Bor: Utvara na putu

Izgleda da nema nista od tog duha. :)
Nego tu pise postavili lutku na uzvisenju od puta i da vozacima iz daljine izgledalo kao neki duh, ali znam pricu coveka koji je to video pre par dana, kaze da je dosla do njegovih kola i pruzila mu bidermajer, sto lutka sigurno ne moze da uradi, a mislim da je jedan rekao da je cak prosao kroz nju. Moram da proverim, ne znam tacno.

A na RTSu se nalupali u jutarnjem programu onooooliiiiko!:zcepanje:

A ви сте спемни да ескпресно поверујете у све што чујете на телевизији а што има печат званичних институција. Саопштио МУП..мора да је истина. :roll:

А нисте се запитали како су их заправо ухватили? Зашто их држе у анонимности и најважније од свега.. зашто их нису привели и поднели тужбу јер овако испада да свако може качити лукте у венчаници по путевима и тиме доводити људе у животну опасност. А што можемо гарант масовно очекивати у будућем времену ако ан овоме остане. Само су дали идеју многима.

Или пре ће бити да зарад смиривања јавности морали су нешто смислити надајући се да се тако нешто очито не дешава често.

Izgleda da nema nista od tog duha. :)
Nego tu pise postavili lutku na uzvisenju od puta i da vozacima iz daljine izgledalo kao neki duh, ali znam pricu coveka koji je to video pre par dana, kaze da je dosla do njegovih kola i pruzila mu bidermajer, sto lutka sigurno ne moze da uradi, a mislim da je jedan rekao da je cak prosao kroz nju. Moram da proverim, ne znam tacno.

Ljudski mozak je vrlo sklon falsifikovanju prošlosti. Nemoj preterano da veruješ, sem ako nisi čuo lično od tog kome se dogodilo + znaš da nije sklon preterivanju. Lično sam iskusio na svojoj koži kako ljudi prave od muve magarca dok jedni drugima prepričavaju "suvu istinu" al ne bih o tome pričao.... :neutral:

Najveća budala nije onaj koji ne ume da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. -Ivo Andrić.

Ово се односи на све који априори верују да се стварно појавио дух, али се још више односи на оне који мисле да све што каже МУП или нека званична институција је такође истина.

Какво је објашњење у вези тога да та два наводна починиоца "шаљивџије" нису ухапшени и неће бити кривично гоњени? Можда зато што их и нема.

А пази ово "шаљивџије" као да се ради о неком сеоском сабору са неким народним "шаљивџијама" а не некима који су угрожавали туђе животе. Очито прича за широке масе.

Vidi, Ozi, na temi o duhovima sam našla priču jedne forumašice ( ustvari, mislim da je žensko, ako je muško izvinjavam se ) o duhu devojčice koju je videla ona, ali i njena majka. Dete se žalilo na bol u ruci, a cela scena se odvija pored pruge. Dete prelazi, voz prolazi, a od deteta ni traga ni glasa. Da bi posle čuli od meštana da je neku devojčicu pre nekog vremena, na tom mestu zaista usmrtio voz. Na zadnjoj stranici teme Duhovi je ta priča, lako je naći i pročitati, da ne citiram sada ovde.
Dakle, moja razmišljanja - ili su oni jedna otvorena porodica i sasvim je normalno o tim i takvim stvaria otvoreno pričati ( što pak ne verujem, jer onda ovaj primer sa devojčicom nebi bio tako ekskluzivan, već bi bio jedan od primera ); Ili je stvar malo izmišljena ili pak doradjena, preradjena i učinjena zanimljivijom i neizvesnijom no što jeste ( ne znam, ali ću razgovora radi, poći od pretpostavke da ni ovo nije tako, već da je dogadjaj potpuno istinit i da se zaista tako desio baš kako je opisano ); ili su majka i ćerka imale neki valjan, važan i debeo razlog što su o tome pričale, što su to pominjale i što su došle do zaključka da su videle istog duha. Ova mi je zadnja mogućnost, trenutno, najbliža. Ljudi o tome ne pričaju, čak ni izmedju članova iste porodice. To je tabu, a ko o tome priča odmah je etiketiran i posmatran drugim očima.
Dakle, imale su razlog. Duh je bio centar ili pak vrlo bitan faktor u nekom dešavanju. Isto, postoje priče o iznenadnoj pojavi duha u autu, u neposrednoj blizini tzv. crnih tačaka na kolovozu, i neretko se naknadno ustanovi da je duh spasao vozača i sprečio udes. I još dosta ima sličnih primera, u kojima se duh pojavljuje sa odredjenim oblikom, obučen ( kako tkanina može biti duh, e to niko da mi objasni ), skoro pa da se ne razlikuje od živog čoveka. E, tako nešto može odgovarati onome što pričaš u zadnjem pasusu svog posta. To je onaj duh koji je došao tu, pojavio se tu sa namerom i koga opažamo na način na koji si opisao. To je duh koji je tu zbog nas, zbog čovek koji ga je video!
Malo je takvih primera, ili ih je možda i više, ali ljudi se, kako već rekoh, libe da o tome pričaju.
Više je primera da je duh tu iz nekog drugog razloga i da, možda, i ne uspeva da sakrije svoje prisustvo, iako se trudi. To je duh koji je tu "radi sebe samog", da ne kažem baš - nekim svojim poslom. Nit' me čuva, nit' mi pomaže, nit' mi smeta, istini za volju.
A gde se tu uklapa pojava duha u venčanici, sa bidermajerom, iznad puta? :think: Suviše je jasno prikazan, suviše jasno opisan, da bi bio verovatan. Suviše mi sve to miriše da je neko željan 5 minuta medijske pažnje, ili pak da je cilj upravo ono što se dogadja - veća poseta tom mestu i veći pazar i promet. Može biti, a? ;)
Eto, tako ja mislim. I naglašavam - sve je ovo moje mišljenje, moje lično mišljenje, ne neko pravilo, ili bilo šta skinuto sa neta. Moje mišljenje! :ok:

Одлично речено. :ok:
То заправо и нису тако ретке појаве али се као што ти рече крију, јер се не могу тако лако уклопити у данашњи декадентни, материјалистички поглед на свет а који је одавно оставио духовно иза себе зарад матерјалног.

Џаба то што је чињеница да је дух оно што је примарно а да је овај свет око нас заправо појава. Али пустимо то.

Као што рекох, оно Шопенхаурово објашњење је обајснило срж ствари.

А када смо код примера, ја знам један који сам чуо из прве руке од човека из једног села који је ето тако, узгред, споменуо своје искуство у коме је видео свог недавно умрлог оца испред себе на начин као реалну особу. Чак га је и питао "Шта ћеш ту...зар ниси умро?"

Та ситуација, сам човек и разоговор је био такав да није имао никаквог разлога да лаже.

Ето, то је још један пример те врсте...а ко зна колико их заправо има.

Све док рецимо Рејмнонд Муди нији објавио своје дело о искуствима блиске смрти...није се скоро ни знало за тако нешто иако су многи то доживели али чували за себе. Очито је слично и са овим.

Dačić: U beloj venčanici kod Bora je muškarac koji ima psihičke probleme

Beta | 02. 09. 2011. - 13:55h |

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je osoba obučena u belu venčanicu koja je prolazila putem Bor-Zaječar i plašila vozače muškarac koji ima psihičke probleme.

- Načelnik policijske uprave me je informisao da je reč o muškarcu koji ima psihičke probleme - rekao je Dačić.

On je kazao da je siguran da "nije reč o natprirodnim i nadčovečanskim silama, već da je to ljudskih ruku delo".

Nekoliko vozača automobila iz Bora prijavilo je Policijskoj upravi u tom mestu da je na novom putu Bor-Zajecar videlo lebdeću pojavu u obliku žene sa bidermajerom.

Osobe koje tvrde da su videle tu pojavu vozile su se različitim automobilima, a u policiji je rečeno da oni nisu jedini koji su im rekli da su videli tako nešto.

Jedan od očevidaca je opisao da su videli ženu u venčanici koja je držala bidermajer i pružala ga ka kolima.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/27...d-Bora-je-muskarac-koji-ima-psihicke-probleme

A ви сте спемни да ескпресно поверујете у све што чујете на телевизији а што има печат званичних институција. Саопштио МУП..мора да је истина. :roll:

А нисте се запитали како су их заправо ухватили? Зашто их држе у анонимности и најважније од свега.. зашто их нису привели и поднели тужбу јер овако испада да свако може качити лукте у венчаници по путевима и тиме доводити људе у животну опасност. А што можемо гарант масовно очекивати у будућем времену ако ан овоме остане. Само су дали идеју многима.

Или пре ће бити да зарад смиривања јавности морали су нешто смислити надајући се да се тако нешто очито не дешава често.

Prvo,nisam ni jednog trena poverovala u pricu,jer je puna rupcaga!Da si citao od pocetka,video bi moj stav!
Drugo,zasto bi saljivdzije iko privodio,nisu pocinili nikakvo krivicno delo.Danas ako ukrades nesto u vrednosti do 15 000din,nikom nista,jer do te sume se ne smatra kao krivicno delo.To vazi samo u slucaju kradje od privatnog lica,ali ako ukrades salamu u prodavnici,dobices od pandura jos i batine!
Trece,javnost bi vise trebala biti"uznemirena"stanjem nasih sunarodnika na KIMu,a ne lebdecimi lutkama!

Dačić: U beloj venčanici kod Bora je muškarac koji ima psihičke probleme

Beta | 02. 09. 2011. - 13:55h |

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je osoba obučena u belu venčanicu koja je prolazila putem Bor-Zaječar i plašila vozače muškarac koji ima psihičke probleme.

- Načelnik policijske uprave me je informisao da je reč o muškarcu koji ima psihičke probleme - rekao je Dačić.

On je kazao da je siguran da "nije reč o natprirodnim i nadčovečanskim silama, već da je to ljudskih ruku delo".

Nekoliko vozača automobila iz Bora prijavilo je Policijskoj upravi u tom mestu da je na novom putu Bor-Zajecar videlo lebdeću pojavu u obliku žene sa bidermajerom.

Osobe koje tvrde da su videle tu pojavu vozile su se različitim automobilima, a u policiji je rečeno da oni nisu jedini koji su im rekli da su videli tako nešto.

Jedan od očevidaca je opisao da su videli ženu u venčanici koja je držala bidermajer i pružala ga ka kolima.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/27...d-Bora-je-muskarac-koji-ima-psihicke-probleme

A kako je taj psihicki poremeceni muskarac uspeo da lebdi,uz pomoc helijumskih balona?

Jak saobracaj na tom putu!Blago tim momcima kad nisu izgubili smisao za salu u danasnje vreme!Bravo za momke ili psihopatu,sobzirom da od MUPa imamo dve razlicite izjave resenja"slucaja"! I odakle nam tolke psihopate po ulicama,sta rade nase ustanove?

Pa nije ni slab toliko. :) Veliki je to put, jos je nov, za voznju dusu dao. :) Nego stvarno mogli su ljudi da poginu zbog tog glupiranja, a cudno sto ne napisu imena tih ljudi, sta ih kriju sem ako nisu izmislili sve to.

To ti je ono ko za NLO ''meteorološki baloni'' ili isparenja iz močvare
conspiracy-force-ufo-aliens-alien-funny-government-military-demotivational-poster-1226521083.jpg

:mrgreen:

Pa nije ni slab toliko. :) Veliki je to put, jos je nov, za voznju dusu dao. :) Nego stvarno mogli su ljudi da poginu zbog tog glupiranja, a cudno sto ne napisu imena tih ljudi, sta ih kriju sem ako nisu izmislili sve to.

Pa,je l vidis da ima dve verzije rasvetljavanja slucaja?Po jednoj dva brata se zezaju,po drugoj,jedan psihicki poremeceni covek lebdi sa helijumom u dupetu!Pa koga da apse?

Ali isto imaš i sa druge strane- opravdano je sumnjati u verzije vlasti, ali isto tako imaš gomilu ljudi koji na svaki iole čudan događaj, odmah skaču da
je reč o natprirodnom, jednako nekritički kao i oni što odmah usvajaju verzije vlasti, i skaču uopšte se ne potrudivši da se malo raspitaju o činjenicama, nego odmah duh, entitet, sto posto su sigurni...

Jak saobracaj na tom putu!Blago tim momcima kad nisu izgubili smisao za salu u danasnje vreme!Bravo za momke ili psihopatu,sobzirom da od MUPa imamo dve razlicite izjave resenja"slucaja"! I odakle nam tolke psihopate po ulicama,sta rade nase ustanove?
Vozila si tim putem pa znaš da je saobraćaj slab? To je odličan put koji dozvoljava brzu vožnju i skoro da niko više ne ide preko Rgotine...

Back