Boli li ljubav?

Možda je ljubav, u samoj suštini ideal?
Nešto što može da traje samo kratko, kao i sreća - ako je izgubimo onda smo je svesni i spoznajemo je kroz bol i nedostajanje?

Imam drugara.
Bio je ludo zaljubljen u dvadesetim.
I ta devojka mu je preminula, u sred najveće ljubavi, u samom zenitu - izliv krvi na mozak.
Nikada posle nje nije bio sa ni jednom...
Pitanje je da li bi ta ljubav potrajala, da se nije prekinula tada, naglo...

Ali:
Postoji zabluda i raskrsnice, u tom našem traganju.
Često nas zavede Ego?
To koliko smo mi sami voljeni od strane nekog;
Koliko nam se vraća i šta smo naplatili?
Koliko je na kojoj strani tasa, kod slepe Justicije?
Kada Justicija dođe sa svojim povezom, naspram ljubavi koja bi trebala da bude isto?
Ćao, ljubavi - ideš pod mač?

I sta kažu američke agencije za istraživanje javnog mjenja ima li ljubavi?
1. Ако језике човјечије и анђелске говорим а љубави немам, онда сам као звоно које звони, или прапорац који звечи.

2. И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам.

3. И ако раздам све имање своје, и ако предам тијело своје да се сажеже, а љубави немам, ништа ми не помаже.

4. Љубав дуго трпи, милокрвна је; љубав не завиди; љубав се не велича, не надима се,

5. Не чини што не ваља, не тражи своје, не срди се, не мисли о злу,

6. Не радује се неправди, а радује се истини,

7. Све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи.

8. Љубав никад не престаје, а пророштво ако ће и престати, језици ако ће умукнути, разума ако ће нестати.

9. Јер нешто знамо и нешто пророкујемо;

10. А кад дође савршено, онда ће престати што је нешто.

11. Кад ја бијах мало дијете као дијете говорах, као дијете мишљах, као дијете размишљавах; а кад постадох човјек, одбацих дјетињство.

12. Тако сад видимо као кроз стакло у загонетки, а онда ћемо лицем к лицу; сад познајем нешто, а онда ћу познати као што сам познат.

13. А сад остаје вјера, над, љубав, ово троје; али је љубав највећа међу њима.

а шта она чека , њега или се нада ?
Nada se...
Kao oni se vole, samo eto tako on I ne zna da je ona prava za njega ali jeste...
Pre ili kasnije bice zajedno:roll:
Godine su preko 35.
Eto kako iluzije mogu da uniste ljude, jer nijedan nije savrsen kao taj neki sa kojim je provela ukupno oko 8h mozda.
I onda je to nazvano ljubavlju.
Kako ko zeli. Za mene je to neka F dijagnoza.

Back