Booking objavio listu najgostoljubivijih gradova na svetu

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
45.825
Booking je u okviru svojih Traveller Review nagrada predstavio listu manje poznatih destinacija koje se izdvajaju izuzetnim gostoprimstvom.

Svako voli kada stigne na željenu destinaciju i dočekaju ga meštani širom otvorenih ruku.

Booking.com je objavio 13. izdanje svojih Traveller Review Awards, nagrada zasnovanih na utiscima putnika. Ove godine, platforma je izdvojila 10 najgostoljubivijih gradova na svetu, koristeći impresivnih 360 miliona recenzija o smeštaju, aktivnostima i načinu putovanja.

............................

Prvo mesto zauzima Sigirija, drevna stena-tvrđava u blizini grada Dambula na Šri Lanki. Ova UNESCO baština nalazi se u kulturnom trouglu zemlje, a Booking.com je opisuje kao „nezaboravan spoj avanture i spokoja“.

Na drugom mestu je Kazorla, slikoviti gradić na jugu Španije, smešten među planinama Siera de Kazorla, poznat po svojim šarmantnim prodavnicama i strmim kaldrmisanim ulicama. Treće mesto zauzima Urubici, jedan od najhladnijih brazilskih gradova, koji se nalazi u regiji Sera Katarinense.

U nastavku je kompletna lista 10 najgostoljubivijih gradova na svetu:

Najgostoljubiviji gradovi na svetu prema Bukingu:

1. Sigirija, Šri Lanka
  2. Kazorla, Španija
  3. Urubici, Brazil
  4. Taupo, Novi Zeland
  5. Sent Ogastin, SAD
  6. Orvieto, Italija
  7. Manizales, Kolumbija
  8. Kvedlinburg, Nemačka
  9. Ko Lanta, Tajland
  10. Čester, Velika Britanija

Nisam bio ni u jednom od mesta (cuo sam samo za Orvieto) sa ove liste sem u Chesteru, tamo sam cak i spavao jednu noc. Na osnovu mog iskustva sa Chesterom tesko da oni mogu biti na bilo kojoj listi gostoljubivosti, doduse bio sam negde u kisnu jesen pred epidemiju covida u te nije bilo mnogo ljudi napolju (na zidinama nije bilo zive duse tako da je moja supruga iz nekog nerazumljivog straha htela da odmah sidjemo). Secam se da smo bili tu noc u nekom pabu, poprilicno mracna atmosfera je bila, uopste nije podsecalo na pabovsku atmosferu. Jedva smo sacekali jutro da produzimo za Liverpool.
Tako da mi apsolutno nije jasno kako je Chester zavrsio na ovoj listi.

Nisu bili u Sremu bilo koje starosedelačko selo na nedeljnom ručku jbg :lol:
Davno su prosla vremena kad si kao namernik mogao da racunas da ce te neko pozvati na porodicni rucak.
Doduse bilo je nekad dobrih cardi po Sremu gde si mogao zaglaviti na pravi sremski rucak sa domacinskog uslugom i tamburasima na uvce ( seca li se ko Zekinog salasa? Pa Perkov salas, Lugarnica...).

Prvo mesto zauzima Sigirija, drevna stena-tvrđava u blizini grada Dambula na Šri Lanki. Ova UNESCO baština nalazi se u kulturnom trouglu zemlje, a Booking.com je opisuje kao „nezaboravan spoj avanture i spokoja“.

Na drugom mestu je Kazorla, slikoviti gradić na jugu Španije, smešten među planinama Siera de Kazorla, poznat po svojim šarmantnim prodavnicama i strmim kaldrmisanim ulicama. Treće mesto zauzima Urubici, jedan od najhladnijih brazilskih gradova, koji se nalazi u regiji Sera Katarinense.

U nastavku je kompletna lista 10 najgostoljubivijih gradova na svetu:

Najgostoljubiviji gradovi na svetu prema Bukingu:

1. Sigirija, Šri Lanka
  2. Kazorla, Španija
  3. Urubici, Brazil
  4. Taupo, Novi Zeland
  5. Sent Ogastin, SAD
  6. Orvieto, Italija
  7. Manizales, Kolumbija
  8. Kvedlinburg, Nemačka
  9. Ko Lanta, Tajland
  10. Čester, Velika BritanijaI
Iskreno,ni za jednu od ovih destinacija nisam cula.
Mozda su gostoljubivi jer jos nemaju razvijen masovni turizam.

Back