Bora Đorđević u bolnici na kiseoniku

Danas si slobodan da radiš za 500 evra a za hranu ti treba 1000 pa uživaj neoliberalni *****. Srbija je bila samo još jedno tržište koje je trebalo porobiti.
kada se setim rahmetli Slobodana Milosevica i njegove lude zenturace, umno poremecene Mirjane Markovic, socijalista i radikala, setim se tog vremena...tog vremena, po ledjima obisnog naroda, litar benzina 5 maraka, aplata 2 marke...davno bese, ali se ne zaboravlja

Pa eto, imali ste pravo. I sad se vidi do čega se došlo. Mnogo poginulih, proteranih iz hrv i sa kosova, mi ekonomski zaostali... Hteli ste tako što. A opet okruženi sad nato zemljama i eu. Znači loše strateške odluke. Onog momenta kad je Badinterova komisija rekla da se sfrj cepa po granicama 6 republika, bilo je samoubistveno iči protiv toga. Tačka. I kako da se čovek ne nervira?
Ko je Badinter? Gospodar svemira? Ko je on da se iko njemu pokorava? Znaš li ti da ista ta EU danas izjednačava komunizam sa fašizmom? Zanimljivo kako im komunističke totalitarističke granice ne smetaju koje su ucrtane bez da se narode išta pitalo. To je partija, uži krug, ucrtao. Zašto bi se neko tome bez pogovora pokoravao?

Znaci,neka komisija tebi kroji sudbinu i ti se slazes sa tim bez obzira na istorijske okolnosti koje ne govore u prilog tome?
Zašto srpska komisija americi, engleskoj i vatikanu nebi crtala granice? Ako smo kao svi ravnopravni na planeti. Slažem se. Ima ljudi kojima će život određivati neke komisije sa zapada. Takvi da su na vlasti, nestane Srbije dok kažeš keks. Bitno da oni pare potrpaju.

To poslednje mu nije trebalo, ali uopšte.I ja sam se pitala zašto je to uradio. Samo ne relativizuj , nisu nam samo oni oduzeli budućnost. I pre njih, i pre njih , i pre njih. Svi zajedno.
Svi su oni isti?

Nego, ja za razliku od tebe ovde nisam nikoga branio, niti podrzavao.
A i nema pre njih, svi su se slili u saht zvani sns.

Ako nista drugo, kad skinemo ovo barem se odvojilo zito od kukolja, od medijskih licnosti do komsije iz ulice.

Sorry, ali moje iskustvo je drugacije.
Buntovnik sam evo, i sa punih 46 godina isto kao sto sam bio i sa 20, moji pokojni roditelji su bili buntovnici do poslednjeg daha.

A koliko tek ima primera medju poznatima?
Lemmy Kilmister je najbolji primer rokera koji je ikada hodao ovom planetom.

Sorry, ali nema izgovora.
To je točno. Po svemu. Muzika, tekstovi, svjetonazor, imidž..

Svi su oni isti?

Nego, ja za razliku od tebe ovde nisam nikoga branio, niti podrzavao.
A i nema pre njih, svi su se slili u saht zvani sns.

Ako nista drugo, kad skinemo ovo barem se odvojilo zito od kukolja, od medijskih licnosti do komsije iz ulice.
O ima , ima. Jedno sto godina se ne radi u interesu Srbije, a kako stvari stoje - neće se to skoro ni promeniti.

Ja sam sa 6 pevala " Proleće je procvalo". A vidi me sad, slušam džez kad nije naporan.
Od narodnih smo u Zagrebu pjevali samo partizanske i pokoju njihovu u vrtiću, kao "Letovanić" i "Vila Velebita", drugih se ne sjećam. Međutim, kod kuće se to nije slušalo. Moji su pokušali sa Rokerima S Moravu i nekim dječjim trešnjevačkim mališanima, kao i Magazin i Novi Fosili, ali nije išlo. Sa 6 godina osim jazza i klasike, u ruke mi dolazi kazeta na kojoj je miks pjesama prvog albuma Partibrejkersa i Pankrti "Rdeči Album" i to je bilo to. Ostalo je povijest... Sa 7 sam stavljao na gramofon prve ploče tipa "Dečija Pesma" od Discipline, Orgazam "Braćo i Sestre", "Ljubav" EKV, "Kao Kakao" Leb I Sol, Miladojka You Need.... Pazite ove ploče su sve izašle 1987. Skoro svaki mjesec kroz te 80te su izlazile neke jake ploče. Danas je to nezamislivo, mislim da je već bilo nezamislivo 90tih a kamoli danas.

Od narodnih smo u Zagrebu pjevali samo partizanske i pokoju njihovu u vrtiću, kao "Letovanić" i "Vila Velebita", drugih se ne sjećam. Međutim, kod kuće se to nije slušalo. Moji su pokušali sa Rokerima S Moravu i nekim dječjim trešnjevačkim mališanima, kao i Magazin i Novi Fosili, ali nije išlo. Sa 6 godina osim jazza i klasike, u ruke mi dolazi kazeta na kojoj je miks pjesama prvog albuma Partibrejkersa i Pankrti "Rdeči Album" i to je bilo to. Ostalo je povijest... Sa 7 sam stavljao na gramofon prve ploče tipa "Dečija Pesma" od Discipline, Orgazam "Braćo i Sestre", "Ljubav" EKV, "Kao Kakao" Leb I Sol, Miladojka You Need.... Pazite ove ploče su sve izašle 1987. Skoro svaki mjesec kroz te 80te su izlazile neke jake ploče. Danas je to nezamislivo, mislim da je već bilo nezamislivo 90tih a kamoli danas.
To je dečja pesmica. O proleću.
Momčilo , Bora i Rambo - muzika mog detinjstva. Treštalo je sa prvog sprata, moj stariji drug pustao muziku.Imao opasno ozvučenje , čula se muzika tri ulice dalje. :D

To je dečja pesmica. O proleću.
Momčilo , Bora i Rambo - muzika mog detinjstva. Treštalo je sa prvog sprata, moj stariji drug pustao muziku.Imao opasno ozvučenje , čula se muzika tri ulice dalje. :D
E da, zaboravio. Pokušali su i sa Bajagom, album "Sa Druge Strane Jastuka" kad je izašao. Toga se još sjećam dosta dobro. Ali niti to nije išlo baš. Ostalo je nešto u glavi kao "Ti Se Ljubiš", "Džezeri", "Pilule Za Lilule"... bila je neka francuska, pa Dvadeseti Vek... Uglavnom se sjećam i danas tog albuma. Ali nije sjedao.

Back