Pazi decko (basketnation),
Pokusavam da budem vrlo uctiv sa svojim odgovorima, ali ne znam da li cu odoleti iskusenju da te posaljem na jedno toplo, mracno i moram priznati tesno mesto. (nadam se da kontas na sta mislim, ako ne, pitaj uciteljicu).
Da se razumemo odmah, nisam iz Novog Sada, nisam ni iz Vojvodine, vec iz Kolubarskog kraja, znaci po nekom tvom standardu "SRBIJANAC". Studiram u NS.
To sto ti kazes NE STOJI. Izvini molim te, imao si priliku da kupis ulaznicu i da navijas za SCG u NS. Sto to nisi uradio?
Mozda je to zbog toga sto si ti u stvari jedan isfrustrirani napaljeni klinac koji u slobodno vreme juri nekakve sponzorusice i tezi da jednog dana snimi reklamu za Sprite i zaigra u NBA.
Mozda je to zbog toga sto si neobrazovan, prepunjen predrasudama i sto mislis da ljudi koji zive severno od Dunava i Save nisu Srbi vec nekakvi izrodi.
Mozda mislis da smo mi iz Sumadije, Podgorine, Timocke krajine Srbi a da su svi ostali nekakva mesavina i sta sve ne.
To sto se nasi bizgovi slazu kao rogovi u vreci je druga stvar. To sto po Petrovaradinu setaju sponzorusice, e to je treca stvar.....
U SPENSU nisu bili samo Novosadjani, bilo je tu i Cacana, Valjevaca, Nislija, Suboticana, Somboraca......cela Srbija je bila tamo.
Kada dodjes u Vojvodinu, kada upoznas ljude i kada naucis da cenis nekoga ne po tome da li je Srbin, da li je iz Vojvodine ili iz Makedonije, vec po tome kakav je COVEK onda se javi. Do tada cuti, igraj basket i sanjaj o tome da jednog dana budes drugi Peja Stojakovich......ili sto bi rekli Ameri "dream on". Ljudi kao ti sam doprinose tome da jedni druge zamrzimo i ako do toga dodje bato, veruj mi da cu ja prvi stati da branim VOJVODINU, u kojoj cak nisam ni rodjen, od ljudi kao sto si ti.
Uzgred, Zaratustra, nemoj da lazes ljude ovde. Ko kaze da mi nemamo autonomase? Pa ja sam prvi autonomas i da mogu odvojio bih ostatak Srbije od zmije koja guta nas novac i nase ljude a zove se BEOGRAD. Zivela unutrasnjost dole Beograd. Pokrade nam sav novac. Unutrasnjost hrani Beograd i njegove lenje stanovnike koji su dosli sa ko'ca i konopca i naselili se tamo!!!! Neka svaki deo nase lepe zemlje zive odvojeno od BG-a i neka mu doje samo 10% svog novca, a ne 95% kao do sada. Sta ja imam od tog Beograda? NISTA!!! Imam nekulturu Beogradjana kada dodju u moj grad. Moj grad a i ostali su siromasni jel sve idu u BG. Ma dosta vise! Bravo za Vojvodinu, tako treba i mi ostali da uradimo. Autonomija svima, pa nek Beograd vidi kako ce da zivi!!!
Drugo, Vojvodina jeste doprinela brzoj obnovi Srbije posle pada Turskog carstva. Pa pogledaj gde su se obrazovali svi nasi ljudi i ko ih je pomagao. Odakle je bio Pupin, Dositej..... Da li zaista mislis da bi mogli bilo sta da uradimo da nije bilo srpstva u Vojvodini i juznim delovima Madjarske? Gde je bila prva srpska gimnazija? Gde je srpska Sveta Gora? Gde je srpska Atina??
Ovo nije mesto za ovakve razgovore, ali pun mi je bafer ljudi iz Srbije koji imaju bilo sta da kazu protiv Vojvodine. Rusite Beograd a ne Vojvodinu!
Zivela Provincija!