Bora Čorba pevao sa šalom Hajduka iz Splita

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548

1628755440462.png

bora1[1].jpg

Direktno.rs 12. 08. 2021. 09:54

Bora Đorđević je sa Ribljom Čorbom održao koncert u Celju, a najupečatljiviji trenutak imao je sa navijačima splitskog Hajduka. Neko je iz redova Bori bacio šal hrvatskog fudbalskog kluba, a fotograf Nikola Knežević opisao je anegdotu na svom profilu.

- Ne mogu da kažem da je ovo jedna od najboljih fotografija Riblje Čorbe i frontmena Bore, ali je ovo stvarno raritetna fotografija jednog od najboljih srpskih muzičara koji nosi šal jednog od najboljih hrvatskih klubova, Hajduka iz Splita. Ljudi sa Balkana znaju o čemu pričam. Veoma moćan momenat i u isto vreme ima duboko značenje, muzika ne poznaje granice. Širite ljubav, radost i emociju muzike! To se jedino računa - napisao je Knežević uz fotografije.

Utiske je izneo i hrvatski Musicbox.

- Dvosatni spektakl potvrdio je koliko je ovo važan bend za regionalnu muzičku scenu, a Bora kao frontmen je jedan od najboljih rok kantautora. Uvek spreman na šalu, između ostalog i sa šalom Hajduka oko vrata koji su mu dobacili splitski obožavatelji, i nakon više od 40 godina karijere peva u originalnom tonalitetu, a bend zvuči kao u cvetu mladosti.

1628755594460.png

Đorđević, inače navijač Crvene zvezde, ovim gestom sa šalom odgovorio na ruku pomirenja hrvatskoj publici i fanovima iz Splita, iako su mnogi i danas kivni na njega zbog prošlosti i izjava.

Gost koncerta bio je i Goran Dragić, slovenački košarkaš.

link

Опа, да ли ово значи отопљавање односа на линији Андрићев Венац - Бански двори, у светлу повратка Бајденове Америке на Балкан, а која ће свакако да тражи да види како цвета братсво и јединство?! Јер, знате, Бора Јуха је увек весник промена. Чак шта више, када је требало Србијанске младиће отерати да гину за Славонце, Далматинце и Личане, овај трубадур са омладинских радних акција био је од стране "дубоке државе" ангажован да запева "другачију песму"!

link
Опа, да ли ово значи отопљавање односа на линији Андрићев Венац - Бански двори, у светлу повратка Бајденове Америке на Балкан, а која ће свакако да тражи да види како цвета братсво и јединство?! Јер, знате, Бора Јуха је увек весник промена. Чак шта више, када је требало Србијанске младиће отерати да гину за Славонце, Далматинце и Личане, овај трубадур са омладинских радних акција био је од стране "дубоке државе" ангажован да запева "другачију песму"!
Друже Комшија z:lol: КО и КАДА је основао сплитски 'Ајдук? :mazipsa:

HAJDUK_SPLIT_NOVO.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Bora sarma je dobar muzičar i bend mu je dobar ali je kao čovek nula,slina najobičnija u svakom smislu
ostao bez love, a stari dani slave prohujali...ona mlada radodajka ga pakleno koštala, dva stana u Bg su potrošena na nju...a i pre toga, Bora nije bio neki dobar ekonomista...Era Ojdanić i Miloš Bojanić, dva matora jarca su profesori ekonomije za većinu muzičara

prkosni srbin buntovnik koji se prodao za buđav sendvič,ajte molim vas mani me te budale
Испод неког видеа на јутубу сам прочитао добар коментар о целокупном Борином раду...каже отприлике овако...Бора је једини музичар који је за свог живота успео да уђе у легенду и да из ње изађе...не могу а да се не сложим са тим...текстови су му постали срање, музика му је постала срање, он је постао срање...иначе био је јунак мог детињства, толико сам га волео...

Испод неког видеа на јутубу сам прочитао добар коментар о целокупном Борином раду...каже отприлике овако...Бора је једини музичар који је за свог живота успео да уђе у легенду и да из ње изађе...не могу а да се не сложим са тим...текстови су му постали срање, музика му је постала срање, он је постао срање...иначе био је јунак мог детињства, толико сам га волео...

Jes' da to nije tvoj komentar, ali bravo za napisano, suma sumarum svega oko Bore i cele te priče...

To sam i ja negde čuo i tačno je. Ali, vidi, to tako ide, dok je mlad, misli može i biće svega, poletan, veruje u nešto, peva o nečemu, a onda kako se omatorilo, on samo sve brže i bolje propadao, sada je došao na grane gde je izduvana muštikla, nema nikakvih ideala, živi neki život koji živi i tip iz Stajkovca njegovih godina, više nikom bitan, uticajan, ne možeš od njega ni očekivati ništa bolje. Mene čudi kako je i živ uopšte, sad je još i dobar na šta je ličio ranije.

To sam i ja negde čuo i tačno je. Ali, vidi, to tako ide, dok je mlad, misli može i biće svega, poletan, veruje u nešto, peva o nečemu, a onda kako se omatorilo, on samo sve brže i bolje propadao, sada je došao na grane gde je izduvana muštikla, nema nikakvih ideala, živi neki život koji živi i tip iz Stajkovca njegovih godina, više nikom bitan, uticajan, ne možeš od njega ni očekivati ništa bolje. Mene čudi kako je i živ uopšte, sad je još i dobar na šta je ličio ranije.
imao stvarno dobre pesme...imale su nekog smisla...bilo je tu i velike love, ali je nije sačuvao...vremena se promenila, omatorelo se, izgubili se ideali...treba love za cigare i rakiju, nema džabaka..došao je na nivo stanične *****...daj šta daš, samo da se preživi...ne osuđujem ga, drugačije i nije moglo da se završi

imao stvarno dobre pesme...imale su nekog smisla...bilo je tu i velike love, ali je nije sačuvao...vremena se promenila, omatorelo se, izgubili se ideali...treba love za cigare i rakiju, nema džabaka..došao je na nivo stanične *****...daj šta daš, samo da se preživi...ne osuđujem ga, drugačije i nije moglo da se završi

Cela ta ekipa je isto prošla, pogledaj Milića Vukašinovića, sve ostale, tu i tamo koji dinar, ali se realno vuku kao leševi.

Kada pitaju što je propao rok, pa pojeo je sam sebe, izvođači su sami krivi za to, niko njih ciljano nije uništavao, oni su ti koji nisu izbacivali, oni su ti koji su prodali ideale, navukli se na drogetine, raspali se.

Back