Bolesnog čoveka doveli u banku na bolničkom krevetu da potvrde identitet

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.029
Teško bolesnog Kineza njegova porodica je gurnula u filijalu lokalne banke na bolničkom krevetu kako bi potvrdila njegov identitet za transfer novca.

Video koji je kružio kineskim društvenim mrežama prikazuje ženu koja se bori da gurne muškarca na bolničkom krevetu u banku u provinciji Šandong nakon što joj je rečeno da je jedini način da se pristupi njegovom nalogu da lično potvrdi njegov identitet.

Uprkos tome što je direktoru banke objasnila da je vlasnik računa hospitalizovan zbog teških zdravstvenih problema, porodici je rečeno da je jedini način da pristupe svom računu da ga lično dovedu tamo. Čovek je bio toliko bolestan da nije mogao sam da se kreće, ali čak ni dokazi o njegovoj hospitalizaciji nisu uspeli da ubede zaposlene u banci, tako da nisu imali izbora nego da smisle način da ga privedu radi potvrde identiteta.

1731537908322.png

Šandong banka je porodici rekla da mogu da dovedu vlasnika računa u kolima hitne pomoći, ali im je bolnica jasno rekla da su njihova kola hitne pomoći dostupna samo za hitne slučajeve u vezi sa zdravljem, a oni sigurno ne mogu priuštiti privatna kola hitne pomoći, tako da je jedino dostupno rešenje bilo da sami guraju bolnički krevet u kome je ležao sve do banke.

Rođacima bolesnog čoveka je navodno bio potreban novac da plate njegovo lečenje, ali ironično, jedini način da se dođe do tog novca bio je da se ugrozi njegov život izvođenjem iz bolnice. Može se videti mlada žena za koju se veruje da je ćerka starijeg čoveka kako se bori da gurne njegov bolnički krevet sve do šaltera bankarskog službenika dok pokušava da ne udari ništa.

Ni ovde ako nemaš ovlašćenje ne možeš podići novac sa tuđeg računa, ništa čudno. Kad se isplaćivalo nasledstvo ujaka svi naši matorci, naslednici su sedeli u kolima dok su bankari obrađivali dokumentaciju i ispali stvarno fer, izneli sve papire napolje da ih potpišu. Istovremeno smo radili i ovlašćenja ko je hteo, mama je pristala naravno, bila pametna žena da se ne drndamo oko procedure ukoliko iznenada umre. Srećom nije umrla još dve godine. Ovi Kinezi su ga baš preterali, mogla je službenica sa spremljenim papirima da dođe u bolnicu ali očito nije dobila keš, tamo bez keša ne možeš ni da kineš. Sve ide uz mito.

mogla je i mom matorom da dođe iz banke u dom ali nije. morao sam da paltim ambulantna kola da ga dovezu do banke. jedina razlika je što ga nisam gurao kroz grad na kolicima
Ma strašno, surovo, pri tom imaš kola ne bi išla busom sigurno. Realno je te stvari bolje uraditi na vreme ali ima ljudi koji su užasno nepoverljivi i odbijaju, tjah svega ima. Posle tate smo mama i ja pričale i ona kaže da će se odreći u moju korist što da dva puta radim ostavinu. Ja joj kažem mama ovo je tvoj stan, ti si gazda, nije važno čije je ime na računima i tako je i bilo. Umrla je u svom krevetu, u svoja 4 zida, negovana, a meni savest mirna.

Back