Bol u novcaniku jer vam neko skuca auto, kako ste se navikli na to?

Zauz

Buduća legenda
Poruka
40.770
Zasto uopste imati auto kad ce sigurno nekad da bude ogreban ili skucan cuknut odvaljen.
Mozda ga pokupi neko sa parkinga,mozda nekom pozli te izgubi kontrolu,sta god da je u pitanju od obicnog cukanja do naleta slepera moze da se desi.
Neko je mercedesom novije datuma (ne ove godine niti prosle,malo u rikverc)u jednosmernoj ulici udario parkiran auto,sledeci parkiran do njega a onda sledeci parkiran koji je od jačine udarca izbacen na trotoar.Prazni automobili na parkingu da se kaze Bogu hvala bez ljudskih zrtava ali stete na kolima.....

Stetu u udesima pokriva pbavezno osiguranje.
Kod mene se racuna da si kriv ako nemas osiguranje bez obzira ko je stvarno kriv za udes.

Auto trazi stalno ulaganje a ako ti je to problem vozis nesto jeftinije.
Ко покрива штету од лоших путева, лошег горива и ових који те ударе, а да их не видиш?

Prilagodi brzinu na losem putu, gorivo kontrolise drzava a za te sto te udare i pobegnu imas policiju.
Најбоље да је возач крив што управљач путева не ради свој посао и не одржава их по пропису.

Држава све контролише, па опет имамо криминал и остале испаде.

Полицију не занима да се бави тиме.

Најбоље да је возач крив што управљач путева не ради свој посао и не одржава их по пропису.

Imas zakon o saobraćaju.
Ako su radovi a nema znaka to je krivica izvođača i policija mora da izadje na uviđaj.

Kriminal je država, zato i jeste kako je.

Imas zakon o saobraćaju.
Ako su radovi a nema znaka to je krivica izvođača i policija mora da izadje na uviđaj.
Да ли знаш да ауто у Србији траје краће него на западу због лоших путева? Коме сам ја могао да се обратим након оштећења на раменима, амортизерима и носачима мотора од лоших путева? Деформације и ломови не настају само од једног ударца, већ од више њих на дужи временски период.

Како онда да зовем полицију?

Имаш ауто-пут где ти је ограничење 130. Појави ти се рупа или улегнуће одједном, без икакве најаве или упозорења. Исто ти је и са осталим путевима, који се не одржавају.

Везано за ове што беже: оставиш кола на паркингу. Неко паркира до тебе, отвори врата, удари у твој ауто и оштети га. Седне и одвезе се даље. Да ли мислиш да ће полиција за то да изађе на лице места? Неће. Тако га изударају неколико стотина пута и ником ништа.

Ja pre par dana uhvatim jednu sisatu parkirala kod mene na parkingu radi u firmi u zgradi. Nije je bilo duže vreme ja reko devojčice ceo auto vam izlupan ona pa eto ne znaju da voze. Rekoh mojoj ženi ovde neko sa crvenim autom odvalio branik i zbrisao a ona pa ne znam ko je i ode. Sutra i narednih dana je više nije bilo sa autom. Žene mahom ni ne primete da su odvalile nekoga. To ignorisanje može da ide i kada celu stranu automobila ostružu o nekoga. Uhvate ih samo ako im točak otpadne ili ceo branik sa tablicom.

Zasto uopste imati auto kad ce sigurno nekad da bude ogreban ili skucan cuknut odvaljen.
Mozda ga pokupi neko sa parkinga,mozda nekom pozli te izgubi kontrolu,sta god da je u pitanju od obicnog cukanja do naleta slepera moze da se desi.
Neko je mercedesom novije datuma (ne ove godine niti prosle,malo u rikverc)u jednosmernoj ulici udario parkiran auto,sledeci parkiran do njega a onda sledeci parkiran koji je od jačine udarca izbacen na trotoar.Prazni automobili na parkingu da se kaze Bogu hvala bez ljudskih zrtava ali stete na kolima.....

Jesi cula za osiguranje? :D

Uglavnom voze škode fabije i svaka ima klimu pa ti vidi dokle si dogurao preko.

Meni ovde klima ne treba a sa autom mogu da se odvezem do susednog mesta za razliku od tebe.

Да ли знаш да ауто у Србији траје краће него на западу због лоших путева? Коме сам ја могао да се обратим након оштећења на раменима, амортизерима и носачима мотора од лоших путева? Деформације и ломови не настају само од једног ударца, већ од више њих на дужи временски период.

Како онда да зовем полицију?

Имаш ауто-пут где ти је ограничење 130. Појави ти се рупа или улегнуће одједном, без икакве најаве или упозорења. Исто ти је и са осталим путевима, који се не одржавају.

Везано за ове што беже: оставиш кола на паркингу. Неко паркира до тебе, отвори врата, удари у твој ауто и оштети га. Седне и одвезе се даље. Да ли мислиш да ће полиција за то да изађе на лице места? Неће. Тако га изударају неколико стотина пута и ником ништа.

Za ovo prvo si sam kriv, prilagodi brzinu uslovima puta a ne onome sto pise na znaku.

Ta rupa na auto-putu je odgovornost preduzeca koje odrzava tu deonicu, u slucaju saobracajne nezgode si ti u obavezi da zoves policiju, oni da izadju i na sudu ti preduzece za odrzavanje puteva plati celu stetu. Stric mi radio u takvoj firmi i redovno su gubili sporove jer su ljudi nisanili udarne rupe krsevima poput mariovog i uzimali debele pare za to. Potrebni su ti samo tragovi kocenja i da tamo nije bilo znaka.

Dečko lupa gluposti za svaki sudski spor treba prvo platiti 150-200.000 dinara sudske troškove koji se vraćaju u slučaju da dobijete spor. Pod dva trebaju vam advokat i veštak koji će potvrditi nastalu štetu i to se naravno plaća iz vašeg džepa.

Pod tri isplati se ako ste po profesiji advokat a brat vam je sudski veštak. I niste zaposleni pa imate puno slobodnog vremena. Takvi sudski sporovi mogu da potraju godinama kada su u pitanju velike kompanije.

Šta pokriva kasko obavezno pročitajte ceo ugovor i dal pokriva donji postroj tj trap.

Ne nasedati na gluposti koje lupetara vlasnik trocilindrične škode stare 20 godina bez klime.

Back