Bolne životne istine

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Elita
Poruka
23.277
..ili (surova) realnost?
Ljudi poštuju i vrednuju novac a ne osobu.
Niko ipak nije iskren u ovom svijetu, svako je dvoličan?
Osoba koju najviše voliš, će te isto naviše i povrijediti.
Ljudi više vole lijep izgled nego lijepa i dobra razmišljanja.
U životu postoje dvije stvari koje nass definišu. Strpljenje kada nemamo ništa i ponašanje kada imamo sve.
Povjerenje znači sve, ali kada se izgubi, izvinjenje ne znači ništa.

Iako nešto od toga na prvi pogled i ne izgleda tako, kad-tad se uvjerimo da je to jedno bolno saznanje ali, ipak istina.
Varijacije postoje, ali to ne umanjuje navedene činjenice. Slažete li se sa svim ovim, ili..?

..ili (surova) realnost?
U životu postoje dvije stvari koje nass definišu. Strpljenje kada nemamo ništa i ponašanje kada imamo sve.

Iako nešto od toga na prvi pogled i ne izgleda tako, kad-tad se uvjerimo da je to jedno bolno saznanje ali, ipak istina.
Varijacije postoje, ali to ne umanjuje navedene činjenice. Slažete li se sa svim ovim, ili..?
Zato i jesmo postali naopaki.Ne vrednujemo prave stvari u osobi,vec koliko mu je dubok dzep i kako je obucen.To nam je nesto najgore sto nam se moglo desiti.Drago mi je sto ne pripadam takvim osobama,jer ipa cenim vise coveka i ljudskost.

..ili (surova) realnost?

Delimično se slažem. Sa ovom boldovanom rečenicom ne mogu. Mislim da još uvek postoje iskreni ljudi. Često njih ne možemo da primetimo jer dominiraju dvolični.

Kako treba da se suočimo sa ovim životnim istinama? Da li treba da postanemo deo te mase koja je neiskrena, kojoj je novac važniji od ljudi, ili treba da ignorišemo te istine, da nas ne dotiču?

Mislim da rešenje nije u ignorisanju ali ni u pridruživanju tim ljudima kojima je novac na prvom mestu, izgled na prvom mestu.

@Neno šta je, po tebi rešenje?

Delimično se slažem. Sa ovom boldovanom rečenicom ne mogu. Mislim da još uvek postoje iskreni ljudi. Često njih ne možemo da primetimo jer dominiraju dvolični.

Kako treba da se suočimo sa ovim životnim istinama? Da li treba da postanemo deo te mase koja je neiskrena, kojoj je novac važniji od ljudi, ili treba da ignorišemo te istine, da nas ne dotiču?

Mislim da rešenje nije u ignorisanju ali ni u pridruživanju tim ljudima kojima je novac na prvom mestu, izgled na prvom mestu.

@Neno šta je, po tebi rešenje?
Djelimično se i ja slažem, pa čak dovodim sebe u sumnju da je to uopšte tačno, medjutim.. neće političari reći da žele vlast, moć i novac, nego da su tu za dobrobit naroda, države.. :roll: neće neko reći ko se ženi i udaje da je presudni motiv novac, bogatstvo..nego naravno "čista" ljubav. Mnogi "iskreni" rodoljubi, patriote se deklarišu na sav glas da bi sve dali za svoju zemlju a ovamo ukradu milione i strpaju u svoj džep. Čelnici sindikata i nekih drugih sličnih društvenih organizacija, koji se verbalno zalažu za bolji položaj svojih članova, ali se u stvari zalažu za što duži ostanak na svojim pozicijama. Iako i ne pomišljamo da priznamo da smo eto takvi dvolični, ponekad nam to pomaže da ostanemo na nekim svojim pozicijama.. Kada bi zaista rekli svoj pravi cilj osim pozitivne slike o nama kao divnim i iskre4nim možemo izgubiti ljubav, vlast, moć, poštovanje.. kada bi do kraja bili iskreni, svijet bi sasvim drugačije izgledao.

Priznaćete da je laskanje mnogo lakše.. što su nam neke osobe bliže, to smo više pristrasni, mada sam uvjweren da je skrenost veoma poželjna u bliskim odnosima.
Problem sa iskrenošću je što iskreni ne govore samo pozitivno već i negativno a osoba koja nam govori uvijek samo pozitivno gotovo sigurno nije iskrena sa nama.
Ne znam šta je pravo rešenje.. ako se ne povinujemo nekim univerzalnim "vrijednostima", shvatanjima i kodeksima ponašanja, ostali bi jedini uspravni pred orkanskim vjetrovima i bili bi samo ogoljele grane bez lišća. Dakle htjeli ili ne moramo se uklapati da ne bi postali samo još jedan "čudak u moru poštenih".
Dakle iako jedno mislimo, mi u odredjenim okolnostima drugačije postupamo iakko time nismo uvjereni da mislimo i radimo nešto loše.

Širok je to pojam a primjera ima bezbroj.. u globalnom smislu pogotovo danas mi zaista živimo u svijetu iluzija i laži. Vi ste naši prijatelji ali mi moramo..ma daj bre, ništa se ne mora osim disati i umrijeti.. kakvo izrugivanje istine i zdravog razuma.

Poslednja izmena:
Ne postoji iskrenost kod politicara ili sefova ili kolega 🙂 .sa kolegama sam zbog interesa i posla sefovi kada im trebas su ti najbolji i najiskreniji prijatelji dok im ne zavrsis posao a politicari se ne zovu djabe politicari.ovako imam par ljudi koji su mi bas bas prijatelji ostali su sve poznanici.novac ?svasta nismo deca uvek te ljudi vredniju oko toga i tako se ponasaju.novac moc isto.iskren sam samo sa par osoba u zivotu privatno ili ovako kada niko ne zna ko sam.
Danas cu biti iskren sa nekim sutra ce taj to da iskoristi protiv mene.
Sa bliskim ljudima isto bolje precutati nesto nego biti "iskren".ljudi su to

Back