Bol u novcaniku jer vam neko skuca auto, kako ste se navikli na to?

Da je ladno i kako treba da se držimo teme.

a tema je osiguranje i da li boli po novčaniku kad ti neko skuca auto..
Ja kažem kupi kasko pa neće da boli … a ti kažeš kupuj kasko kad ne znaš sa voziš…

Razumem da ti kasko nikad nisi kupio i da ne znaš cemu služi. Plus tvoj krsic ne bi ni popravljali, nego odmah totalna šteta, jer vredi ko 4 gume i 2 branika.

Drugim recima, ti gledaš da uštediš, nećeš ništa da menjas na svom autu (čak ni kočnice ili gume stare 10 god), stavljaš svaki put svoju porodicu u potencijalnu opasnost kad voziš 130km na autoputu), dok je moja filozofija radi svoj posao, zaradi dovoljno, i plati da sve radi kako treba.

Vi koji kupujete polovnjake i treba stalno da krparite automobile, normalno ne razumete ljude koji kupe novo i voze 200kkm a da ne pipnu auto. Vidiš odgovor na tvoja pitanja se krije u nivou svesti koju ti nemaš pa samim time diskusija skreće na pogrešnu stranu - čiji je duži recimo.

Ako ti menjaš kočnice i gume svako malo znači da si se pošteno zajebao ili ne znaš da voziš. Svakome po zasluzi jelda?

Ako ništa ne znaš u životu, dobar je i taj kasko. Barem nešto a i ne traži moždanu aktivnost. Tipično za današnje društvo. Lakše je gledati serije nego pročitati knjigu.

Vi koji kupujete polovnjake i treba stalno da krparite automobile, normalno ne razumete ljude koji kupe novo i voze 200kkm a da ne pipnu auto. Vidiš odgovor na tvoja pitanja se krije u nivou svesti koju ti nemaš pa samim time diskusija skreće na pogrešnu stranu - čiji je duži recimo.

Ako ti menjaš kočnice i gume svako malo znači da si se pošteno zajebao ili ne znaš da voziš. Svakome po zasluzi jelda?

Ako ništa ne znaš u životu, dobar je i taj kasko. Barem nešto a i ne traži moždanu aktivnost. Tipično za današnje društvo. Lakše je gledati serije nego pročitati knjigu.

tebi mora da nije dobro danas…ti nepismeni pričaš o čitanju knjiga…😀 Drugo o kasku ne znaš ništa, i ne lupetaj više o tome..

Sto se tice merenja duzeg…ovde samo tebe vidimo kako se hvalis sa kupovinom auta, znanjem odrzavanjju, expert za polovna vozila, vestina vožnje ko Šumaher, i šta god nam sve naprica ovde…
Sa druge stane, ja svoj auto (automobile zapravo) nisam nikad hvalio, jer sam svestan da se u Srb mnogo teze živi i dolazi do kvalitetnijeg ili novog auta.
Ali sve to ne menja filozofiju sigurne vožnje, lupetaš gluposti da se na autu ne menja ništa do 200k sve zbog tvog rezona da uštediš (ili nemanja para) čak i na uštrb sigurnosti svoje i ljudi koje voziš.
Zdravo razmišljanje je redovno održavanje auta, ko nema novca za ovlašćenju servis, ima manje servise. Te fore ja znam da vozim i kocim motorom..pa mi kočnice duže traju..je glupost na kvadrat.
Evo sad gledam na internetu, jedan od automobila koji imamo ima 402 hp, dodji ti majstore da mi pokažeš kako se ne koči sa takvim autom. Auto lepo upali lampicu kad je vreme servisa, sve zamenim sto treba i teraj dalje. Koliko košta?.. nek košta koliko treba, dok god sam ja ili moja porodica sigurni u njemu.
Sto se tiče kupovine novog, vožnje do 200k za 10 godina, ili kupovina polovnog od 300k ili šta već…Zao mi je sto u Srbiji posle toliko godina i dalje nije dovoljno napredovala da ljudi sebi mogu da priušte nov auto svakih par godina, a da se i dalje bave poštenim poslom i nisu u nekoj stranci.

Cek, ti mislis da nov auto treba da vozis do 200K kilometara da ne menjas gume i kocnice? :D

Super :D

Problem su mafijaška osiguranja koja umesto da plate štetu ostave da ih tužiš, a tu im pomaže i mafija u saobraćajnoj policiji, pa do zapisnika ne možeš ni da dodješ dok oni ne odrade svoj kriminalni posao, posle moraš krivično da ih teretiš da bi dobio svoje pare.
Smislili su telo, udruženje osiguranja, gde policija treba da posalje zapisnik u roku od 2 meseca, medjutim to ne radi, pa moraš zapisnik da uzmeš u osiguranju onoga ko te udario, ako se smiluju da ti daju.

Problem su mafijaška osiguranja koja umesto da plate štetu ostave da ih tužiš, a tu im pomaže i mafija u saobraćajnoj policiji, pa do zapisnika ne možeš ni da dodješ dok oni ne odrade svoj kriminalni posao, posle moraš krivično da ih teretiš da bi dobio svoje pare.
Smislili su telo, udruženje osiguranja, gde policija treba da posalje zapisnik u roku od 2 meseca, medjutim to ne radi, pa moraš zapisnik da uzmeš u osiguranju onoga ko te udario, ako se smiluju da ti daju.

Sećam se neke 2007-2008 otprilike, bio službeno negde na putu ka Barajevu, sa suprotne strane Lada Niva se zanela u krivini, prešla srednju traku i udarila mi vrata. U auto lokalci iz elektrodistribucije, čekamo policiju. Policajac pravi zapisnik, nije bilo mnogo rasprave jer je bilo očigledno da je kriv, plus svedoci u vozilu.
Posle par minuta, zove me policajac u stranu, kaže vozač je u alkoholisanom stanju, ne mnogo ali preko granice…
Kaže pandur meni, dobar je čovek, ako mu upišem da je imao alkohol, izgubiće posao,…… kaže ajde potpisi zapisnik, tebi će ionako da poprave auto, a njemu ćemo da napišemo da je imao nula promila..🙄

Sećam se neke 2007-2008 otprilike, bio službeno negde na putu ka Barajevu, sa suprotne strane Lada Niva se zanela u krivini, prešla srednju traku i udarila mi vrata. U auto lokalci iz elektrodistribucije, čekamo policiju. Policajac pravi zapisnik, nije bilo mnogo rasprave jer je bilo očigledno da je kriv, plus svedoci u vozilu.
Posle par minuta, zove me policajac u stranu, kaže vozač je u alkoholisanom stanju, ne mnogo ali preko granice…
Kaže pandur meni, dobar je čovek, ako mu upišem da je imao alkohol, izgubiće posao,…… kaže ajde potpisi zapisnik, tebi će ionako da poprave auto, a njemu ćemo da napišemo da je imao nula promila..🙄
To je ok pandur...mafija su oni koji sude pre suda i montiraju udes, obično su naglupi, pa uvek možeš da oboriš montažu, ali te onda sačekaju u osiguranju koji su u dogovoru s tim glupim policajcima, pa kao za njih važi šta je napisao policajac i nije važno šta sud odliči....pa moraš da ih tužiš...srećom ima već i advokata koji se bave takvim osiguranjem...Sava i Dunav su najgora osiguranja, srećom su i najskuplji pa je većina osigurana kod drugih...Dunav drži firme, a Sava gradske autobuse...

Eto ne mogu da kažem kako ne razumem tvoje frustracije, apsolutno su opravdane. Ali ne trebaš da skačeš na ljude kao da je svako taj pijanac iz epsa za volanom lade. Ima i nas obrazovanih koji ne pijemo, koristimo internet umesto piva ispred dragstora.

To je ok pandur...mafija su oni koji sude pre suda i montiraju udes, obično su naglupi, pa uvek možeš da oboriš montažu, ali te onda sačekaju u osiguranju koji su u dogovoru s tim glupim policajcima, pa kao za njih važi šta je napisao policajac i nije važno šta sud odliči....pa moraš da ih tužiš...srećom ima već i advokata koji se bave takvim osiguranjem...Sava i Dunav su najgora osiguranja, srećom su i najskuplji pa je većina osigurana kod drugih...Dunav drži firme, a Sava gradske autobuse...

to su već kriminalne radnje, nije valjda dotle došlo da ne mozes štetu da naplatis..
Jel se u Srbiji priznaje dash cam kao validan dokaz?

Što bi menjao gume i kočione pločice do 100 kkm?!?? Onako? Iz dosade?

Prvo, napisao si da nista ne menjas do 200K, a ne 100K.

Drugo, te stvari se menjaju po istrosenosti a ne po broju kilometara koji predjes, iako i tu postoji maksimum a to je oko 100K, i za kocnice i za gume.
Ali ti, u Beogradu, taj maksimum za kocnice ne mozes da dostignes, jer zna se kako se vozi po Beogradu.

Sto se guma tiče, postoji i vremenski faktor, bez obzira na kilometrazu, a to je maksimum 6 godina - nakon toga, svako ko iole misli o bezbednosti, trebalo bi da promeni gume - bez obzira na istrosenost.

To su neke najosnovnije stvari.

Ne znam koliko su strogi na tehnickom pregledu u Srbiji, ali u Nemackoj guma stara 6+ godina i kočnice koje ne koče perfektno i koje nemaju dovoljnu debljinu diska i pločica, neće proći tehnički.

Ali kako god hoćeš :D

Prvo, napisao si da nista ne menjas do 200K, a ne 100K.

Drugo, te stvari se menjaju po istrosenosti a ne po broju kilometara koji predjes, iako i tu postoji maksimum a to je oko 100K, i za kocnice i za gume.
Ali ti, u Beogradu, taj maksimum za kocnice ne mozes da dostignes, jer zna se kako se vozi po Beogradu.

Sto se guma tiče, postoji i vremenski faktor, bez obzira na kilometrazu, a to je maksimum 6 godina - nakon toga, svako ko iole misli o bezbednosti, trebalo bi da promeni gume - bez obzira na istrosenost.

To su neke najosnovnije stvari.

Ne znam koliko su strogi na tehnickom pregledu u Srbiji, ali u Nemackoj guma stara 6+ godina i kočnice koje ne koče perfektno i koje nemaju dovoljnu debljinu diska i pločica, neće proći tehnički.

Ali kako god hoćeš :D
Ne znam o čemu pričaš pre 20 dana sam prošao tehnički i registrovao auto :bye:

Ali ajde ponovo da objasnim. Kočnice tj pločice/diskovi se menjaju ako su istrošene a ako neravnomerno koče onda se menjaju kočioni klipovi ili remontuju klješta ukoliko je to moguće.

Kočioni sistem strada tako što ljudi ne znaju da voze. Sa pola mozga se zaleću i koče na crveno. Lepo kažem, ko menja pločice i diskove nema pojma da vozi.

Gume se menjaju kada počnu da tresu što znači da im je popustio karkas. Gume mogu da stoje konzervirane godinama bez prisustva vazduha što ja radim po sezonama.

I opet sve je to potrošni materijal koji može jako dugo da traje ukoliko se koristi adekvatno, u ovom slučaju ako je vozač savladao obuku u AUTO ŠKOLI! A nije kupio dozvolu kao pola vas na ovom forumu što filozofirate.

Poslednja izmena:

Back