Bol i tuga posle tragedije

Ti to navodiš kao maltene normalnu pojavu u sociopatskom društvu, kakvo je u Americi? Kad ovakve stvari postanu maltene svakodnevnica, tu više zdravlja, razuma i pameti nema. Uostalom,...šta nas briga za Ameriku koja je i ovako "Sodoma i Gomora" od uzora, za bilo koga.
Dešava ss svuda, npr onaj Brejvik u Norveškoj, opasni ludak pobio 77 ljudi.

Ne treba biti paranoičan. U Americi se onakve stvari kao u školi dešavaju skoro svake godine, povremeno i mnogo teže.
Da, osecam i strah i postala sam paranoicna usled svih neobicnih desavanja, ali to sto sam ja postala paranoicna ne znaci da neko drugi nema odgovornost i to i strucnu i politicku..

Nemoj da politizujes a narocito relativizujes temu, meni nije nikava referneca ni Amerika ni Banglades, niti bilo koja druga zemlja, meni je jedina referenca ono sto je nekad bilo i kako je sada.

Nekada sam se osecala sigurno, na pamet mi nije padalo da razmisljam o ovakvim stvarima jer se one nisu dogadjale, sada se osecam nesigurno ma gde. Osecam se nesigurno cak i kao pesak i otvaram "4 oka" i po pesackim prelazima, pa i po trotoarima, jer nema adekvatne kazne za ubijanje ljudi, a sto je posebna gadost, sve je vise takvih kao ti koji ce svaki ljudski zivot da relativizuju time sto, eto, "dogadja se i na zapadu".

Gadim vas se bre, neljudi.

Kako pobediti bes i da li treba?
treba
sve emocije (negativni osecaji) se mogu neutralisati racionalnim razmisljanjem. sve emocije (kao recimo ljubomora, sumnja, zavist, beznadeznost, depresija, tuga, krivica, zalost, sramota, bes, mrznja) su zasnovane na verovanju u zasluge i odgovornost coveka, kada se shvati da covek nema zasluge i odgovornost ti osecaji ne mogu da postoje

Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah,mržnja i bes su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.

Ti to navodiš kao maltene normalnu pojavu u sociopatskom društvu, kakvo je u Americi? Kad ovakve stvari postanu maltene svakodnevnica, tu više zdravlja, razuma i pameti nema. Uostalom,...šta nas briga za Ameriku koja je i ovako "Sodoma i Gomora" od uzora, za bilo koga. Ko najviše strada i zašto baš i skoro uvek deca? Mnogo je tu pitanja,...mnogo slučajnosti.
Ali ,...da ne zalazim dalje. Nisam ni u stanju da komentarišem racionalno.
Ovakve stvari se na žalost dešavaju svuda. Srbija je j pored toga što je siromašna i preslaba, i ovakve tragedije trenutno postaju i povod za političku borbu pa se sa medija kreće u frontalnu propagandnu pripremu, i manipuliše se i namerno se izaziva panika, tuga, bes i ogorčenje. Da li je CNN-u padalo na pamet da oko ovog rušenja zgrade izveštava kao srpski mediji, zahteva Bajdenovu ostavku ili prikazuje celu situaciju kao biti ili ne biti?

Da, osecam i strah i postala sam paranoicna usled svih neobicnih desavanja, ali to sto sam ja postala paranoicna ne znaci da neko drugi nema odgovornost i to i strucnu i politicku..

Nemoj da politizujes a narocito relativizujes temu, meni nije nikava referneca ni Amerika ni Banglades, niti bilo koja druga zemlja, meni je jedina referenca ono sto je nekad bilo i kako je sada.

Nekada sam se osecala sigurno, na pamet mi nije padalo da razmisljam o ovakvim stvarima jer se one nisu dogadjale, sada se osecam nesigurno ma gde. Osecam se nesigurno cak i kao pesak i otvaram "4 oka" i po pesackim prelazima, pa i po trotoarima, jer nema adekvatne kazne za ubijanje ljudi, a sto je posebna gadost, sve je vise takvih kao ti koji ce svaki ljudski zivot da relativizuju time sto, eto, "dogadja se i na zapadu".

Gadim vas se bre, neljudi.
To je upravo reakcija koju obe strane koje i ovu nesreću koriste u političkim obračunima i očekuju.

Zivot ide dalje ,uvijek covjek treba da bude pozitivan pa ostao makar sam na ovom svijetu bez ikoga i ako su mu ucinjene najgore nepravde i ako je ostao bez bliznjih itd.Novi zivot treba otpoceti.Bog iskusava ljude nekada nekom dodijeli najtezu sudbinu da bi ta osoba posle dosla do najvise srece i uspjeha i smisla,ljudi previse brigu brinu o stvarima koje treba Bogu da prepuste.Bioloski covjek ima period kada pati za nekim al on traje par godina ne decenijama
Izvinite, a koliko se čeka da dodje to dobro poslije svih lomova ?

Izvinite, a koliko se čeka da dodje to dobro poslije svih lomova ?

To je priprema i svijest o svrhi zivota.Ako covjek teoloski nije ucen i ako nije duhovno spreman na najteze ishode u zivotu bice kao list na drvetu po kojem duva najaci moguci vihor.E sada niko zna kada ce mu se desiti tesko zivotno iskusenje, ljudi koji su u ovoj nesreci u Novom Sadu izgubili najmilije nisu mogli ocekivati da ce na takav nacin sudbina da bude surova prema njima.Ali koliko ce biti jaki zavisi od duhovne pripreme koja traje cijeli zivot.Veliki broj ljudi je nakon teskih dogadjaja u zivotu a najtezi je gubitak voljenih osoba, veliki broj ljudi se nikada nije oporavio i zivjeli su zivot malodusno,bezvoljno ne koristeci potencijale kojim im je Bog dao.E sada sto se tice ove nesrece tu najbolje vidis i duhovno stanje naroda mnogi koriste nesrecu u Novom Sadu da bi dobijali politicke poene glumeci kako im je stalo do zrtava.Koji posten i dobar covjek bi koristio tudju nesrecu za politicku promociju, upravo duhovno zrelo drustvo bi gledalo da se ujedini pomogne unesrecene da im mir i stvori atomosferu u kojoj mogu na miru da pate za svojim bliznjima.

A ko je odgovaran za nesrecu krivicno to je vec posao suda i tu treba traziti odgovore da oni rade posao kako treba

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ok,ali paralelno sa uzasnim stvarima desava se i more lijepih stvari o kojima mediji ne pisu.To sto se desilo je uzas ali ljudi koji koriste uzasnu nesrecu da bi dobili politicke poene su krajnje jadni,ko posten i razuman koristi tudju nesrecu u politicke svrhe a narod koji je izasao na ulice je izmanipulisan.

Ne pišemo ovde o politici, postoji tema o protestima na ptf-Politika.

Ova žena psiholog je iznela stručno mišljenje o traumama koje nam se dešavaju.

Ali je iznijela misljenje na televiziji koja je politicko glasilo,mogla je na podkastu dati intervju ili na nekoj obicnoj Tv koja nije glasilo

Nevažno je gde je iznela mišljenje već šta je izjavila.

Molim Vas da sada stanemo sa politizacijom ove teme. Postoje još dve ili tri teme o tragediji u Novom Sadu. Tamo mogu da se iznose politički stavovi i da se politizuje.

I ja sam komentarisala tamo, na tim temama, a ovde, na psihologiji ne želim da pišem o politici, detaljno.

Molim Vas da sada stanemo sa politizacijom ove teme. Postoje još dve ili tri teme o tragediji u Novom Sadu. Tamo mogu da se iznose politički stavovi i da se politizuje.

I ja sam komentarisala tamo, na tim temama, a ovde, na psihologiji ne želim da pišem o politici, detaljno.

Kako je nevazno ako neko npr drzi intervju o moralu ispred kockarnice ili javne kuce kako nije bitno.

Poslednja izmena od moderatora:

N1 intervju je politizacija teme klasicna ,ozbiljan psiholog nikada sebi ne bi dozvolio da gostuje na N1 televiziji

Poenta je da se Srbi predstave indirektno kao umobolan narod pa N1 poducava Srbe kako da ozdrave.

Kako je nevazno ako neko npr drzi intervju o moralu ispred kockarnice ili javne kuce kako nije bitno.Zasto veliki i najbolji nas Srpski psihijatar Vladeta Jerotic nikada nije gostovao na Pinku ili N1 i davao intervjue,zato sto je ozbiljan psihijatar bio a ne vasarski on je gostovao samo na Studiju B i to u ozbiljnoj emisiji,u kojoj nisu gosti bili vasarski tipovi niti je tv bila politicko glasilo nego ozbiljna Tv sa ozbiljnim emisijama profilnim
Neki ljudi vide svoj poziv kao misiju i iznad su politike, drzati intervju ispred kockarnice je najbolje mesto da bi se ponudila mogucnost pomoci nekome ko ima problem s kockanjem, javna kuca je dobra prilika da se pomogne nekom ko je mozda tamo zaglavio zbog spleta losih okolnosti.
Na kraju krajeva i kockari i prostitutke su ljudi. Ako milion ljudi gleda informer ili n1 onda je to dobra prilika da se intervjuu na toj televiziji podigne svest o necemu.
Mada licno mislim da n1 nije toliko los kanal koliko se meni cini, u svakom slucaju bolja je od informera i happy-a.
No, na kraju krajeva- vazan je sadrzaj vise no sto je vazno gde se prikazuje.

Neki ljudi vide svoj poziv kao misiju i iznad su politike, drzati intervju ispred kockarnice je najbolje mesto da bi se ponudila mogucnost pomoci nekome ko ima problem s kockanjem, javna kuca je dobra prilika da se pomogne nekom ko je mozda tamo zaglavio zbog spleta losih okolnosti.
Na kraju krajeva i kockari i prostitutke su ljudi. Ako milion ljudi gleda informer ili n1 onda je to dobra prilika da se intervjuu na toj televiziji podigne svest o necemu.
Mada licno mislim da n1 nije toliko los kanal koliko se meni cini, u svakom slucaju bolja je od informera i happy-a.

Sve je to skart,to nisu televizije vec politicka glasila

Kako je nevažno gde ga je iznela wtf? I to nije politizacija,ne spinuj

Osetio sam neki poseban uzas i bes kad se ova tragedija desila jer sam mogao mozda sticajem okolnosti da mi je uspeo plan sa mojom bivsom pre par godina koja je strankinja iz Mexika i imali smo neki plan da zivimo u Novom Sadu a i kad je bila kod mene imali smo u planu da posetimo grad i sad dodje ona tako iz daleka i ovo padne tj korupcija nesposobnih je ubije i ja treba da ostanem normalan da cutim.Kako posle obajasniti njenima i sve!

Ne znam kako ove porodice podnose ovo, ja ne mogu da zamislim...

Ono u ribnikaru ne moze se reci da je kriva vlast ali sistem i atmoscera u kome zivimo su oni napravili da do toga dodje a i jednostavno mali je psihopata i produkt njihove vladavine i vlasti te nekako ne moze direktno da snose posledice ali sada 100% mogu, moraju i to dosta njih.

Back