Boli li ljubav?

Zagledam se u lice tvoje, pa mi dah ponestaje. Riječi tražim da opišem zadivljenost tim pejsazom preda mnom. Kosa tvoja crna kao noć duboka, preko bijelih obraza. Trepuske kao tvoje ja više ne sretoh. Nijesi mi verovala koliko su lijepe,misleci da pretjerujem. Kada ti je pekarka dala kompliment, diveći se njima i tvojim ocima, pogledala si me i blago se nasmješila.

Tvoje lice je mene hipnotisalo. Žena, ljepota njena.

I to kad se kaze ljubav boli
Ne mislimo sada na patnju i suze
Prosto zarad bilo kakve ljubavi mi moramo biti spremni da menjamo sebe, pomeramo granice svog ega zarad i sebe i tog nekoga, bilo to nase dete, projatelj, momak, muz….
Te stvari nisu prijatne jer moramo izaci iz svog komoditeta, i zato i jesu bolne, msm bolne, sad kako vi zaista percepirate bol je drugo pitanje

Nije, draga moja

Čak i dečicu kad gledam pa kad sami onako sa velikom torbom idu u školu nekad mi steže oko srca... Da li će lepo preći ulicu, da li će mu biti dobro, a nekad mislim kad poraste hoću li biti tu da pomognem.. A kad volim nekog slično.
To je briga
To nije ljubav
Ljubav bi bila u tom smislu da osvestis svoju potrebu da brines i da se odupres tim mislima i da delujes suprotno, da iako ti je trenutno bolna pomisao kako ce kada poraste bez tebe, da shvatis da ce bez tebe moci i bez tebe hoce, da im das prostora da odrastu bez tereta nasih briga na plecima
Npr
Pokusah da objasnim plasticno

Percipiram ga svakako 🤗. Ja sam melanholična i pesnička duša 😊😀. Pomalo briga, pomalo strah od gubitka. Kako ko je živeo. Takve probleme i ima. Ja sam u detinjstvu imala gubitke, pa mi strah od gubitka veći. Kako kome. No, definitivno kada neko mnogo znači onsa ništa nije sve jedno i ima puno različitih emocija, pa ponekad i bol.

To je briga
To nije ljubav
Ljubav bi bila u tom smislu da osvestis svoju potrebu da brines i da se odupres tim mislima i da delujes suprotno, da iako ti je trenutno bolna pomisao kako ce kada poraste bez tebe, da shvatis da ce bez tebe moci i bez tebe hoce, da im das prostora da odrastu bez tereta nasih briga na plecima
Npr
Pokusah da objasnim plasticno
Pa sve ja to znam, zar ne misliš? To je jedan aspekt ljubavi, i ta briga.

Percipiram ga svakako 🤗. Ja sam melanholična i pesnička duša 😊😀. Pomalo briga, pomalo strah od gubitka. Kako ko je živeo. Takve probleme i ima. Ja sam u detinjstvu imala gubitke, pa mi strah od gubitka veći. Kako kome. No, definitivno kada neko mnogo znači onsa ništa nije sve jedno i ima puno različitih emocija, pa ponekad i bol.
Procitaj Skot Peka i put kojim se redje ide
Obavezno ako vec nisi

Jeste dobro i pametno i preporučljivo verovatno ovo iz posta @не тражим мужа pa sam i pitala za autora..
Međutim, bliža sam u emocijama, reakcijama i percepciji s ovim što piše @Paula.
Zašto? Smatram da je ljubav u najmanju ruku jedna Nespokojnost, pa s tim u vezi, a odnosi se na decu, dete je kažu 30 %radost a 70 % briga,kažu "stari" .
I tako i ja osećam.
I teško ću se toga rešiti, opet iz Uverenja koja se teško menjaju a ključ su SVEGA.

Ovako ide po REBT i KBT teoriji:
Najstarija su UVERENJA, od njih polaze MISLI, iz misli idu EMOCIJE a iz emocija ide PONAŠANJE.
Primer:
uverenje - svet je opasno mesto
misao-nešto će mi se dogoditi
emocija-strah
ponašanje-beg,izbegavanje

SAD su uveli novu kategoriju "3 F" pre je bilo reakcija na opasnu situaciju FIGHT or FLIGHT.
Dodali su kao treće :FREEZE.
😐

Ljubav boli?
Ne verujem.
Boli raskid ili prevara.
Ljubav donosi leptirice u stomaku.
A posle daje snagu vecu od 100 steroida.
Doduse, mozes i da zaglupis kao 8 magaraca.
Nema veze...jer prava ljubav ne boli.
Ovde, Sokoliću, ima dosta grešaka što logičkih što ostalih

Ne može boleti raskid ako nije bilo ljubavi , pa to uzmimo kao prvo.😀
Drugo, ne donosi ljubav leptiriće već- zaljubljenost(nema ne čemu)
A treće : šta je to prava ljubav, i kako izgleda neprava?

prava ljubav

Valentines Day Love GIF by Dave Gamez

neprava

Animation Pain GIF by francescagaby

Ovde, Sokoliću, ima dosta grešaka što logičkih što ostalih

Ne može boleti raskid ako nije bilo ljubavi , pa to uzmimo kao prvo.😀
Drugo, ne donosi ljubav leptiriće već- zaljubljenost(nema ne čemu)
A treće : šta je to prava ljubav, i kako izgleda neprava?
Kamo srece da znam da ti odgovorim.
Ljubav ne poznaje logiku.
Zaljubljenost je nesto drugo, to je taccno.
Kad bih znao da ti odgovorim, bio bih mudar covek.
A ja to nisam.
Samo sam obican vagabundo.

Back