Bol prilikom hodanja

bojan_1990

Početnik
Poruka
5
Dobar dan
Da li neko ima problem slican meni i moze li mi pomoci.
Imao sam problema u kicmi donjem djelu,imao sam bolove da nisam mogao ustati.mokrio sam u gace,nista nisam osjecao. Malo sam to pre nekih god dvije zalijecio po bolnicama i preporucili su mi operaciju... sad vise nemam bolove u kicmi pijem svako jutro rapten forte ali sad su mi noge jos veci problem. Ne mogu dugo da hkdam ni da stojim,kad bi setao svakih 100 metara moram da cucnem i nagnem se naprijed na prste. Pocne da mi trne veliki prst pa stopalo i sve tako do koljena dok ne izgubim kontrolu i ne mogu vise da koracam.kad mi se to desi samo cucnem i nagnem se nalrijed na prste par sekundi i bude bolje. Ustsnem i nastavim i tako opet svamih 100-150metara.hvala vam

Dobar dan
Imao sam problema u kicmi donjem djelu,imao sam bolove da nisam mogao ustati.mokrio sam u gace,nista nisam osjecao. Malo sam to pre nekih god dvije zalijecio po bolnicama i preporucili su mi operaciju... sad vise nemam bolove u kicmi pijem svako jutro rapten forte ali sad su mi noge jos veci problem. Ne mogu dugo da hkdam ni da stojim,kad bi setao svakih 100 metara moram da cucnem i nagnem se naprijed na prste. Pocne da mi trne veliki prst pa stopalo i sve tako do koljena dok ne izgubim kontrolu i ne mogu vise da koracam.kad mi se to desi samo cucnem i nagnem se nalrijed na prste par sekundi i bude bolje. Ustsnem i nastavim i tako opet svamih 100-150metara.hvala vam
Ja sam zimus imala poremecen ishijas nerv, uzasni bolovi, hodanje
pod strasnim bolovima, a i ja sam morala na svakih 200-300 metara da cucnem, provedem tako desetak sekundi, mozda i vise, uspravim se i
bilo mi je mnogo lakse. Ali ja znam sta mi je bilo i od kud i kako su ti
bolovi dolazili. Ti si verovatno isao i na snimanja pa imas i neku dijagnozu. To dolazi od kuka, ukljestenog nerva.

Dobar dan
problem koji si imao u kicmi je verovatno diskus hernija
problem koji sada imas je posledica i radi se o upaljenom isiadicnom nervu
negde i dalje u zoni problematicnih prsljenova kacis nerv, posledica toga je otok na mestu gde je nerv iritiran, a posledica iritacije i otoka je bol koji imas prilikom hodanja
mozes d aides na fizikalnu, ali isao ne isao probem nece da prodje sve dok otok na nervu ne bude spao
meni je ta faza trajala 3 godine
moras da sedis uspravno, oslonjen o naslon i da izvuces kicmu sto vise..i u stojecem polozaju kada hodas isto
na taj nacin ces nerv da oslobodis pritiska i pomoci ces mu da se oporavi
ne smes da sedis zavaljeno
ne smes da lezis na boku sa zarotiranom karlicom
to su sve polozaji kojim iritiras problematican nerv
kad spavas na boku, stavi jastuk izmedju kolena
budi strpljiv, proci ce
ali oporavak samo od tebe zavisi

Mislim da ovde nećete dobiti rešenje problema.
Kod Vas je oštećenje nekog od krsnih prišljenova i diskova, to i Vi znate.
Verovatno problem možete otkloniti operativnim putem, a to će Vam je rečeno.

problem koji si imao u kicmi je verovatno diskus hernija
problem koji sada imas je posledica i radi se o upaljenom isiadicnom nervu
negde i dalje u zoni problematicnih prsljenova kacis nerv, posledica toga je otok na mestu gde je nerv iritiran, a posledica iritacije i otoka je bol koji imas prilikom hodanja
mozes d aides na fizikalnu, ali isao ne isao probem nece da prodje sve dok otok na nervu ne bude spao
meni je ta faza trajala 3 godine
moras da sedis uspravno, oslonjen o naslon i da izvuces kicmu sto vise..i u stojecem polozaju kada hodas isto
na taj nacin ces nerv da oslobodis pritiska i pomoci ces mu da se oporavi
ne smes da sedis zavaljeno
ne smes da lezis na boku sa zarotiranom karlicom
to su sve polozaji kojim iritiras problematican nerv
kad spavas na boku, stavi jastuk izmedju kolena
budi strpljiv, proci ce
ali oporavak samo od tebe zavisi
Hvla vam puno.vjwrujte da bolji odgovor i posteniji nisam ni od jednoga doktora dobio

Mislim da ovde nećete dobiti rešenje problema.
Kod Vas je oštećenje nekog od krsnih prišljenova i diskova, to i Vi znate.
Verovatno problem možete otkloniti operativnim putem, a to će Vam je rečeno.
Dobice ga i ovde jer nekolicina nas ovde ima (imala) je i direktne
i indirektne veze sa tim problemom. Dive je vec sve objasnila, a i
ona se mucila godinama s tim.

Dobice ga i ovde jer nekolicina nas ovde ima (imala) je i direktne
i indirektne veze sa tim problemom. Dive je vec sve objasnila, a i
ona se mucila godinama s tim.
Znam Rayela, dala je dobar savet kako olakšati tegobe i ublažiti bolove, mislim da je ovde problem malo komplikovaniji s obzirom na probleme kontrole
sfinktera.

Znam Rayela, dala je dobar savet kako olakšati tegobe i ublažiti bolove, mislim da je ovde problem malo komplikovaniji s obzirom na probleme kontrole
sfinktera.
Pa napisao je da ga je to proslo, a inace jesi u pravu da je najvaznije
da se zna dijagnoza, konkretno koji deo kicme pravi probleme
jer samo na osnovu dijagnoze moze i terapija koja je uglavnom kako je i Dive napisala vezbe.

Pa napisao je da ga je to proslo, a inace jesi u pravu da je najvaznije
da se zna dijagnoza, konkretno koji deo kicme pravi probleme
jer samo na osnovu dijagnoze moze i terapija koja je uglavnom kako je i Dive napisala vezbe.
Rayela, verovatno čovek ima dijagnozu, pobogu, bio je na bolničkom lečenju.
I najverovatnovatnije da je dijagnozu potvrdila i MR.
Pršljen je delimično zalečen ali ne i izlečen, i mislim da je rešenje u operativnom zahvatu.
No, daj Bože da grešim.

20210825_143933.jpg

moj brat nije imao strpljenja da resava uzrok, pa se odlucio na operativni zahvat
operacija ga je oslobodila trenutnog bola, ali mu nije resila problem
a problem je slaba muskulaturna potpora zbog koje dolazi do ispada prilikom prevelikog opterecenja i ignorisanja pocetnih bolova
Msm da je operacija zadnje.a ovdje kod nas u derventa banja luka pa i vma beograd operacija je resenje svih problema

Naravno da nije, ali koliko sam uspela da vidim ove je indikovan operativni zahvat i dijagnoza je potvrđena MR.
Dijagnosa diskus hernije uvek bude potvrdjena na MR, ali nije
operacija neminovnost. Milioni ljudi imaju artroze kukova ( zapavo
i nemaju vise kuk), ali se ne operisu iako MR ili rentgen kaze jasno sta
je u pitanju.To su sada sve neke teorije, praksa je razgovor sa lekarom,
poverenje u lekara, a moje je iskustvo takvo da se i sami neurohirurzi
odlucuju na operaciju tek kada stvarno vise nema nikakve nade na
oporavak, a narocito kada ljudi umiru od bolova.

Dijagnosa diskus hernije uvek bude potvrdjena na MR, ali nije
operacija neminovnost. Milioni ljudi imaju artroze kukova ( zapavo
i nemaju vise kuk), ali se ne operisu iako MR ili rentgen kaze jasno sta
je u pitanju.To su sada sve neke teorije, praksa je razgovor sa lekarom,
poverenje u lekara, a moje je iskustvo takvo da se i sami neurohirurzi
odlucuju na operaciju tek kada stvarno vise nema nikakve nade na
oporavak, a narocito kada ljudi umiru od bolova.
Ma, važi, Rayela.

Čovek je dokumentovao lekarskim nalazom, lepo piše ako stanje ne bude bolje da se konsultuje sa neurohirurgom radi operativnog zahvata.
Samo ne znam kako bi se iscelio disk ( ako nije samo uklješten) koji je amortizer između pršljenova?

I, nadam se da ćete pomoći savetima i da će Bojan ozdraviti, što mu svako želim!

Ma, važi, Rayela.

Čovek je dokumentovao lekarskim nalazom, lepo piše ako stanje ne bude bolje da se konsultuje sa neurohirurgom radi operativnog zahvata.
Samo ne znam kako bi se iscelio disk ( ako nije samo uklješten) koji je amortizer između pršljenova?

I, nadam se da ćete pomoći savetima i da će Bojan ozdraviti, što mu svako želim!
Kad boli kicma, ledja, nervi, prvo sto lekar kaze ( ortoped ili neurohirg)
je da se pokusa sa vezbama, i da naravno neka sredstva protiv
bolova. U vecini slucajeva to i upali tako, narocito kod mladjih ljudi,
a Bojan je mlad.

Kad boli kicma, ledja, nervi, prvo sto lekar kaze ( ortoped ili neurohirg)
je da se pokusa sa vezbama, i da naravno neka sredstva protiv
bolova. U vecini slucajeva to i upali tako, narocito kod mladjih ljudi,
a Bojan je mlad.
Sve što si napiala piše u lekarskom izveštaju koji izdala specijalistička poliklinika vojne akademije!
U zaključku još piše : ukoliko nema povoljnog terapijskog efekta...

I, još mislim da je Bojanu predočeno sve, postavljena dg. uz odgovarajuću th, i da je jedino pravilno rešenje ponovo otići na konsultacije ako medikamentalna i fizikalna terapija ne daju očekivane rezultate.

Sve što si napiala piše u lekarskom izveštaju koji izdala specijalistička poliklinika vojne akademije!
U zaključku još piše : ukoliko nema povoljnog terapijskog efekta...
Pa nije jos sve isprobao. Moj je muz operisan od diskus hernie,
nije bilo drugog izlaza, ali on i dan danas ima i dalje bolove koji
naravno nisu ni priblizno tako jaki kao neposrdno pre operacije
i resava to vezbama, voltarenom, kad bas mnogo boli popije neku tabletu. Nisu te operacije takve da kad se operises kao da si izvadio
bolan zub ili krajnike.

i resava vežbama
to , voltarenom, kad bas mnogo boli popije neku tabletu. Nisu te operacije takve da kad se operises kao da si izvadio
bolan zub ili krajnike.
Evo, ovo si ti napisala, skoro dijametralno od mišljenja koje si zastupala u postovima.

Nemam više šta da dodam, mišljenje sam iznela, dalje su bile samo replike tebi.

Bojanu svako dobro i brz oporavak!

i resava to vezbama, voltarenom, kad bas mnogo boli popije neku tabletu. Nisu te operacije takve da kad se operises kao da si izvadio
bolan zub ili krajnike.
moj brat se isto odluci za operaciju, koja ga je oslobodila samo trenutnog bola, a problem i bolovi su ostali
uz to je imao i postoperativnu komplikaciju sa stvorenim trombom

Back