Da, to sam i pretpostavljao posto imas kalcifikate (*kamenac* kako kazes).
To se zvanicno zove ESWT (sok vejv ) , evo link gde je solidno objasnjeno o cemu se radi (mozes da procitas ako nemas nikakve informacije o tome).
https://www.reumatologija.rs/fizikalna-medicina/shockwave-terapija/ (to je sa sajta jedne od brojnih ordinacija koje to imaju u ponudi).
Radili su mi tu terapiju prvo za desno a kasnije (posle desetak godina) i za levo rame. Prvi put je bilo u drzavnoj bolnici - Klinickom centru Srbije (bez placanja) a drugi put (u vreme korone) u privatnoj reumatoloskoj ordinaciji (tada drzavna ustanova nije primala pacijente zbog korona situacije). Bitno je da ti radi dobar lekar koji je solidno obucen za primenu te metode (posto danas to rade u bezbroj fizikalnih ambulanti gde *terapeuti* i nisu bas uvek kvalitetni). Ja sam tada kada sam morao da radim u privatnoj ordinaciji izabrao bas tu ordinaciju jer je u njoj tu metodu radila ISTA lekarka koja to radi i u Klin. centru Srbije (i koja je verovatno - bar po *serttifikatima* br. 1 u Srbiji za tu vrste terapije).
Malo mi deluje skuplje ova cena - kad su meni to radili (pre 3 godine) u priv. ordinaciji gde sam placao cini mi se da je cena za 1 tretman bila oko 25 eur (radili su mi samo 1 rame) ... ali moguce je da su sad cene i toga malo povecane (kao i sve drugo). Tebi ovo dodje oko 38 eur po 1 ramenu za 1 tretman sto ipak nije ekstremno skupo posebno ako ti rese problem (A POSTOJE VELIKE SANSE ZA USPEH jer je metoda zaista dobra i obicno bude delotvorna za tu vrstu problema)... tako da ne treba da ti bude zao para samo da se resis tih muka (znam kako jadno izgleda zivot sa tim problemom). Obicno se radi serija od 3-6 tretmana (i prati se kako tece poboljsanje stanja) i subjektivna poboljsanja pacijent oseti vec posle prvog tretmana.
Ako te interesuje da li je terapija bolna iako oni kazu da je obicno pacijentima prijatno realno to bas i nije istina - zna da bude bolno/neprijatno ali NIJE NISTA NEIZDRZLJIVO (
posebno sto ce te resiti mnogo vecih patnji i hronicnih bolova koje vec imas) i terapija traje
samo NEKOLIKO minuta (u toku kojih preko te sonde koja je prislonjena na kozu dobijes nekoliko hiljada *udara* akusticnih talasa). Ja bih recimo uvek sok vejv terapiju pre izabrao nego i jednu injekciju ako bi moglo da se bira ili jedno ili drugo (ali dobro - ja se previse plasim igala). Kod tebe je verovatno bas ozbiljna situacija cim moras i prvo 3 X da dobijas injekcije i tek posle toga da ides na jos 3 X udarne talase (ili je to sad tako mozda po nekim savremenijim gledistima).
I, sto je najbolje, iako ces se ti dobro osecati posle tih nekoliko tretmana
pravi oporavak se nastavlja i nedeljama POSLE zavrsetka terapija... tako da verujem da ce i kod tebe se to dobro zavrsiti (kao i kod ogromnog % pacijenata kojima je to radjeno).
Ako imas jos neko pitanje (ako te zanima npr. kako se zove doktorka koju sam pominjao, gde tacno radi u KCS i privatno mozes mi se javiti u priv. poruke... mada nije ona jedina koja to dobro radi - verovatno sada vec ima i desetine drugih lekara koji su dobri u izvodjenju te metode - nije to vise nesto tako ekskluzivno kao sto je bilo pre 15-ak godina. Verujem da su i ti tvoji lekari kod kojih ides dobri). Samo hrabro - zelim ti uspesno lecenje