu te teme, to je teško poruka i način razmišljanja za klince. Sa tim temama se bavio recimo Nietzsche. To je taj nivo a ne klinčadijski nivo teen ekipe. Druga je stvar što neprijatelji RnR-a kojeg pokušavaju uništiti još od 50tih (religija i nacionalisti najviše), pokušavaju prikazati tu muziku kao dječju muziku i običnu zabavu. Naime, dobro su se potrudili da 80% takvih zaista jesu takvi, ali onih 20% je pravi RnR i ozbiljna stvar sa ozbiljnim temama. OGROMAN je problem kao i ovo što ti pišeš, kako ove prave odvojiti od ovih krivih. Tu muzička industrija i tzv kritičari vrše zločin protiv umjetnosti a ja nemam tu moć da utječem na mase i nisam jedini. To je umjetnost a ne zabava samo, ovih 20% jel.

Muzika, ovisi što tražiš od nje. Možeš slušati Vangelisa i Jarre-a a možeš i Motorhead. Ja imam oboje. SLuže za različite stvari. Neko hoće opuštanje, mentalno putovanje sa tom muzikom kroz svoja sjećanja, neko hoće bunt - društvene teme i adrenalinsku sreću. Ne možeš recimo na svadbi puštati Vangelisa, svi bi zaspali (na mojoj svadbi je prašio samo RnR i Punk). Veselje jest buka, veselje nije spavanje i meditacija. Zato ne shvaćam one koji se nikada nisu veselili, da se nisu nikada odlučili biti bučni. Buka u tom smislu nije ružna, nego lijepa, kao Motorhead.

Klasika ima svoju tu estetiku, kao recimo Vivaldi i godišnja doba, gdje kroz muziku opisuje pa i oponaša ta godišnja doba. To nije muzika koja se bavi društvenim i političkim temama današnjice. A pogotovo ne buntom kao RnR. Ta muzika služi drugoj svrsi. Kao alati koji služe raznima svrhama.
A sasvim je nešto treće pak, što služi za prodaju, gdje kvalitet nije bitan. Tu je kriva industrija i mediji. Muzika treba oslobađati, odgajati, tjerati na razmišljanje. Ovo što je oko nas danas, to nema veze sa vezom.

Скоро сваки дан обележава се сећање на неко од зверстава које су Хрватске Усташе чиниле над Србима и чува се култура сећања.
Европску Унију води Немачка,ништа чудно,то су те западне празнине.Пријављивање немаца за зиг хајловање по платформама на интернету камоли хрвата усташа за србоцид и србофобију.

Исто.

Тачно.

О да,све тачно дух усташтва нисмо решили на време и сад је ту екстремни ислам на сваки могући начин.
Шиптаре је онај злочинац 1945.насељавао на КиМ,Србима није дао да ту буду.Што се тиче муслимана у БиХ:
https://www.politika.rs/scc/clanak/533725/mali-zejtinlik-sarajevo-groblje-vojnici

Надреално колико људи не подноси Бору јер је певао како јесте.И причао то а још надреалније да негирају како неко физички болестан ко зависи од лекова може да буде злоупотребљен.
Thompson i oni koji ga podržavaju, vjeruju da je pobjedila NDH bar posthumno, ili minimum NDH politika. Stepinac je osuđeni ratni zločinac, na 16 godina. A Katolička crkva je komandant, financijer, učitelj, organizator ustaštva. Makneš njih, ustaštvo će se urušiti. Zato je bitno njih maknuti i njihove crkve. Oni odgajaju tako mlade na vjeronauku. Ti mladi su to negdje morai naučiti.
Katolička Crkva. Fotke govore sve:
1724595473786.png

1724595497618.png

1724595540179.png

1724595591918.png

Zašto niko nikada nije pričao tako o Davorinu Popoviću i
Умро пре доступности информација и свега овога,форума.
zašto niko nikada neće o Zdravku Čoliću pričati o politici i psihološkom profilu?
Није ни он Србин,има део хрватски у пореклу ако ћемо реално.
И да,,има доста тога да се пише кад буде време.
Čak ni Oliver Dragojević koji je imao jasan politički da ne kažem nacionalni stav nije uradio ništa da vređa i omalovažava bilo koga, niti je posle menjao stavove...
Није подносио Србе ал' је волео паре,прави Срби у Хрватској нису добро дошли.
Постоји званична верзија
зашто а постоји и незванична.
Реално нико од њих не треба да долази у Србију због онога што у Хрватској причају о нама ако ћемо реално на ту тему.Пар хрвата који су причали како јесте морали су да се одселе,малтретирали су их тамо.
jednostavno Bora se sam namestio da ga tretiraju ovako.
Жао ми је што није променио блиске сараднике на време да остане исти.
Жао ми је злоупотреба јер то није на месту.
I sad šta je tu je, neće to prestati jer je ima super pesme.
Људи су мало прекасно схватили да имају себе јер познати раде за паре.
Много гадно време је дошло.

Bora Đorđević priključen na kiseonik: Muzičaru se pogoršalo zdravlje​

Bora Đorđević nalazi se već 3 dana u bolnici u Ljubljani, a zdravlje mu je veoma narušeno.

Pogledajte prilog 1598131

Bora Đorđević ima problema sa plućima, a njegovo stanje se znatno pogoršalo.

- Stanje Bore Đorđevića se pogoršalo, prima visok kiseonik i nije moguće da se uradi nijedna operacija
- rekao je Bane Obradović, menadžer grupe "Riblja čorba".

- Bora je u bolnici, za 24 sata znaćemo sve. Za sada samo imamo informaciju da je u pitanju jaku upala pluća,
porodica je o svemu obaveštena - rekao je tada Bane Obradović, menadžer grupe.

Naime, na zvaničnoj Fejsbuk stranici grupe "Riblja čorba" izdato je saopštenje o njegovom zdravstvenom stanju.

- Dragi prijatelji, usled narušenog zdravstvenog stanja Bori Đorđeviću su lekari zabranili da putuje i da se izlaže
naporima zbog jake upale pluća kao i pogoršanja sa hroničnom, opstruktivnom bolešću pluća. Naravno, kao i uvek,
pobedićemo bolesti i čim se Bora oporavi vidimo se na novim druženjima.

Pogledajte prilog 1598132

🌺 🌺 🌺
Ode i baka Borislava.

Back